Ревю: Nivea Poppy Red Crayon Lipstick

Nivea Crayon Lipstick

Само, ако знаете от колко време чакам Nivea да лансират балсам за устни без съдържание на минерални масла.. И ето, че това най-накрая се случи с новите им цветни „Crayon Lipsticks“. Но дали си заслужават? Днес ще се опитам да ви разкажа малко повече за тях, за да прецените сами.

Nivea Crayon Lipstick е цветен балсам за устни, без съдържание на минерални масла. Формулата е предназначена да комбинира дълготрайната хидратация на балсамите с интензивния цвят на червило.

Опаковка на Nivea Crayon балсам за устни
Опаковка на Nivea Crayon балсам за устни

Опаковката е популярният през последните години „чъби стик“, който в долната част се завърта, за да излезе пълнителят. Интересното е, че опаковките отговарят на цветовете на балсамите, което е приятно допълнение, въпреки че не е супер необходимо, защото капачките са прозрачни и лесно можете да се ориентирате към кой цвят посягате. От чисто любопитство извадих цялото червило от опаковката и ако ви интересува, то е около 3 см, което би трябвало да отговаря на 3 гр., респективно 3,3 мл. Не бих казала, че количеството е малко предвид факта, че цветовете са доста пигментирани и няма да ви е необходимо да повтаряте по няколко пъти, за да постигнете хубаво покритие.

В състава, както споменах в началото, най-накрая са премахнати ужасните минерални масла, които ви дават усещане за хидратация, но в действителност образуват само „хидратиращ слой“ на повърхността на кожата и не проникват в дълбочина, за да я овлажнят истински. Но пък се открива съдържание на алуминий и парфюми. Интересното е, че при този продукт, от компанията са наблегнали на повече натурални масла, което си е похвално за тях. За заинтересованите прилагам съдържанието:

Съдържание на Nivea Crayon балсам за устни
Съдържание на Nivea Crayon балсам за устни

Формулата също е доста интересна. Тя е много по-мека от останалите балсами на марката. При нанасяне се разтапя и не лепне, нито пък се усеща твърде мазно. За хидратацията, не мога да говоря, защото не съм забелязала след употреба, устните ми да изглеждат по-добре, но пък със сигурност не ги изсушава, както старата формула на балсамите им. От гледна точка на пигментираност мога да кажа, че останах силно изненадана, защото изобщо не очаквах толкова наситен цвят. Необходимо ви е едно нанасяне за тониране на цвета на устните или две повтаряния, ако искате да постигнете по-плътен цвят.

Nivea Crayon Lipstick Swatch
Nivea Crayon Lipstick Swatch

Nivea Crayon Lipstick се предлага в четири цвята: Black Cherry, Poppy Red, Rose Nude и Coral Crush. Тествах червения вариант (Poppy Red) и да си призная – не го харесвам за плътно покритие на устните, заради оранжевия подтон, който не пасва на кожата ми, но за обогатяване на естествения цвят на устните изглежда много добре. 

Що се отнася до мнението ми – изпитвам смесени чувства. Харесва ми това, че не съдържа минерални масла, но въпреки това не ми идва достатъчно хидратиращ за балсам за устни. Също така ми допада, че е много пигментиран, но пък от друга страна, ако имате сухи устни или участъци с много суха кожа, трябва да имате предвид, че се впива в краищата на тези зони, а самите петна не ги покрива с достатъчно пигмент, което си е минус. Формулата ми харесва като усещане, но както вече споменах не е достатъчно овлажняваща. От гл. точка на дълготрайност мога да споделя, че балсамът издържа около 2-3 часа, след което „хидратацията“ изчезва, а остава само пигмент по устните, които се премахва малко трудно от сухите участъци.

Nivea Crayon Lipstick Poppy Red
Nivea Crayon Lipstick Poppy Red

В заключение ще кажа, че ако сте фен на марката и нямате проблем със стандартните им балсами за устни, то тогава непременно пробвайте тези – може и да ви харесат. Ако пък имате изключително сухи устни, обезателно ги пропуснете, защото ще ви изсушат кожата, ще се впият в сухите зони и няма да изглеждат добре.

Nivea Crayon Lipstick могат да бъдат открити в повечето дрогерии, аптеки и онлайн магазини на цена около 10 лв., а количеството им е 3 гр.

Продуктът ми е предоставен от марката за тестване. Публикацията не е обвързана със заплащане! Мнението и оценката са изцяло базирани на лични тестове и впечатления!