5 Любими продукти за март 2017

Любими козметични продукти за март 2017

Март отмина и сега е време да си поговорим за любимите ми при продукти през месеца. Докато през февруари наблягах на грижа за кожата (публикацията може да прочетете тук), то през месец март наблегнах малко повече на декоративната козметика.

Първият ми любимец за отминалия месец без съмнение е коректорът True Match на LÓreal Paris. Прикрива прилично тъмните кръгове под очите, разнася се лесно и издържа почти цял ден. Също така има озаряващ ефект, който придава на кожата много свеж и здравословен вид. Консистенцията му съдържа озаряващи частички, които през слънчевите дни улавят светлината и придават на кожата онзи така модерен в чуждестранните бюти общества „dew look“ (мокър ефект).

Коректор LÓreal Paris True Match
Коректор LÓreal Paris True Match

Вторият ми любимец за месец март е червилото на Golden Rose от серията Vision в цвят 115. С настъпването на пролетта постепенно заменям любимите ми тъмни винени и вишнени цветове с по-светли. През последните дни от месеца особено често прибягвах към това червило като след нанасяне го фиксирах с малко пудра. Цветът е натурален и почти се слива с цвета на устните ми. Недостатък е, че се изтрива доста бързо ако е нанесен самостоятелно, но тук в негова защита мога да кажа, че не нанасям молив под него, тъй като все още съм в търсене на подходящ цвят. Финишът му е кремообразен, а цветът е наситен.

Червило Golden Rose Vision
Червило Golden Rose Vision в цвят 115

През изминалия месец също така успях да сменя и цветовата гама сред лаковете си за нокти. Лаковете на Golden Rose Fantastic Color в цветове 10 и 154 определено се наредиха сред любимите ми. През пролетта изключително много харесвам люляковите цветове, както и цикламените, а 154 определено може да се приспадне към цвят люляк. При мен обикновено издържат в перфектно състояние по 3-4 дни, а след това се налага подновяване и освежаване на цвета. Покриват добре нокътя на два слоя. Не се лющят и не падат на парчета, но винаги завършвам с бързоизсъхващ лак за нокти, така че може и заради него да не се лющят.

Лакове за нокти Golden Rose Fantastic Color
Лакове за нокти Golden Rose Fantastic Color

Сред любимите ми продукти за месец март се озова и сянката на Essence The Velvets в цвят 06 Mr. mocca-bean. Много наситен цвят, с който се работи лесно, въпреки че се разпрашава. Използвам го като цвят за запълване на веждите когато искам малко по-лек и натурален вид, а също така и като сянка и контур. Цветът е шоколадово кафяв, но с леко по-студен подтон, което го прави подходящ за контуриране. Не се размазва, както и не изчезва безследно след няколко часа.

Сянка за очи Essence The Velvets
Сянка за очи Essence The Velvets

Последните ми любимци за отминалия месец са сапуните на Ния-Милва. През изминалия месец използвах предимно боровият сапун, който се справя отлично с акне, зачервявания и други раздразнения по кожата. Въпреки, че е подходящ при косопад и себорея (пърхот), аз го използвах само за почистване на лицето и то през няколко дни или когато забележа признаци, че ще се появи някоя досадна пъпка. Сапунът с коприва го използвам по същия начин и избягвам да ги ползвам ежедневно, тъй като изсушават изключително много кожата, но пък са верен помощник в борбата с акнето. Що се отнася до сапуна с алое вера все още не мога да изкажа мнение, тъй като го ползвам от около седмица.

Ния-Милва Сапун с коприва и сапун с алое вера
Ния-Милва Сапун с коприва и сапун с алое вера.

Това бяха любимите ми продукти за месец март. А кои са вашите?