Нови придобивки: Януари 2017

Нови козметични придобивки през януари 2017

Януари е вече към края си, а какво по-добро време за показване на нови придобивки от това? Миналата година покрай празниците се впуснах в шопинг, от който все още не може да ми мине, така че докато ме държи това чувство, вие ще има какво да гледате. А сега без много уводни слова ще преминем към интересната част.

Както обикновено ще разделя новите придобивки в различни категории, за да не ви ги сервирам на един път (все пак трябва да ви държа в напрежение до края ;))

Започвам с категория „Почистващи и измиващи“ продукти, в която съм събрала неща от „първа необходимост“ за почистване на кожата:

Душ гел Yves Rocher Cranberry&Almond, Шампоан против мазен пърхот Ducray Squanorm и Измиваща пяна за суха кожа Balea
Душ гел Yves Rocher Cranberry&Almond, Шампоан против мазен пърхот Ducray Squanorm и Измиваща пяна за суха кожа Balea

– Yves Rocher Cranberry&Almond Exfoliating Shower Gel – не случайно започвам с продукт на Yves Rocher. Обожавам продуктите на марката, но съм особено съм пристрастена към лимитираните й серии. Всяка година успявам да се зарибя с някой от коледните аромати на марката, като тази година съм вманиачена по серията с „Червена боровинка и бадем“. Ароматът е супер опияняващ (леко ми наподобява на сладки със сушени плодове и ром?), но не се задържа особено много върху кожата, което според мен е плюс, защото не се смесва с парфюма ми. Обмислям да се запася с още някоя друга бройка преди да се разпродадат останалите наличности… just in case… 🙂

– Ducray Squanorm anti-dandruff treatment shampoo for Oily Dandruff – От доста време изпитвам дискомфорт, заради изключително раздразнения ми скалп, който дори на моменти ме наболява. А в следствие на това, несъзнателно не спирам да го докосвам и да го дразня допълнително… И така, до образуването на пърхот причинен от чешене с нокти (да, малко си падам садист…). Изпробвах доста шампоани от бюджетния вариант, но за съжаление нито един не успя поне да успокой раздразнението, да не говорим да го излекува. За това прецених, че вече му мина времето на експерименти и е удачен вариант да започна да си лекувам скалпа преди проблемът да се е усложнил. Посегнах към шампоаните на Ducray, защото преди години майка ми имаше подобни проблеми и успя да се излекува единствено с шампоаните на тази марка. Така, че стремглаво се впускам в лечение на този проблем и може би към края на „периода за лечение“ ще направя публикация, в която да споделя как вървят нещата. Ревюто на продукта можете да откриете – тук!

– Balea Измиваща пяна за лице за суха и чувствителна кожа – добре знаете, че обичам да експериментирам и да изпробвам бюджетни варианти на различни козметични продукти, защото много често попадам на страхотни неща. Измиващата пяна за лице на Balea за нормална кожа (синята опаковка) се оказа точно такъв страхотен продукт и абсолютен мой любимец, за който мисля да пиша скоро в блога. Но през студените месеци ми се искаше да пробвам нещо „ново“ и „по-добро“ и за това реших да изпробвам варианта за суха кожа. За момента ми се струва, че пяната ми идва една идея по изсушаваща кожата, отколкото вариантът за нормална кожа, но за сега ще експериментирам още с нея, за да се уверя.

Следващата категория в списъка е „Грижа за кожата„:

Крем за ръце Avene Cold, Колагенова маска за лице Purederm и Хидратираща маска за лице Chaos Acaci
Крем за ръце Avene Cold, Колагенова маска за лице Purederm и Хидратираща маска за лице Chaos Acaci

– Avene Cold Cream – От две години насам, всяка зима страдам от изключително суха кожа на ръцете, която се лющи и нацепва до състояние на кървящи рани. Постоянно изпробвам различни кремове за ръце и терапии с цел да излекувам проблема, но така и все още не съм намерила своя цяр. Реших да изпробвам кремът за ръце на Avene, основно заради съдържанието на термална вода и за сега се справя доста успешно със сухата ми кожа, но дали ще успее да я възстанови тепърва ще разбера. Иначе кремът е една идея по-тежък и мазен (препоръчвам използване основно преди лягане), но пък доста бързо и добре попива в кожата. Също така ми се струва, че ще е доста икономичен, защото заради по-тежката си консистенция се изисква по-малко количество от крема. Ревюто на продукта можете да откриете – тук!

– PureDerm Колагенова маска с алое – След драстичното падане на температурите имам особена нужда от допълнителна хидратация и какъв по-добър начин за това от любимите на всички ни хартиени маски? До момента съм използвала само маската с перлена есенция на PureDerm, защото не можех да намеря никъде останалите видове хартиени маски, но след като видях тази с алое реших, че трябва задължително да я изпробвам. За сега все още не съм се разочаровала от маските за лице на марката и се надявам от тази също да не се разочаровам.

– Chaos Acaci хидратираща маска за лице със зелен чай – Това е поредната хартиена маска, с която реших да се сдобия, но този път на напълно непозната за мен марка. Много ми е интересно дали ще има ефект от нея и какъв ще бъде той, тъй като звучи доста обещаващо всичко, което е написано върху нея. Също така видях, че се предлагат още доста варианти на тази марка, но тях ще ги тествам след като видя дали тази изобщо си заслужава.

На предпоследно място, оставям категория „Други„, в която се сдобих с нова ножичка и пинцета! аплодисменти за мен!

Ножичка и пинцета от Douglas и Руж Aura Geisha
Ножичка и пинцета от Douglas и Руж Aura Geisha

– Ножичка и пинцета от Douglas – Избягвах купуването на хубава ножичка и пинцета от около 8 години… Но ето, че най-накрая направих тази важна стъпка в живота ми и се сдобих с ножичка, която реже! Колкото до пинцетата… тя не е най-добрата, която съм виждала, но пък нямаше как да не си я взема, за да си я направя комплект с ножичката 😉

И на последно място оставям един продукт от категория „Декоративна козметика„:

Руж Aura Geisha в цвят Mononoke
Руж Aura Geisha в цвят Mononoke

– Aura Geisha руж в цвят Mononoke – всъщност, този продукт ми е подарък за Коледа, но нямаше как да не го сложа в публикацията с нови придобивки за януари. Цветът е много наситен, така че трябва да се нанася с много лека ръка! Има много приятен леко керемиден цвят с дискретен блясък, но все още ми предстои да експериментирам с него. Ревюто на продукта можете да откриете – тук!

Това бяха новите ми придобивки за този месец. Надявам се сред тях да открия бъдещи любимци, но за това е нужно да ги тествам по-обстойно.

А какви са вашите нови придобивки?