5 Любими продукти за януари 2017

Любими козметични продукти за януари 2017

Януари отмина с гръм и трясък, а ето че като нищо отминаха и първите няколко дни на февруари. И докато се чудех как да си планирам графика за публикации се сетих, че до този момент никога не съм правила постове от типа на „Месечни любимци“.

Е, нова година – ново начало! И в този ред на мисли реших, че тази година ще започна да пиша за козметичните си любимци през изминалия месец. Разликата със стандартните публикации за „месечни любимци“ е, че ще си поставя ограничение да пиша за 5 продукта, които са ме впечатлили по някакъв начин и съм посягала към тях през месеца. Поставям това ограничение, защото е доста трудно в рамките на един месец да изпробвам и използвам даден продукт толкова много, че да си изградя правилно мнение за него. Обикновено продуктите, които ще влизат в любимци за месеца ще бъдат използвани в период по-дълъг от отминалия месец. А другата причина, поради която си поставям това ограничение е, за да мога всеки месец да ви показвам различни любимци, които да не се повтарят постоянно.

И така, месец януари се оказа доста „болезнен“ за мен. Страдах от суха кожа, настинка, студени крайници и куп други неща, но тези проблеми така и не успяха да ме спрат да се наслаждавам на козметиката. Първият месец от новата година премина под светлините основно на декоративната козметика.

Първият ми любимец за месец януари е лакът за нокти на Maybelline Color Show в цвят 73 City Smoke. Това е най-често използваният ми лак в последните почти два месеца и абсолютен любимец. Цветът е съчетание на студено сиво със съвсем лек люляков подтон. Покрива перфектно нокътя с два слоя и издържа изключително дълго върху ноктите като не се лющи. Също така е доста икономичен и изгоден, така че е определено в графата „Must have“.

Лак за нокти Maybelline Color Show в цвят 73 City Smoke
Лак за нокти Maybelline Color Show в цвят 73 City Smoke

Вторият ми любим продукт за януари е матиращата и фиксираща пудра Soft Mat на Manhattan. Това е пудра, която притежавам от доста време, но много рядко прибягвах до нея. Предпочитах повече пресираните пудри, отколкото прахообразните, но всъщност май се оказва, че вече съм почитател на прахообразните такива. Пудрата успява перфектно да фиксира лицето, особено в зоната под очите, където нанасям коректор. Използвам я основно, за да фиксирам зоната под очите си и носа, с което се справя перфектно, без лицето да изглежда брашняно. Единствен недостатък е, че не е много издържлива. След 5-6 часа носене се налага да я подновя или да попия омазняването. Но тук ще отбележа, че това се случва само в областта на носа и върхът на бузите, които са реално проблемните ми зони.

Следващият ми любимец за месец януари е хайлайтърът Soo glow! на Essence в цвят 20 Bright up your life. Въпреки леко розовият си нюанс, който донякъде ме притесняваше, всъщност се оказва доста приятен хайлайтър. Придава на лицето страхотен блясък и изглежда много красиво. Има много деликатни блестящи частички, които се смесват перфектно с кожата и не изглеждат изкуствено. Но за да се постигне този ефект трябва да се внимава с използването му, защото консистенцията му е кремообразна и е възможно много лесно да се прекали с него. Нанасям го с пръсти, а не с четка, защото така се работи много по-лесно и не ми създава никакви проблеми, а когато го нанасям с четка успявам да разместя фон дьо тена под него. За това горещо препоръчвам да се използват пръсти при нанасяне 🙂

Пудра за лице Manhattan Soft Mat и Хайлайтър Essence Soo glow!
Пудра за лице Manhattan Soft Mat и Хайлайтър Essence Soo glow!

Другият продукт, към който прибягвах през отминалия месец е спиралата Big&Beautiful Boom на Astor. Това което ми допада при нея е четчицата, която е изключително гъста и прави миглите много обемни. Тушът е наситено черен. Минус при нея е, че не издължава миглите, нито пък ги извива (което тя така или иначе НЕ обещава). Аз лично си извивам миглите преди да я нанеса и оставам доволна от резултата след това.

Последният ми любимец за отминалия месец е ружът на H&M в цвят Cantaloupe. Изключително красив цвят и прекрасна формула. Много лесно се работи с него – не се разпрашава и няма възможност да прекалиш с цвета. Почти през целия месец прибягвах към него и все още не съм успяла да го преполовя. Цветът е прасковено-неутрален с много фини и деликатни бляскави частици, които придават на лицето свеж и здравословен вид.

Спирала за мигли Astor Big&Beautiful Boom! и Руж H&M
Спирала за мигли Astor Big&Beautiful Boom! и Руж H&M

Това бяха продуктите, към които прибягвах най-често през отминалия месец.

А вие използвали ли сте някой от тях и какво е мнението ви?