Оценявам 5 маски за лице – Missha, Nivea, Saffron и други

Face Masks

Маските за лице са ми любимият начин да се поглезя и да се отдам на малко време спокойствие, без да правя нищо. Не очаквам, че една „терапия от 10-30 минути“ ще промени кожата ми, но често ги използвам като допълнителна хидратация в периодите, когато се нуждая от повече подхранване и грижа.

Изпробвам всякакви варианти, без да се фокусирам върху нищо конкретно, защото пазарът изобилства от разновидности за всякакви проблеми и за всеки тип кожа.

Днес ще ви разкажа за 5 маски, които изпробвах през последната половин година и ще ви споделя най-важното за тях, както и ще ги оценя по скалата от 0 до 10, спрямо това дали съм останала доволна от тях и дали си заслужава да ги тествате и вие.

Маските не съм ги подреждала в определен ред, така че не очаквайте, че първите са най-добри. Оценката ще я добавям в края на мнението ми за всяка от тях.

https://www.instagram.com/p/Cd045QsI85V/

Νо. 1: 10-минутна лист маска Nivea Urban Skin

Лист маската Nivea Urban Skin е предназначена за подхранване и освежаване на кожата. Обогатена с арганово масло и масло от ший, тя омекотява и озарява. Подходяща е за всеки тип кожа, включително чувствителна.

10-минутна лист маска Nivea Urban Skin
10-минутна лист маска Nivea Urban Skin

Маската е добре напоена със серум и се разтича, ако не я отцедите. Самият лист пасва перфектно на лицето и се поставя много лесно. Има защитен слой, който улеснява нейното наместване. Оставя се да подейства за 10-тина минути и листът се отстранява.

След употреба кожата остава хидратирана, сияйна и подхранена. Усеща се много нежна и няма лепкав филм. Не дразни чувствителната кожа, не омазнява допълнително. Ако попадне в очите не щипе. Ефект се забелязва още от първата употреба. Не е необходимо да се отмива след премахване на листа.

Оценка: 8/10

Νо. 2: Дълбокопочистваща лист маска с екстракт от краставица Sence Panda

Sence Panda е лист маска за почистване на кожата и подобряване на нейната еластичност. Обогатена с екстракт от краставица, тя премахва замърсяванията и излишното омазняване. Подходяща за всеки тип кожа.

Дълбокопочистваща лист маска с екстракт от краставица Sence Panda
Дълбокопочистваща лист маска с екстракт от краставица Sence Panda

Маската е удавена в серум и задължително трябва да бъде отцедена. Листът е с изображение на панда, което е едновременно сладко и плашещо, но формата му не е стандартна, а къса и широка. Отворите за очите са поставени на твърде близко разстояние и не пасват добре на лицето. Проблем намерих и с отвора за уста. Той също е малък и тесен. Самата маска е много широка и трябва да бъде нагъната, за да не излиза извън контурите на лицето. Друг неприятен фактор е уханието. То е супер силно, химично и задушаващо. Цяло предизвикателство е да издържите посоченото време, за да усетите максимален резултат.

Още след поставяне, аз усетих щипещ ефект и леко парене, но въпреки това я задържах за 10 минути. Кожата се чувстваше стегната, но не и подхранена. Оставих да впие хубаво серумът, но лепнеше твърде много и се наложи да я отмия. Съдържа парабени!

Оценка: 1/10

Νо. 3: Ексфолираща маска за лице Дева с фурми

Дева Sugar Mask е 2 в 1 маска за почистване и изглаждане на кожата. Съдържа абразивни частици от фурми и захарен ексфолиант. Формулата е леко течна и трябва да се внимава при нанасяне, за да не се изцапате. Маската е подходяща за нормална към смесена кожа. Не изсушава и не съдържа парабени и алкохоли.

Ексфолираща маска за лице Дева с абразивни частици от фурми
Ексфолираща маска за лице Дева с абразивни частици от фурми

При нанасяне успява да ексфолира кожата добре, но обърнете внимание на силата, с която разнасяте, за да не нараните лицето си с грубите частици. Оставя се да подейства за 15-тина минути, докато изсъхне, след което се отмива. Захарният ексфолиант се разтапя и оставя кожата мека, но според мен не е подходящ за чувствителна и суха кожа. Не ексфолира толкова добре, колкото очаквах.

Оценка 3/10

Νо. 4: Възстановяваща маска за лице Saffron Magical Repair

Лист маската с шафран е създадена да овлажнява и помага за задържането на вода в кожата. Възвръща еластичността и сиянието. Обогатена с екстракт от шафран и нар, тя предпазва от стареене и подхранва. Добавеният витамин C, изсветлява и премахва петната от кожата.

Възстановяваща маска за лице Saffron Magical Repair
Възстановяваща маска за лице Saffron Magical Repair

Saffron Magical Repair е добре напоена със серум и приляга перфектно върху кожата. Не съдържа допълнителен предпазващ филм, което аз го намирам за плюс, защото не изхвърляте излишен отпадък.

При поставяне не се усеща дискомфорт и има много приятен, незадушаващ аромат. След употреба кожата е мека и видимо по-подхранена и свежа. Няма нужда от изплакване и не оставя лепкаво усещане. Не съдържа парабени. Подходяща за всеки тип кожа, включително и чувствителна.

Оценка: 8/10

Νо. 5: Missha лист маска с екстракт от краставица

Маската на Missha се препоръчва за суха кожа. Предназначена е да изчиства и обилно да хидратира. Съдържа хиалуронова киселина и растителни екстракти от японска златна нишка, китайски чай и корен от джинджифил.

Missha лист маска с екстракт от краставица
Missha лист маска с екстракт от краставица

Самият лист е добре напоен и успява да хидратира и освежи кожата. Но оставя лепнещо усещане след премахване. Не дразни чувствителната кожа и не омазнява допълнително. Не е необходимо да се отмива след употреба. Тествала съм и други маски от марката и мога да споделя, че тази не ми е сред любимите, защото няма силен ефект по отношение на хидратацията. Аз лично предпочитам тази с перли.

Оценка: 7/10

Коя е маската за лице, която ви е направила най-добро впечатление?