Ревю: Лакове за нокти H&M

Лак за нокти H&M

Преди време си бяхме говорили за лаковете за нокти на Malinka и тогава не останах особено очарована от тях, а сега смятам да „видим сметката“ на лаковете за нокти на H&M и да разберем дали си заслужават или не.

Лакове за нокти H&M
Лакове за нокти H&M

Започвам с общата информация за лаковете на H&M, които обещават лесно нанасяне, както и безупречен и богат завършек с изключителен блясък само от един пласт.

Опаковката на лаковете е стандартна – прозрачна стъклена бутилка, през която се вижда цветът на лака. Дръжката е от бяла пластмаса, а четчицата, която се помещава в нея е средно дълга и малко по-широка от лаковете на Golden Rose от Color Expert серията им, което я прави изключително удобна за нанасяне на лак. Минус е, че косъмчетата на четката са малко по-твърди и ако не е изсъхнал първият слой има шанс при нанасяне на втори да се „изстърже“ долният слой.

Сравнение между четчиците на лаковете H&M и Golden Rose Color Expert
Сравнение между четчиците на лаковете H&M и Golden Rose Color Expert

Консистенцията на лаковете H&M не е супер гъста, а е по-скоро леко водниста, поради което не успяват и да покрият от един слой. Но на два слоя успяват да постигнат сравнително плътен цвят.

Когато говорим за лакове е необходимо да споменем и състава. Лаковете H&M съдържат следните съставки: Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Nitrocellulose, Adipic Acid / Neopentyl Glycol / Trimellitic Anhydride Copolymer, Acetyl Tributyl Citrate, Isopropyl Alcohol, Acrylates Copolymer, Stearalkonium Bentonite, N-Butyl Alcohol, Styrene / Acrylates Copolymer, Silica, Benzophenone-1, Trimethylpentanediyl, Dibenzoate, Polyvinyl Butryal [+/- (May contain) Titanium Dioxide (CI 7791), Manganese Violet (CI 77742), Ferric Ammonium Ferrocyanide (CI 77510), Black Iron Oxide (Ci 77499), Yellow Iron Oxide (CI 77492), Red Iron Oxide (CI 77491), Black 2 (CI 77266 [NANO]), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Ultramarines (CI 77007), Aluminum Powder (CI 77000), Blue 1 Lake (CI 42090), Yellow 5 Lake (CI 19140), Red 34 Lake (CI 1580), Red 6 Lake (CI 15850), Red 7 Lake (CI 15850, Red 36 (CI 12085).]

Като цяло не съм много очарована oт състава, защото въпреки, че се води безопасен, наличието на „Nitrocellulose“ образно казано ме кара да „избухна“.

Колкото до цветовете – H&M предлагат богато разнообразие от цветове с различни тонове и нюанси. Аз лично се сдобих с два цвята : „Milky Tea“ и „Tender Greige„.

Суочове на лаковете H&M "Milky Tea" и "Tender Greige"
Суочове на лаковете H&M „Milky Tea“ и „Tender Greige“

Първият „Milky Tea“ се оказа сред любимците ми за май и юни, заради прекрасния си цвят. Цветът е нещо средно между нюд и нежно розово. Изключително красив цвят, подходящ за всеки сезон. От към покривност са му необходими поне два слоя, за да покрие плътно. Също така не може да се похвали с бързо съхнене и задължително трябва да се сложи бързосъхнещ топ лак, за да се задържи върху ноктите.

Вторият цвят „Tender Greige“ ми хареса адски много в магазина, но когато го тествах върху ноктите останах малко разочарована. Цветът е светло сив с топъл подтон, който в бутилката изглежда прекрасно, но нанесен върху ноктите изглежда малко нелепо. Друг минус при този цвят е, че са му необходими повече от два слоя, защото в противен случай изглежда незавършен. И при него не можем да говорим за бързо изсъхване и отново е необходимо с нещо да се забърза процесът на изсъхване, защото в противен случай можете да останете с любимия на всички ни ефект „чаршафи“.

Лакове за нокти H&M в цветове "Tender Greige" и "Milky Tea"
Лакове за нокти H&M в цветове „Tender Greige“ и „Milky Tea“

Що се отнася до мнението ми за тези лакове и дали смятам, че си заслужават, то отговорът е негативен. За цената си от 9,99 лв. твърдо смятам, че не си струват парите. Единственото уникално са цветовете, които обикновено са много „тренди“ и четчицата, която е по-широка от на обикновените лакове и е по-удобна за разнасяне на цвета. Иначе за тази цена получавате лакове с уникален цвят, бавно съхнене, не добра покривност и не много добра издържливост.

Ако все искате пак да изпробвате лаковете на H&M, то тогава ви съветвам да следите за намаления и да си ги вземете когато са намалени на по 2 лв, за да не се чувствате толкова разочаровани.

Количеството на лаковете е 8 мл., а цената, за която могат да бъдат закупени е 9,99 лв.

А вие доволни ли сте от лаковете на H&M?