Ревю: e.l.f. Glow Gleam Beam палитра с хайлайтъри

elf cosmetics Glow Gleam Beam Highlighter Palette

Лятото тече с пълна сила и макар през пролетните месеци да избягвах носенето на грим, заради създалата се обстановка, то в момента се наслаждавам на „full glam look“, дори в моментите, когато си седя у дома. Част от този макиаж са и любимите ми през последните години – хайлайтъри. Рационалният човек в мен казва, че имам достатъчно за следващите 10 години, но винаги когато видя някой нов, любопитството в мен надделява и просто го грабвам. Същото се случи и когато видях палитрата на e.l.f. cosmetics, веднага се влюбих в един от цветовете и реших, че въпреки опасността да не докосна останалите, то този със сигурност ще го използвам редовно.

elf cosmetics Glow Gleam Beam Highlighter Palette
elf cosmetics Glow Gleam Beam палитра с хайлайтъри

Обща информация

Палитрата Glow Gleam Beam съдържа 6 хайлайтъра с три различни финиша, които придават на лицето от нежен блясък до пълно сияние. Предлага се в два варианта – за по-светла кожа (Light) и по-тъмнa (Dark). Аз се спрях на тъмната палитра, просто защото средните цветове в нея ми харесаха много повече.

Опаковката е стандартна пластмасова с прозрачен капак. Усеща се доста по-здрава и стабилна от палитрата на Revolution Reloaded. Въпреки това ви съветвам да внимавате при опаковането ѝ, защото подозирам, че при по-силен натиск механизмът за отваряне може да се счупи и капакът да падне.

elf cosmetics Glow Gleam Beam палитра с хайлайтъри
elf cosmetics Glow Gleam Beam палитра с хайлайтъри

Състав и финиши

В състава на палитрата се откриват множество силикони, парафини и алуминии. Ако имате чувствителна кожа или алергии към специфични съставки, задължително погледнете съдържанието. При моя опит не съм забелязала да има някакво отражение върху запушване на пори или нещо подобно, въпреки че ги нанасям, дори върху носа.

Формулата на всички хайлайтъри е доста прахообразна и суха, но не се разпрашава по цялото лице, освен първият цвят, който е глитър и има по-едри частички, които могат да попаднат навсякъде, ако не го запечатате със спрей за фиксиране на грим. С останалите хайлайтъри се работи изключително лесно и се блендират перфектно с малко по-твърда четка. При четките с много мек косъм не успяват пигментът и блясъкът да се задържат върху тях и не можете да постигнете толкова наситен цвят и драматичен ефект. Но ако се стремите към много леко сияние, то бих препоръчала да се ориентирате към използването на мека четка.

elf cosmetics Glow Gleam Beam Highlighter Palette
elf cosmetics Glow Gleam Beam Highlighter Palette

Цветове

Цветовете в палитрата са разнообразни и подходящи за всеки тип кожа. В тъмната палитра (Dark) се намират както такива, които са подходящи за хора със студен подтон на кожата, така и за по-топла и тъмна.

Но нека ви разкажа за всеки един от тях по отделно.

elf cosmetics Glow Gleam Beam Highlighter Palette
elf cosmetics Glow Gleam Beam Highlighter Palette Суочове на първия ред

Първият хайлайтър в палитрата е под формата на глитър. Той не е много наситен на цвят, а частичките му са едри. Може да се използва за допълнителен блясък, но ако трябва да бъда обективна – на мен хич не ми харесва. Формулата е адски суха и се загребва трудно, дори с твърда четка. Частичките са едри и се разпръскват по цялото ви лице. Основата на хайлайтъра е в жълтеникав цвят, но той изобщо не се показва върху кожата ви, единствено се забелязват глитърите. Те са в златно и лилаво, което намирам за готино, но отново казвам, че голяма част от тях изпадат от лицето ви при първия по-лек вятър. Пробвах да го нанеса с мокра четка като сенки за очи, но резултатът беше много незадоволителен. Мога да заключа, че не е моят цвят и формула за хайлайтър, за това и изобщо не го използвам.

elf cosmetics Glow Gleam Beam Highlighter Palette
elf cosmetics Glow Gleam Beam Highlighter Palette Суочове на първия ред върху ръка

Вторият цвят е основната причина да си взема палитрата. Води се шимър. Според мен е абсолютно копие на Mary-Lou Manizer на the balm. Формулата е суха, но не се разпрашава навсякъде. Лесно се нанася върху лицето, а блясъкът, който придава е невероятен. Може да се наслоява в зависимост от търсения ефект. Подходящ е както за много светла, така и за по-тъмна кожа. Тук може би бих препоръчала на дамите с по-студен подтон да внимават колко нанасят от него, защото основният цвят е с топъл тон и може да изглежда малко странно върху лицето. Иначе веднъж нанесен издържа цял ден, без да изчезне. Блендира се чудесно, но моята препоръка е да се използва четка с по-твърд косъм за по-драматичен ефект.

Третият цвят е най-тъмният в палитрата. Той отново е шимър и е създаден за много тъмните тонове кожа, но аз лично му намерих приложение като бронзър. Нанасям го съвсем внимателно с мека четка върху поставения контур и придава ефект на целуната от слънцето кожа. При него не ми харесва това, че цветът ми е леко „кален“, тоест хайлайтърът има много странен топъл подтон, който му придава блатист цвят. Но ако го използвате с лека ръка върху контур с хубав студен подтон (като този на Bell Cosmetics например), се получава много красив ефект. Единственото, за което трябва да внимавате е да не прекалите с наслояването, особено ако сте с много светла кожа. Хайлайтърът е пигментиран и нещата могат лесно да излязат извън контрол с него, но пък позволява корекция с малко повече пудра и стабилно блендиране. При него, както и при по-горния цвят трябва да имате предвид, че подчертават всички несъвършества и неравности по кожата ви. Ако имате много акне или много белези, бъдете внимателни колко продукти сте наслойли под хайлайтъра, защото може блясъкът да впие в неравностите и да се получи много сериозно акцентиране върху проблемните ви участъци.

elf cosmetics Glow Gleam Beam Highlighter Palette
elf cosmetics Glow Gleam Beam Highlighter Palette Суочове на втория ред

Четвъртият хайлайтър е с металически финиш. Той има интересен цвят, наподобяващ сьомга със златисти частици. Да си призная, малко е труден за употреба, защото е много пигментиран и основният цвят не приляга на всеки нюанс кожа. При мен го разбрах по сложния начин. Нанесох хайлайтъра с твърда четка и се оказах със скули в цвят сьомга, което си беше цяло приключение да успея да го коригирам. На снимки трудно се хваща, защото златистият блясък изпъква повече, но върху лицето си личи доста. Общо взето този цвят го използвам с добре изтупана четка и го поставям върху ружа, като съвсем леко изтеглям в посока скулите. Не ми е сред любимите, но се старая да го нося от време на време. Като сенки за очи обаче е страхотен! Може да се нанесе с пръст върху клепача, а отгоре да поставите черна очна линия за по-завършен вид. Издържа буквално цял ден, без да мръдне или да се събере в гъвката на окото или във фините линии.

elf cosmetics Glow Gleam Beam Highlighter Palette
elf cosmetics Glow Gleam Beam Highlighter Palette Суочове на втория ред върху ръка

Петият цвят отново е с металически финиш. Той е изключително красив и вторият ми любимец в цялата палитра. Пигментиран е, но няма някакъв много отличителен цвят и заради това подхожда на повечето типове кожа. Придава много нежен и деликатен блясък, но ако го наслоите, можете лесно да постигнете впечатляващ резултат. Подходящ е за всеки цвят кожа, но може би при много бледата е по-добре да се ориентирате към светлия вариант на палитрата. Не се впива във фините линии и не подчертава несъвършенствата по кожата. Може да се използва и като сенки за очи.

Последният хайлайтър е в още по-интересен цвят. Той е с металически финиш, а в основата си е комбинация между розово и кафяво. Не съм много сигурна, че ще пасне на всеки, заради странния цвят, но ако искате да си направите по-артистичен и екстравагантен грим, то той би се вписал чудесно. Ако пък трябва да се приложи в ежедневието, аз препоръчвам да се използва с четка с мек косъм, за да не обира прекалено много от пигмента, а по-скоро само блясъка. Като сенки за очи също е прекрасен. Не подчертава неравностите по кожата и издържа цял ден.

elf cosmetics Glow Gleam Beam Highlighter Palette
elf cosmetics Glow Gleam Beam Highlighter Palette Суочове върху ръка

Моят опит и мнение

Използвах палитрата повече от половин година и ако трябва да съм честна – за парите, които платих за нея не очаквах изобщо да е толкова добра. Всички хайлайтъри са много пигментирани, с изключение на първия – глитър. Издържат по цял ден без да мръднат и не е необходимо да ги запечатвате със спрей за фиксиране на грим. Мултифункционални са и могат да се използват както за хайлайтър, така и като сенки за очи или бронзър. Харесва ми, че с тях може да се постигне от много лек и деликатен блясък до наистина впечатляваща „full glam“ визия. С тази палитра буквално си покривате нуждите от различни цветове хайлайтъри и то на една символична и достъпна цена.

elf cosmetics Glow Gleam Beam Highlighter Palette
elf cosmetics Glow Gleam Beam Highlighter Palette Суоч на втория цвят върху лице

В заключение ще кажа, че горещо препоръчвам, ако имате възможност да се сдобиете с една такава палитра да го направите, особено ако обичате и използвате хайлайтър в ежедневието си. Тя ще ви предостави всичко, от което се нуждаете като цветове за различни визии, както и финиши.

Цената е 10$, а количеството на хайлайтърите общо е 15,6 гр.