Ревю: Golden Rose Terracotta Сенки за очи

Golden Rose Terracottam Eyeshadows

Отдавна не съм правила ревю на сенки за очи и ето, че днес се реших да направя такова на един от любимите ми дрогерийни брандове – Golden Rose. Вече ви разказах за ружа и хайлайтъра от Terracotta серията на марката, а днес ще се фокусирам изцяло върху единичните им сенки.

Сянка Golden Rose Terracota в цвят 136
Сянка Golden Rose Terracota в цвят 136

Terracotta сенките са продължение на линията с печени продукти на марката и са познати на много от вас със старите си грозни опаковки, за които искрено се радвам, че решиха да ги разкарат. Но за разлика от предишната си формула, тези не са така сухи и не се разпрашават толкова. Но нека ви разкажа малко повече за тях.

Започвам с опаковката. Сенките пристигат в картонени кутийки, които предпазват опаковката от нараняване. А самата тя е стандартната за бранда – кръгла и изработена от черна матова пластмаса с прозрачно капаче, през което се виждат и цветовете. Затварят се плътно, така че няма опасност да се отворят при пренасяне. Също така мога да кажа, че са доста здрави, защото едната сянка вече я изпусках два пъти и все още е здрава.

Golden Rose Terracotta в цвят 120
Кутийка и опаковка на сянката за очи Golden Rose Terracotta в цвят 120

Що се отнася до съдържанието, то ще накара част от вас да се изприщят, но съм длъжна да спомена, че в сенките има наличие на алуминий, силикони и парафини, така че ако имате непоносимост към тях ги пропуснете. За по-заинтересованите прилагам пълен състав:

Golden Rose Terracotta INCI
Съдържание на сенките Golden Rose Terracotta

Формулата на сенките е суха към леко маслена, поради това, че са печени и съответно няма как да не очаквате разпрашаване. Също, поради тази причина задължително трябва да използвате основа под тях, защото в противен случай след няколко часа носене, сенките ще бъдат „издухани“, защото няма какво да ги задържи върху клепача. И въпреки, че са сухи и се разпрашават при допир с четка, това не означава, че не стоят прекрасно върху очите. Моята препоръка е да ги нанасяте с пръсти и с потупващи движения, а след това да ги блендирате самостоятелно с четка или да използвате т.нар. „преливаща сянка/transition shade“ за максимално добър резултат.

А сега нека да си поговорим и за самите цветове. Серията Terracotta включва 15 сенки в различни блестящи цветове. Тези, които аз тествам са: 120 и 136.

120 е прекрасен шоколадов цвят с блестящи бронзови частици. Може да се използва като самостоятелна сянка или да се нанесе върху друга за акцент. Формулата и е една идея по-груба от на другата сянка, заради по-високото съдържание на блестящи частици. Доста пигментирана е, но трябва да се нанася или с мокра четка или с пръст. Ако използвате суха четка, тя ще загребва само брокатените частици и няма да постигнете правилния цвят. Също така имайте предвид, че ако не сте използвали основа под сянката и я блендирате по-дълго има шанс да „избутате/премахнете“ блестящите частици и изгубите част от красотата й. Затова отново споменавам, че заради печената си формула е задължително да използвате основа за сенки под нея.

Сянка за очи Golden Rose Terracotta в цвят 120
Сянка за очи Golden Rose Terracotta в цвят 120
GR Terracotta Eyeshadow Swatch
Суочове на сянката GR Terracotta 120. От ляво на дясно – с четка, с основа и нанесена с пръст, нанесена с пръст. Използваната основа е също на Golden Rose.

136 пък е в страхотен бебешко розов цвят със сребристи блестящи частички и е перфектна, както за акцент във вътрешния ъгъл на окото, така дори и за хайлайтър. Формулата на тази сянка е изключително гладка и се блендира супер лесно върху клепача. Може да се носи самостоятелно или върху друга за по-бляскав ефект. Не е толкова пигментирана, както горната, но въпреки това позволява наслояване и нанесена с пръст във вътрешния ъгъл е просто страхотна.

Сянка за очи Golden Rose Terracotta в цвят 136
Сянка за очи Golden Rose Terracotta в цвят 136
GR Terracotta Eyeshadow Swatches
Суочове на сянката GR Terracotta 136. От ляво на дясно – с четка, с основа и нанесена с пръст, нанесена с пръст

А сега нека да споделя и впечатленията си за тези сенки. Първоначално мнението ми беше доста негативно, докато не открих правилния начин, по който да ги нанасям. И за да не се подведете и вие ви съветвам изобщо да не правите опит да ги поставяте с четка. Просто ефектът, както се вижда и от суочовете е кошмарен. Четката „загребва“ само повърхностния слой на сенките и не се постига никакъв цвят.

Затова моят съвет е да ги нанасяте задължително върху база за грим/основа за сенки и да използвате пръсти и потупващи движения. Така се постига наситеността на цветовете, а резултатът е повече от страхотен. Основата е важна и за задържането на сенките върху клепача. Както споменах малко по-горе, заради печената си формула, те трудно ще се задържат върху сух клепач, но с някаква база отдолу не мърдат цял ден.

В заключение ще ви кажа, че препоръчвам тези сенки за всички, които обичат блясъка, защото тези определено приковават погледа. Разгледайте ги в онлайн магазина на Golden Rose, защото имат наистина страхотни цветови попадения.

Количеството на всяка сянка е 2,5 гр., а цената им е около 8,50 лв.

Продуктите са ми предоставени от марката за тестване. Публикацията не е обвързана със заплащане! Мнението и оценката са изцяло базирани на лични тестове и впечатления!