5 любими продукти за април-май 2018

Месечни любимци за април и май 2018

Краят на май месец е след пет дни, а сякаш преди пет минути беше началото на април… Започвам да се чудя дали в мен е проблемът или времето е започнало да лети още по-бързо? И задавайки си такива екзистенциални въпроси се запитах кога последно правих публикация за месечни любимци? Е оказа се, че е било преди повече от половин година! What the heck..

И понеже ме досрамя, че последната публикация с месечни любимци беше през октомври, реших бързо да запретна ръкави и да поправя тази грешка, като ви покажа кои са продуктите, които използвах най-често през последните два месеца. А ето ги и тях:

Първият продукт, за който ще ви поговоря е балсамът за устни EOS с розов грейпфрут. Показах ви го в новите си придобивки за месец април и от тогава не съм спирала да го използвам. След употреба устните са изключително меки и хидратирани, а освен това съдържа и слънцезащитен фактор, което го прави адски подходящ за летния сезон. Не съдържа петролни продукти и вредни съставки, а колкото до аромата на грейпфрут – той е просто върха! Въпреки, че това е първият ми сблъсък с тази марка, останах доста приятно изненадана от нея и планирам съвсем скоро да се сдобия със Sweet Мint варианта.

Балсам за устни EOS Pink Grapefruit
Балсам за устни EOS Pink Grapefruit

Следващият продукт го използвам от средата на януари и вече съм почти към края му. Става въпрос за нутри-флуидния почистващ гел TriXera на Avene*, които ви показах в ревю миналия месец. Като цяло отзивите ми за него са доста положителни. Не изсушава кожата, поддържа я хидратирана и почиства грима сравнително добре (с изключение на водоустойчива спирала и дълготрайно матово червило). За ежедневна употреба е повече от страхотен, но препоръчвам веднъж седмично и по-дълбоко почистване.

Почистващ гел Avene TriXera
Нутри-флуиден почистващ гел Avene TriXera

През изминалите месеци успях да заменя и любимите си душ-гелове на Yves Rocher с тези на Klorane. Разликата е, че ароматът на вторите се задържа дълго след баня, докато при първите изчезва малко след като сте се изкъпали. Също така ми допада и формулата, която не е прекалено водниста и прави обилно количество пяна. Колкото до аромата – ако „ДЗЕНЪТ“ миришеше на нещо, то със сигурност щеше да е на душ-гела „Esprit Zen“.

Душ гел Klorane Espirit Zen
Душ гел Klorane Espirit Zen

Сред любимците ми за изминалите два месеца се озова и червилото на LLums в цвят 03 Lace ribbon. Притежавам го от средата на октомври, но така и не му намерих особено приложение през зимата. Тогава наблягах основно да балсами за устни и червилата останаха някак на заден план, докато наскоро не го преоткрих. Честно казано не се задържа особено дълго върху устните, но формулата му е много лека и приятна за носене, а цветът е страхотен за по-ежедневен грим. Определено бих пробвала и други цветове от марката, за да добия по-добри впечатления. 

Червило Llums
Червило Llums

И не на последно място, сред любимците ми се нареди хидратиращият серум на Alverde. Използвах го известно време през зимата и ми направи сравнително добро впечатление, но при пътуване успях да го изгубя, заради което се наложи да си купя нова опаковка. Е, след повече от месец и половина тестване мога съвсем спокойно да кажа, че този продукт ми харесва. Хидратира кожата доста добре и е страхотна основа за грим. Впива сравнително бързо и възстановява сухите и изпръхнали зони. Единствен минус е, че малко омазнява по-мазните зони на лицето, но за през зимния сезон ще е повече от страхотен.

Хидратиращ серум за лице Alverde
Хидратиращ серум за лице Alverde

Това бяха любимците ми за април и май. Част от тях ще продължа да използвам и през идните по-топли месеци, а за останалите ще преустановя употребата до настъпването на по-студените сезони.

А кои продукти използвахте вие през изминалите месеци?

Продуктът ми е предоставен от марката за тестване.

Публикацията не е обвързана със заплащане! Мнението и оценката са изцяло на база лични впечатления!