Разочароващи продукти #6

Фон дьо тен 5в1 Bell HYPOAllergenic, Крем за лице и околоочен крем Ziaja Olive, Marion серум за лице и маска за крака Cuttua

Измина повече от половин година от последните ми козметични разочарования, което приемам като добър знак, че все по-рядко попадам на продукти, които не отговарят на минималните ми изисквания, но като отдаден експериментатор, понякога успявам да открия и такива, които да ме разочароват, защото не работят спрямо очакванията ми. Ето и кои са козметичните ми разочарования за последните месеци:

Първият продукт, с който смятам да започна е кремът на Ziaja с маслина за суха и дехидратирана кожа. Подведох се да го тествам, заради крема за ръце от същата серия, но за съжаление останах много силно разочарована. Формулата изключително много наподобява на оригиналния на Nivea в синята метална опаковка, но този е много по-мазен и неприятен за употреба. Всеки път след нанасяне изпитвах невероятната нужда да си измия лицето, защото го усещах мръсно и адски мазно. От целия ми опит с него, мога съвсем откровено да кажа, че не видях никакъв ефект от употребата му. Нито може да се говори за хидратация, нито за овлажняване на повърхностния слой. Дори в по-студените дни, когато кожата ми е много по-суха и дехидратирана, кремът ми идваше недостатъчен. Със сигурност не бих го препоръчала. Ако търсите бюджетен вариант за овлажняване на кожата, то тогава ви препоръчвам да погледнете крема на Nivea Soft или тези на Mixa.

Жая крем за лице с маслина за суха и дехидратирана кожа
Жая крем за лице с маслина за суха и дехидратирана кожа

Следващ в списъка ми с разочароващи продукти е серумът за хидратация с хиалуронова киселина на Marion. Изключително приятен за употреба продукт, от който не видях никакъв ефект. Именно това е причината да го включа в този списък. Имах очаквания, че поне отчасти ще хидратира, но дори и след редовното използване на цяла опаковка не забелязах каквато и да е промяна в състоянието на кожата ми. Другият проблем е, че има прекалено силен натрапчив аромат, който усещам цял ден след като го нанеса. Не бих го препоръчала за нормална към суха кожа, но при по-мазна може и да работи по-добре.

Серум за хидратация с хиалуронова киселина за лице и деколте Marion
Серум за хидратация с хиалуронова киселина за лице и деколте Marion

Третият продукт, който не проработи при мен е матиращата крем-пудра 5в1 на Bell HYPOAllergenic. Използвах я предимно през лятото, когато наблягам повече на матираща козметика, но не останах много доволна. Проблемът е, че се впива прекалено много във всички несъвършенства по кожата ми и изглежда неравномерно нанесена. Също така ефектът при моята комбинирана кожа е повече омазняващ, отколкото матиращ. Покривността е средна, но отново споделям, че при мен не се разнасяше добре, независимо дали използвам четка или гъбичка.

Фон дьо тен 5 в 1 Bell HYPOAllergenic
Фон дьо тен 5 в 1 Bell HYPOAllergenic

И последното ми разочарование е хидратиращата и изглаждаща маска за крака на Cettua. Интересното е, че видях ефект от маската и даже ми хареса доста, но.. Ефектът траеше буквално, докато не отмих серума от стъпалата си. След това всичко се върна в начално положение. Ако търсите траен ефект, по-скоро ви препоръчвам да се ориентирате към друг продукт, но ако ви трябва бързо решение за добре изглеждащи стъпала – пробвайте. Аз лично не бих я закупила отново.

Хидратираща и изглаждаща маска за крака Cettua
Хидратираща и изглаждаща маска за крака Cettua

Това бяха последните ми козметични разочарования. Оценката ми е базирана само на лични тестове, основани спрямо моя тип кожа и нейните индивидуални нужди. Ако при мен тези продукти не са проработили, това не означава, че на вас няма да ви харесат. 

А кои са продуктите, които на вас не ви харесаха?