Заслужава ли си: Velnea Suncare Mist Invisible SPF30?

Прозрачен слънцезащитен спрей Velnea Suncare Mist Invisible SPF30

В сезона на отпуските и слънчевите бани, всеки от нас търси най-добрата слънцезащита. Но какво се случва, когато извънредно ви звъннат в петък късен следобед и ви предложат да тръгнете на море след два часа? Естествено, че тичате до най-близкия магазин/дрогерия и вземате нещо със слънцезащитен фактор, колкото да не е без хич.

Подобно нещо ми се случи и на мен и реших да тествам новите продукти на Velnea от Suncare серията. Днес ще ви разкажа за прозрачния слънцезащитен спрей със SPF 30 и ще ви споделя дали си заслужава да му отделите внимание, спрямо моя опит с него.

Прозрачен слънцезащитен спрей Velnea Suncare Mist Invisible SPF30
Прозрачен слънцезащитен спрей Velnea Suncare Mist Invisible SPF30

Ще започна първо с описание и предназначение на продукта. Velnea Mist Invisible SPF 30 е спрей с UVA и UVB защита и бързоабсорбираща формула. Нанася се лесно, без да е нужно разнасяне с ръце.

Velnea Mist Invisible е слънцезащитен продукт с т.нар. „химични“ филтри, които абсорбират слънчевите лъчи в тялото. Трябва да се има предвид, че този тип защита може да причини алергична реакция при хора с по-чувствителна кожа. Спреят, както може да се очаква е напълно прозрачен и не оставя бели следи върху кожата, но е възможно да остави мазни петна върху дрехите. Формулата е водоустойчива, но е препоръчително след контакт с вода да се нанесе повторно за по-добра защита.

Състав на слънцезащитния спрей Velnea Suncare Mist Invisible SPF30
Състав на слънцезащитния спрей Velnea Suncare Mist Invisible SPF30

Опаковката е класически флакон/аерозол, чиято струйка разпръсква равномерно спрея по тялото. Направи ми впечатление, че не е сред най-икономичните и за два дни двама души го преполовихме.

Опаковка на слънцезащитния спрей Velnea Suncare Mist Invisible SPF30
Опаковка на слънцезащитния спрей Velnea Suncare Mist Invisible SPF30

Едно от нещата, които най-много ми харесаха в този продукт е формулата. Тя впива почти мигновено и не оставя мазно или лепнещо усещане. Естествено, ако нанеса по-голямо количество – то остава върху кожата и създава мазен слой, но когато сте на плажа това не ви прави впечатление.

След няколко дни, прекарани в слънчеви бани, мога с радост да споделя, че не успях да изгоря използвайки този спрей, нито пък да се обеля след това. Не забелязах да има някакво влияние върху хващането на тен, така че ако си мислите, че високият фактор ще ви повлияе да не почернеете – няма от какво да се притеснявате. В интерес на истината, нанасях слънцезащитния спрей след всяко влизане във вода и не оставях кожата си в сухо състояние да се излага на силните лъчи, което може би оказа голямо значение за това да не изгоря.

В заключение мога да кажа, че за мен Velnea Mist Invisible SPF 30 си заслужава. За цената си, която е около 8,70 лв. е чудесен вариант, ако искате да си вземете нещо за извънредна ситуация. В случай, че отивате на море за по-дълго време и планирате да се излагате повече на слънце, то тогава препоръчвам да си потърсите слънцезащита с физични филтри, които ще са по-щадящи кожата и ще отблъскват вредните UV лъчи от тялото.