Ревю: Avene TriXera Почистващ Гел

Avene TriXera Нутри-Флуиден Почистващ гел

Почистването на суха и чувствителна кожа може да се окаже голямо предизвикателство за всяка дама. Често пъти закупуваме продукти, които премахват отлично замърсяванията по лицето, но в следствие на това допълнително го изсушават. Или пък грабваме такива, които не почистват кожата, а само създават изкуствен филм върху нея, с който ни заблуждават, че я хидратират. И така не спираме да се лутаме в търсене на перфектното средство за чисто лице.

Днес ще ви представя един нов любим продукт, който освен че изчиства кожата също е и доста нежен към нея – почистващият гел Avene TriXera Nutrition.

Avene TriXera Нутри-Флуиден Почистващ гел
Avene TriXera Нутри-Флуиден Почистващ гел

Започвам с малко обща информация. Avene TriXera представлява нутри-флуиден почистващ гел, който може да се използва за всекидневна употреба при суха и много суха кожа. Почиства нежно и защитава чувствителния епидермис. Не щипе и не дразни очите и външните лигавици.

Описание на Avene TriXera Почистващ гел
Описание на Avene TriXera Почистващ гел

Самата опаковка е стандартна тубичка, която се затваря плътно и няма опасност да се разтече. Плюс е, че пластмасата, от която е създадена е прозрачна и лесно можете да следите останалото количество. А отворът на тубичката пък е съвсем малък, така че да контролирате колко от продукта използвате.

Опаковка на Avene TriXera Почистващ гел
Опаковка на Avene TriXera Почистващ гел

Консистенцията е гелообразна и се работи много лесно с нея. С количество малко над грахово зърно успявам да измия цялото си лице. Не образува пяна, но въпреки това се справя прилично с почистването на кожата. Тук ще спомена, че не можете да отмиете спирала или тежък грим с него, но при ежедневен премахва всичко. Най-голям плюс откривам по отношение на хидратацията. Гелът не изсушава кожата, не я дразни и е изключително нежен към нея.

Съставът, от своя страна е изписан върху задната част на опаковката. Тук прави приятно впечатление, че още първата му съставка е специално патентованата ”Avene Thermal Spring Water“ (Термалната вода на Avene), която ми е много любима. В съдържанието не се откриват алергени и парабени, но има пък се забелязват петролни продукти и парфюм, така че ако ги избягвате в козметиката, която използвате – имайте го предвид.

Състав на Avene TriXera Почистващ гел
Състав на Avene TriXera Почистващ гел

Нещо, което трябва да спомена е, че почистващият гел има съвсем лека и деликатна миризма, която в никакъв случай не мога да кажа, че е задушаваща или тежка. Честно казано ми напомня на нещо флорално, но не мога определя  какво точно.

Що се отнася до мнението ми за него – то е положително. Използвах почистващия гел Avene TriXera предимно през зимата, когато кожата ми бе изключително суха и чувствителна и определено нямах проблем с дехидратацията. След измиване лицето ми изглеждаше хидратирано и свежо, без изпръхнали области и раздразнения. Също така се справя отлично с почистването на дневен грим с изключение на спирала и матови червила.

В заключение ще кажа само, че останах много приятно очарована от този почистващ гел и определено ще продължа да го използвам и през лятото, когато кожата ми отново ще се нуждае от хидратация. А дали го препоръчвам? Отговорът със сигурност е да, особено ако имате проблем с изсушаването на кожата в следствие на по-агресивни почистващи продукти или по-чувствителна кожа.

Количеството е 100 мл., а цената, за която може да бъде закупен е между 7 и 9 лв. Предлага се също така и опаковка от 400 мл, чиято цена е около 25-27 лв.

А вие тествахте ли вече почистващия гел на Avene TriXera?

Продуктът ми е предоставен от Avene за тестване. Публикацията не е обвързана със заплащане! Мнението и оценката са изцяло базирани на лични тестове и впечатления!