Заслужава ли си: Garnier Fructis Papaya?

Garnier Fructis Papaya

Отдавна съм в търсене на добър дрогериен шампоан, който да отговаря на нуждите на косата ми от хидратация и нежно почистване без дразнение. Истината е, че много, ама много трудно се намират такива, чиято формула да не предизвиква изсушаване на скалпа и чувство на сърбеж. До сега съм изпробвала голяма част от шампоаните, които могат да бъдат открити в познатите дрогерии и хубавите от тях се броят на пръстите на едната ми ръка.

Въпреки това стремежите ми към намирането на „перфектния“ не намаляват. Напротив, увеличават се с всяко ново попълнение по рафтовете. Така попаднах на Garnier Fructis.

Много суперлативи се изляха в социалните мрежи, когато за първи път се появиха на пазара и донякъде разбирам защо.

Garnier Fructis Papaya
Garnier Fructis Papaya

След като изпробвах серията с банан, която се оказа страхотна, но по-нататък ще ви поговоря за нея, реших да се насоча към тази с папая, защото ми се стори също толкова интересна.

Тествах шампоана и балсама за коса и след няколко месеца ползване съм готова да ви споделя дали си заслужават и по-добри ли са от серията с банан.

Шампоан за коса Garnier Fructis Papaya
Шампоан за коса Garnier Fructis Papaya

Възстановяващ шампоан Garnier Fructis Papaya

Ще стартирам с шампоана, тъй като той ми беше по-любопитният продукт от двата. Предназначен е за увредена коса като нежно почиства косъма, без да го утежнява и интензивно възстановява. Формулата е веган с 98% съставки с естествен произход.

Направи ми впечатление колко добре измива косата и колко ефирна и лека е тя след като изсъхне. Замених на няколко пъти с мицеларния шампоан на Nivea и забелязах, че вторият изсушаваше косъма и утежняваше в корените, за разлика от Garnier Fructis Papaya.

Състав на шампоана за коса Garnier Fructis Papaya
Състав на шампоана за коса Garnier Fructis Papaya

При продължителна употреба не ми се е появявало усещане за сухота или дразнение в скалпа. Но за разлика от шампоана с банан, при този нямаше такъв блясък. От двата, мисля че Garnier Fructis Banana удовлетвори много повече от нуждите ми, отколкото този, но в никакъв случай не мога да кажа, че серията с папая не става. Разликата е, че шампоанът с папая не хидратира, но това така или иначе не е неговото предназначение. Позитив е, че не изсушава нито косъма, нито скалпа. Определено виждам потенциал в него за по-изтощена или увредена коса и със сигурност е сред хубавите опции за шампоан от дрогериите. Предвид цената и качеството мога да кажа, че си заслужава, ако вашата коса не е прекалено дехидратирана. Ако пък е – то банановата серия може би ще е по-добър вариант.

Балсам за коса Garnier Fructis Papaya
Балсам за коса Garnier Fructis Papaya

Възстановяващ балсам Garnier Fructis Papaya

Що се отнася до балсама за коса – той е създаден да възстановява и да спомага за по-лесното разресване. Веган формулата съдържа до 98% естествени съставки без животински произход.

Първото, което мога да кажа за този балсам е колко икономичен е той. Една опаковка ми стигна за два шампоана, но го нанасях само в краищата на косата, а не по цялата дължина. Оставях да подейства за 5 минути, след което отмивах. Резултатът беше повече блясък и много по-лесно разресване. Моята коса е тънка и се заплита постоянно, а сресването си е цяло мъчение, но след употребата на балсама, определено нещата се получаваха с по-малко напрежение 😀

Състав на балсама за коса Garnier Fructis Papaya
Състав на балсама за коса Garnier Fructis Papaya

Да си призная не забелязах почти никаква разлика межу този и балсама от серията с банан, така че не мога да кажа кой е по-добър от двата. В интерес на истината, използвам балсами само и единствено с цел да улеснявам разресването и този си върши работата много добре. Бонус е, че забелязвам косата си по-бляскава след употребата му.

Дали си заслужава ми е трудно да кажа, но в случаите когато го използвах не съм имала утежняване на косата, нито проблем с разплитане, нито пък омазняване на косъма. По-скоро бих казала, че си заслужава да го вземете заедно с шампоана, за да ги използвате съвместно, но може би маската за коса ще е по-добър вариант. За нея съм виждала само положителни отзиви, но така и не я тествах, защото рядко ми се вписва в рутината подобен тип продукт.

Вие използвали ли сте продукти от серията Garnier Fructis?