Ревю: Слънцезащитен крем за чувствителна кожа Lavera SPF 30

Lavera Слънцезащитен крем за чувствителна кожа SPF 30

Лятото горещо, много е добре! Стига да си на море…

Август е, температурите рядко спадат под 26 градуса. Времето навън е толкова горещо, че ти се приисква да се разхладиш със сладолед. Стискаш зъби и тичаш до магазина, грабнаш леденото изкушение, излизаш и още в момента, в който го отваряш, то се разтапя и пада на асфалта. Явно е време за море…

От няколко години не бях стъпвала на плажа, в резултат, на което кожата ми избеля супер много. Тази година вече ми дойде времето и аз да се насладя няколко дни на морските вълни и пясъка между пръстите, но честно да ви кажа – не знаех как ще се отрази жаркото слънце на избледнялата ми кожа. За това много се зарадвах, когато получих слънцезащитния крем за чувствителна кожа със SPF 30 на Lavera* за тест.

Lavera Слънцезащитен крем за чувствителна кожа SPF 30
Lavera Слънцезащитен крем за чувствителна кожа SPF 30

След няколко дни използване е време да ви споделя какво мисля за него.

Започвам с обща информация. Кремът на Lavera предлага 100% минерална защита срещу слънце за чувствителна кожа. Формулата е водоустойчива и е подходяща включително за бебета и деца.

Опаковката е стандартна тубичка, изработена от мека пластмаса, която позволява да се изкара цялото количество от нея. За жалост обаче, консистенцията е много гъста и трудно излиза през отвора.

Съставът е изчистен от парабени и парафини. Кремът е с растителен UV комплекс, който е нежен към чувствителната кожа. Слънцезащитните филтри в него са цинков оксид и титаниев диоксид, познати повече като „физични филтри“, чиято функция е да образуват предпазен слой върху кожата, отразявайки слънчевите лъчи. Те не позволяват UVА и UVB радиацията да бъде абсорбирана от кожата. Кремът е подходящ за вегани. За по-заинтересованите прилагам пълен състав:

Състав на слънцезащитния крем за чувствителна кожа Lavera SPF 30
Състав на слънцезащитния крем за чувствителна кожа Lavera SPF 30

Формулата е доста гъста и да си призная имах голям проблем с нанасянето. Трудно се разнася върху кожата и оставя бял слой. Той от своя страна може да послужи за контрол, да не би случайно да изпуснете някоя зона. Причината за видимия бял слой се дължи на наличието на титаниев диоксид и при много тъмна кожа не изглежда въобще добре. Хубавото, в случая е, че формулата е наистина водоустойчива и след влизане в море/басейн не се отмива. За съжаление не се отмива и след баня с душ гел. Изисква се участието на гъба за баня и много триене с нея.

Lavera Слънцезащитен крем за чувствителна кожа SPF 30
Lavera Слънцезащитен крем за чувствителна кожа SPF 30

Въпреки тези недостатъци, мога да кажа, че за мен кремът работи. За дните, през които си правих слънчеви бани, не успях да изгоря или дори да се зачервя. Бих го използвала за първите дни на плажа, когато се нуждая от най-силна защита, но след това бих предпочела използването на друг продукт. Просто при този ми е много по-трудно разнасянето, както и отмиването след това.

В заключение ще кажа, че препоръчвам този крем предимно за дами с наистина много светла и чувствителна кожа, но най-вече го препоръчвам за деца, тъй като можете да останете спокойни, че те ще са предпазени от жаркото слънце на плажа.

Количеството е 100 мл., а цената, за която може да бъде открит – около 30 лв.

Вие каква слънцезащита използвате?

Продуктът ми е предоставен от PR за тестване. Публикацията по никакъв начин не е обвързана със заплащане! Мнението и оценката са изцяло базирани на лични тестове и впечатления!