Ревю: Успокояващ шампоан за чувствителен скалп Dermedic Capilarte

Dermedic Capilarte Шампоан за чувствителен скалп

Преди известно време ви разказах за проблема ми със супер сухия и чувствителен скалп и от тогава се боря с него. През годините тествах най-различни шампоаникакто медицински, така и от дрогериите, в търсене на подходящия за мен, но много често оставах разочарована и състоянието ми се влошаваше. Тогава открих минералния шампоан на Seamantika, за който ви разказах и нещата започнаха да се подобряват. И въпреки, че продължавам да използвам предимно него, по съвет на фризьор реших да го сменя за кратко.

Потърсих решение в близката дрогерия и видях, че в Lilly са започнали да внасят нов бранд, за който не открих информация в интернет, но пък ми се стори достатъчно интересен, че да тествам. И така си взех успокояващия шампоан за чувствителен и раздразнен скалп Capilarte на Dermedic. 

След повече от месец тестване е време да ви споделя моето мнение за него.

Dermedic Capilarte Успокояващ шампоан за чувствителен и раздразнен скалп
Dermedic Capilarte Успокояващ шампоан за чувствителен и раздразнен скалп

Започвам с малко информация. Шампоанът е предназначен за успокоение на хиперчувствителен скалп, податлив на парене и хроничен сърбеж. Със своето киселинно ниво от 5,5 pH, той възвръща баланса на кожата, предпазва от развитието на бактерии и спомага при борбата с външни дразнители. Подходящ е за ежедневно ползване, както от жени, така и от мъже. Притежава хипоалергенна формула.

Опаковката е пластмасова, а капачката се натиска, за да се освободи дозаторът. Той е добре направен и няма опасност да се разтече при пренасяне. Върху бутилката също така са изписани срок на годност, състав, както и обща информация за продукта и производителя.

Опаковка на успокояващия шампоан за чувствителен скалп Dermedic Capilarte
Опаковка на успокояващия шампоан за чувствителен скалп Dermedic Capilarte

И говорейки за състав ще спомена, че шампоанът не съдържа SLS и SLES, както и парабени. Формулата е с pH 5,5 и е клинично тестван. Не се забелязва наличие на силикони, както и на натурални масла. За заинтересованите прилагам пълен състав:

Aqua, Decyl Glucoside, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocomidopropyl Hydroxysultaine, Cocomidopropyl Betaine, Polyquaternium-7, Laureth-9, Panthenol, Parfum, Potasium Sorbate, Sodium Benzoate, Citric Acid.

Dermedic Capilarte Успокояващ шампоан за чувствителен и раздразнен скалп
Dermedic Capilarte Успокояващ шампоан за чувствителен и раздразнен скалп

Формулата е гелообразна и за получаването на пяна ще ви е необходимо много малко количество. Почиства косата в дълбочина и след това не я оставя суха. Аз лично използвам двойно измиване, за да съм сигурна, че ще се отърва от омазняването в корените и честно казано така имам чувството, че косата ми издържа по-дълго време преди следващо миене.

В общи линии мога да кажа, че съм доста приятно изненадана от шампоана на Dermedic. Първоначално в магазина се загледах в състава и не бях супер впечатлена. Имах очакванията, че най-вероятно ще е прекалено „химичен“ и ще раздразни скалпа ми отново, но за мое щастие нямах такъв проблем. Измива косата в дълбочина, не я изсушава и не повлиява негативно върху свръхчувствителния епидермис. Относно подобряване на състоянието – по-скоро бих казала, че е неефективен, но все пак нека да не забравяме, че предназначението му не е да лекува.

Като заключение ще споделя, че ви препоръчвам този шампоан, ако търсите заместител за ежедневна грижа. Не очаквайте да излекува разранения ви скалп, но ще е добър вариант за поддръжка.

Количеството на шампоана е 300 ml., а цената му около 14 лв.

Тествали ли сте някой продукт на Dermedic и какво е мнението ви за него?