Оценявам 5 лист-маски за лице – Balea, Ariul и други

Ariul маска с екстракт от бамбукова вода

Често използвам маските за лице като средство в борбата със сухата кожа, особено когато условията навън са твърде агресивни към нея. Обикновено обичам да експериментирам с различни видове, без да се фокусирам върху някоя конкретна, но когато попадна на такава, която ме впечатли, винаги гледам да се запася с още някоя друга бройка.

Днес ще ви разкажа за 5 маски, които изпробвах и ще ви споделя мнението ми за тях, както и ще ги оценя по скалата от 0 до 10, спрямо това дали съм останала доволна и дали бих ги препоръчала.

Ariul маска с екстракт от бамбукова вода

Νо. 1: Колагенова маска с кафе PUREDERM 

Маската Coffee Essence на Purederm е терапия за повехнала и изтощена кожа. Съдържа екстракт от първокачествено кафе, витамин Е и колаген, които успокояват и подхранват. Придават сияен и хидратиран вид. Препоръчително е да се използва при уморена и стресирана кожа.

Листът е изработен е от естествени материали, което позволява на маската да задържа повече влага в нея и е предпоставка за по-доброто усвояване на активните вещества. 

Колагенова маска с кафе PUREDERM

Напоена е добре със серум, но не се разтича. За съжаление листът не е сред най-удобните и мисля, че е предназначен предимно за азиатския пазар с характерните малки и по-закръглени лица. Отворите за очите тесни и не е много комфортна за поставяне. Маската трябва да се използва за 15-20 минути, след което се премахва, без да се отмива. Ефектът е временен и освежаващ, но определено не е нещо особено. Кожата е по-хидратирана и сияйна.

Оценка: 6/10

Νо. 2: Овлажняваща маска за лице с кактус

Rubaijin Ampoule Cactus е лист маска за овлажняване на дехидратирана и повехнала кожа. Съдържа екстракти от кактус, хамамелис и хризантема. Хидратира, успокоява и омекотява. Притежава противовъзпалителни и стягащи свойства. Придава еластичност на отпуснатата кожа.

Овлажняваща маска за лице с кактус Rubaijin

Маската е добре напоена със серум и той може да ви стигне за повторно ползване. Листът се прилага за 15-20 минути и се отстранява. Не се изплаква с вода. Той е добре оформен и не се свлича от лицето. 

След употреба кожата е много по-стегната, гладка и мека. Не причинява раздразнения и има леко освежаващ ефект. Не лепне и попива бързо в кожата. Определено е сред любимите ми маски за лице. Минус е, че трудно се намира на пазара. Аз я вземам от магазина за китайски стоки на ул. Пиротска.

Оценка: 8/10

Νо. 3: Изсветляваща маска за лице с екстракт от перли

Друга маска, която пък си взех от магазин за корейски стоки. BARONESS PEARL е предназначена за подхранване и подобряване на еластичността на кожата. Съдържа висока концентрация екстракт от перли и придава млад и сияен вид на лицето. Овлажнява сухата кожа и я прави копринено мека. Изравнява тена.

Изсветляваща маска за лице с екстракт от перли Baroness Pearl

Прилага се върху чиста кожа за 10-20 минути и не се отмива. Формата на маската е удобна и лесна за поставяне. Листът не е сред най-добре напоените, но пък е достатъчно, за да попие в кожата, без да се разтича по деколтето.

Резултатите след използването на маската са сияен вид и добре овлажнена кожа. Не причинява раздразнения. Ефектът след употреба е само временен. Определено не е нищо особено и по-скоро спокойно можете да я пропуснете.

Оценка: 6,5/10

Νо. 4: Balea It’s Always Me Time маска за лице

Една от маските, които открих и ме впечатлиха през изминалата година е Balea с екстракт от бял чай и хиалуронова киселина. Брандът се слави с топ попадения, предвид съотношението цена-качество, но It’s always Me-Time е сред по-добрите от най-добрите. 

Balea It's Always Me Time маска за лице

Маската е създадена от биоразградим материал и обещава хидратация и освежаване. Съдържа екстракт от бял чай и притежава анти-ейдж и антиоксидантни свойства. Стяга кожата и успокоява възпаленията.

Прилага се за 15-20 минути и се отстранява, без да се изплаква с вода. Не лепне и не причинява раздразнения. Резултатите са по-стегната и хидратирана кожа. Листът е добре напоен със серум и сравнително удобен за поставяне. Единствено ми липсва в тази маска малко повече подхранване.

Оценка: 8/10

Νо. 5: Ariul маска с екстракт от бамбукова вода

Една от най-любимите ми маски със сигурност е хидратиращата и подхранваща на Ariul. Открих я преди повече от две години и продължавам да държа поне една бройка в запас. Подходяща е за всеки тип кожа, независимо от възрастта.

Съдържа екстракт от бамбукова вода и осигурява интензивна хидратация, дори при много суха кожа. Успокоява и подхранва. Не лепне и не причинява раздразнения.

Ariul маска с екстракт от бамбукова вода

Листът е добре напоен със серум, който може да ви стигне за повторно ползване. Поставя се върху чиста кожа за 10-20 минути, маската се отстранява, а останалата част се масажира до пълно абсорбиране. Резултатите са повече от впечатляващи. След употреба кожата е мека и сияйна, добре хидратирана и подхранена. Ефектът се задържа около два дни.

Оценка: 9,5/10

Вие тествали ли сте някоя от посочените маски и какво ви е мнението за нея?