Разочароващи продукти #5

Разочароващи козметични продукти 5 - Nivea мус за тяло, Душ гел Dove, Измивен гел за лице Cien, Очна линия Essence Superfine и околоочен крем Ziaja с маслина

Време е за поредната статия с разочароващи продукти. Предишната беше в края на миналата година, а от тогава до днес успях да открия няколко неща, които на база лични тестове и впечатления, смятам че не си заслужават. А ето и кои са те:

Първият продукт, с който ще започна днес е околоочният крем на Ziaja с маслина. Това, което не ми допада в него е прекалено мазната му формула, която се усеща тежко върху кожата. Не хидратира, нито влияе по какъвто и да е положителен начин. Другото, което много ме притеснява при този околоочен крем е, че ако случайно попадне в очите, те започват да секретират стабилно. За няколкото пъти, през които го използвах не съм получавала проблеми, но със сигурност не бих си играла с късмета. Не исках да го изхвърлям пълен и реших да го тествам върху лактите, където кожата ми е много по-суха и подобен мазен крем би се отразих добре, но ефект не забелязах. Определено не бих го препоръчала, защото не си заслужава парите. За тази цена е по-добре да пробвате околоочният крем на Balea Aqua (ревюто е от преди 5 години).

Околоочен крем Ziaja с маслина
Околоочен крем Ziaja с маслина

Душ гелът Dove Fresh go с краставица също попадна сред козметичните ми разочарования. Много харесвам този аромат за лятото, защото е супер свеж и ненатрапчив, но за съжаление ужасно изсушава кожата. Първоначално го изпробвах през зимата и няма да ви говоря колко сухи ми станаха ръцете и краката. В интимната област също изпитах известен дискомфорт и прекратих употребата му. Дадох му шанс още няколко пъти през лятото, но положението е същото. Формулата въпреки, че изглежда хидратираща реално не е такава. Изхвърлям го почти пълен и определено не го препоръчвам за дами със суха и чувствителна кожа.

Душ гел Dove Go Fresh с краставица
Душ гел Dove Go Fresh с краставица

Друг продукт, който намразих още от първо ползване е очната линия на Essence Superfine. Първо, че цветът изобщо не е плътен и второ, че не позволява никакво, ама абсолютно никакво наслояване. Опитате ли се да минете втори път върху линията, тя става на една напукана коричка, която след няколко премигвания се разчупва и пада под очите. Писецът е твърд и сравнително удобен за нанасяне, но с тази формула е просто невъзможно да се работи. Ако нанесете прецизно наведнъж линията, тя прозира на места и изглежда незавършена. Опитах да нанасям повторно както по стандартния начин, така и с потупващи движения, но резултатът винаги е незадоволителен. За тези пари препоръчвам обикновената очна линия на Golden Rose.

Очна линия Essence Superfine
Очна линия Essence Superfine

Мусът за тяло на Nivea така и не успя да ми хареса. Формулата му е странна, нанася се още по-странно и лепне непоносимо много. Не съм забелязала да хидратира кожата и според мен изобщо не си заслужава парите. По-подробно ревю можете да откриете – тук.

Nivea Мус за тяло
Nivea Мус за тяло

Последният продукт, за който ще ви разкажа, щеше да е изненадващо, ако не беше попаднал тук – измиващият гел за лице на Cien. Бях решиха да правяOne brand focus и да тествам дали продуктите на LIDL си заслужават, но след неуспеха с този се отказах. Проблемът при него не е, че не премахва замърсяванията – напротив, справя се отлично с тази задача. Не ми харесва това, че изсушава адски много кожата и мирише ужасно! Отваряйки опаковката първоначално се усеща приятен аромат, но веднага щом започна да го разнасям по кожата – той става непоносим. Общо взето не е продукт, който бих препоръчала.

Измивен гел за лице Cien
Измивен гел за лице Cien

Това бяха продуктите, които през последните няколко месеца успяха да ме разочароват. За пореден път казвам, че щом при мен не са проработили, това не означава, че и на вас няма да ви харесат. Всички сме с различна кожа, която изисква специални грижи и споменатите тук продукти не успяха да покрият моите изисквания, но ако вие имате интерес към някой от тях – пробвайте, а не приемайте мнението ми за закон. Оценката ми е базирана само на лични тестове и впечатления, спрямо моя тип кожа и индивидуалните й нужди.

А кои са продуктите, които на вас не ви харесаха?