Ревю: the original Beauty Blender

the Original Beauty Blender

В ерата на „liquid makeup-а“, обикновените четки за лице бавно, но славно отстъпиха мястото на нов аксесоар – блендиращите гъбки. И въпреки, че първите са все още голяма част от арсенала ни, лека-полека преминахме към уж по-удобните за работа гъбички за нанасяне на грим. А със създаването на прочутия „Beauty Blender“ нещата коренно се промениха и всяка една от нас пожела да притежава това „вълшебно нещо“, което променя изцяло начина, по който изглежда лицето. И в този ред на мисли не се сдържах и се поддадох на нуждата да го имам и най-вече да тествам дали си заслужава.

За това днес ще си поговорим малко повече за блендиращата гъбичка „Beauty Blender“, дали си струва инвестицията и какво я прави толкова специална.

Ще започна първо с малко обща информация. „Бюти блендър“ представлява иновативно гримьорско пособие, което ви позволява да разнесете грима си до постигане на безупречен външен вид.

Що се отнася до опаковката, блендерът пристига в малка прозрачна пластмасова кутийка с капаче, в която може да бъде открито описание как се използва. Самият „Beauty Blender“ представлява много симпатична розова полиуретанова гъбка под формата на яйце. Едно от специалните неща при това пособие е самият му дизайн. Горната му част е достатъчно малка, че да можете да разнесете коректор във вътрешния ъгъл на окото, докато задната му част е с достатъчно голям размер за прецизно нанасяне на фон дьо тен по цялото лице.

the original Beauty Blender
the original Beauty Blender

Също така когато говорим за „Beauty Blender“ няма как да пропуснем да споменем и колко мек и нежен е той. Това е голям бонус, особено ако имате много чувствителна кожа, защото гъбките от по-агресивен дунапрен или по-груб латекс/полиуретан могат сериозно да раздразнят лицето ви. При „Бюти Блендър“ няма такава опасност, защото както споменах материалът, от който е направен е изключително нежен и деликатен.

the original Beauty Blender
the original Beauty Blender – упътване за употреба

И понеже ми стана доста любопитно от какъв материал е изграден той, открих, че гъбката е съставена изцяло от Latex-free Hydrophilic Polyurethane. Това означава, че ако имате алергия към латекс, няма нужда да се притеснявате от този продукт. Той е абсолютно безопасен за употреба и няма как да предизвика алергична реакция.

Друго доста готино нещо е, че ако не сте фенове на класическия розов блендър, можете да избирате от богат асортимент цветове. Специално за моята гъбка мога да кажа, че не пуска цвят при изпиране, както например при други сходни продукти.

the original Beauty Blender
the original Beauty Blender – упътване за употреба

Сега нека да поговорим малко по-задълбочено за „Beauty Blender„. Уникалното при гъбичката е, че когато се намокри тя увеличава размера си двойно. По този начин, когато е влажна, абсорбира почти минимално количество от продуктите, които използвате. Това от една страна ви спестява средства за закупуване на фон дьо тен, а от друга страна увеличава живота на гъбката. Но за да се възползвате максимално дълго от него, е необходимо да спазвате определни условия за употреба. На първо място, трябва задължително да го използвате влажен, за да избегнете навлизането на продукти в дълбочина. Също така е необходимо да го изпирате след всяка употреба. Тук също има определени условия, като например, че не можете да го почиствате с агресивни препарати, с ексфолиращи сапуни или почистващи продукти с добавени масла в тях, тъй като ще нарушат цялостта на гъбичката.

the original Beauty Blender
the original Beauty Blender – сух
the original Beauty Blender Damped
the original Beauty Blender – намокрен

И след всичко изписано е време да ви споделя моето мнение за „Бюти блендър“. Първоначално не можех да се примиря с цената на пособието и това беше основната причина да не го закупя още в момента, в който тръгна целият шум около него. Но все пак интересът ми не спадна и най-накрая реших, че ще прежаля не малката сума от 34 лв., за да го тествам и да видя дали истерията по него е основателна или не. И така след повече от 4 месеца експерименти с него, мога да кажа, че наистина си заслужава. Блендирането на продукти става за отрицателно време, а лицето е с абсолютно естествен вид. Честно казано, гъбката може да направи дори най-скапания коректор да изглежда натурален и както трябва. А самата идея, че удължи времето, за което използвам един фон дьо тен е повече от страхотно, защото според мен в рамките на 3 месеца си възвръща цялата инвестиция.

В заключение мога да кажа, че тази гъбичка е пръв приятел на новаторите в света на гримирането. С нея можете лесно и бързо да накарате лицето си да сияе, без да изглеждате прекалено напудрени. А относно инвестицията – тя напълно си заслужава!

Цената, за която може да бъде закупен „Бюти Блендър“ е 34 лв., а мястото, където можете да го откриете е Sephora.

А вие изпробвахте ли вече вълшебния Beauty Blender?