Как да си съживим: изсъхналата спирала

Да съживим изсъхнала спирала

С днешната публикация ще се опитам да ви помогна в борбата сухите спирали. Всяка от нас си е купувала спирала, която още преди да й изтече срока на годност е изсъхвала. За тези, които не са обръщали внимание, те имат срок на годност 6 месеца след отваряне, но е хубаво на всеки 3 месеца да се сменят, тъй като върху четчицата започват да се развиват микроби, които със сигурност никой не иска да доближава до очите си. Но много често се случва тушът на спиралата да изсъхне още през първия месец. Точно поради тази причина, днес ще ви представя няколко метода, с които да успеете да вдъхнете нов живот на спиралата си.

Ще започна първо с един много прост съвет, който се състои в това да се откажете от навика да потапяте четката в тубичката с туша по няколко пъти, тъй като по този начин спомагате за навлизането на въздух в тубичката и съответно за по-бързото й изсъхване.

А сега да пристъпим към методите…

Метод 1

Необходими продукти:

– Изсъхнала спирала;

– Съд с гореща вода / Течаща гореща вода;

Съд с гореща вода и изсъхнала спирала
Съд с гореща вода и изсъхнала спирала

Методология:

Този метод е изключително лесен и не ви е необходимо нищо специално за него. Цялата схема се състои в това да потопите тубичката от спирала в гореща вода и да я задържите така няколко минути. Спиралата задължително трябва да е хубаво затворена и в никакъв случай да не се потопява цялата опаковка под вода. Слага се единствено тубичката с туша, като по този начин се нагрява опаковката и съответно тушът вътре се втечнява. За целта можете да използвате или съд с вода или директно да сложите спиралата под течаща вода (в случаите когато бързате). Това е доста ефективен начин и след като изстине тубичката, тушът вътре не се втвърдява повторно. А сега ще ви покажа нагледно, точно каква част от спиралата трябва да потопите и съответно резултата от този метод:

Потапяне на изсъхналата спирала в съд с гореща вода
Потапяне на изсъхналата спирала в съд с гореща вода
Потапяне на спиралата до нивото на тубичката с туш
Потапяне на спиралата до нивото на тубичката с туш
Резултат след потапянето в гореща вода
Резултат след потапянето в гореща вода

Метод 2

Необходими продукти:

– Физиологичен разтвор / капки за очи / тоалетно мляко – без съдържание на парафин!;

– Пипета (ако използвате физиологичен разтвор, капки за очи или мицеларна вода);

– Изсъхнала спирала;

Тоалетно мляко и изсъхнала спирала
Тоалетно мляко и изсъхнала спирала
Четчица на изсъхналата спирала
Четчица на изсъхналата спирала

Методология:

При този метод е необходимо на първо място да изберете какъв точно продукт за втечняване ще използвате. Вариантите са много, но най-използваните са: физиологичен разтвор, капки за очи или тоалетно мляко, но е много важно продуктите да не съдържат парафин, парфюми или други вредни съставки, които могат да раздразнят очите ви.

Ако решите да използвате първите два продукта, вземете пипета, с която да сложите около 3-5 капки в тубичката. След като сложите течноста в тубичката с туша, започнете с четката от спиралата да разбърквате с кръгообразни движения, за да смесите съставките. Хубаво е кръгообразните движения да са съпроводени и от движения нагоре-надолу, за да може целият състав на тубичката да се смеси хубаво.

Ако решите да използвате тоалетно мляко, можете просто да сложите няколко капки върху четката, след което движенията са абсолютно същите, както и при метода с капките за очи. Тук възниква един въпрос, чийто научен отговор не мога да дам, но все пак ще ви кажа приложно отговора. Въпросът е: Как след като използваме тоалетно мляко за втечняване, ще изсъхне спиралата след като сме я нанесли на миглите и няма ли да се размаже? Отговорът е: Да, ще изсъхне спиралата върху миглите и не, няма да се размаже. Научно няма как да ви кажа защо, но използвайки този метод мога да кажа, че при мен не се размазва и нямам абсолютно никакви проблеми. А сега ще ви покажа нагледно, как точно става методът с тоалетното мляко:

Няколко капки тоалетно мляко върху четчицата на изсъхналата спирала
Няколко капки тоалетно мляко върху четчицата на изсъхналата спирала
Резултат след използването на тоалетното мляко
Резултат след използването на тоалетното мляко

Това са методите, с които успявам да спася изсъхналите си спирали, като естествено предпочитам повече първия метод, тъй като, чрез него не засягам по никакъв начин консистенцията на спиралата. Методите са изключително лесни и прости, като позволяват всяка една от вас да прецени по-подходящият за нея метод. Все пак не забравяйте, че е хубаво на определено време да сменяте спиралата си, тъй като, както казах по-горе е възможно да се развият бактерии, които могат по някакъв начин да навредят на здравето ви.

П.С. Оказа се, че съм насъбрала доста изсъхнали спирали, така че, ако вие се сетите за друг метод го споделете в коментарите, за да мога да го експериментирам! 🙂

Надявам се да съм ви била полезна!