Ревю: CeraVe Хидратиращ измивен крем

CeraVe Hydrating Cleanser

Последната година се заговори супер много за измивните и почистващи продукти на CeraVe и колко са добри за кожата. Въпреки, че не са нови на пазара, социалните мрежи ги възродиха и ги направиха отново „viral“. Дали с причина или без, реших да тествам, за да разбера. Сухата ми кожа ми помогна в избора и се насочих към Cera Ve Hydrating Cleanser.

Хидратиращият, измивен крем е предназначен да почиства, без да нарушава защитната бариера на лицето и тялото. Подходящ е за нормална към суха кожа. Съдържа хиалуронова киселина и три есенциални серамида. Хипоалергенен е и няма парфюми в състава.

CeraVe Hydrating Cleanser

Опаковката е пластмасова, удобна и с помпичка. Има механизъм за заключването ѝ, за да не се притеснявате от разтичане, но пък заради големите си размери от 473 мл. не мисля, че би била удобна за пътуване. В задната част се открива описание на продукта, както и пълен състав. 

Формулата на Hydrating Cleanser е водниста и по-скоро наподобява на много лек крем, отколкото на гел. Съдържа глицерин и хиалуронова киселина, които предпазват кожата от пресушаване, а комплексът от серамиди се грижи за укрепване на защитната бариера. В съставът не се открива наличие на SLS, SLES и парабени, което е плюс за хората с чувствителна кожа. Не предизвиква алергични реакции и няма парфюми. За заинтересованите прилагам пълният лист със съставки:

CeraVe Hydrating Cleanser

Продуктът е без ясно изразен аромат и не дразни. При нанасяне се усеща леко охлаждащ ефект, а след измиване няма опъване. Използва се върху мокра кожа с леки масажни движения и се изплаква. 

CeraVe Hydrating Cleanser

За съжаление не мога да кажа, че е добър продукт, що се отнася до хубаво почистване на кожата и премахване на грим. Измивният крем не е достатъчно ефективен, за да изчисти остатъци от фон дьо тен, слънцезащита или тежък очен грим. По-скоро бих препоръчала да се използва като втора стъпка в почистването. Ако използвате мицеларна вода като първа фаза в измиването на лицето и разтопите по-устойчивите гримове с нея, CeraVe Hydrating Cleanser ще се справи успешно в премахването на остатъците. Но имайте предвид, че ако прилагате почистващо олио или масло, продуктът няма да се справи добре с пълното им изчистване. Има шанс, ако разтапяте грима си с кокосово масло, то да остане по кожата, дори след използване на измивния крем и да ви запуши порите.

CeraVe Hydrating Cleanser

По-скоро бих препоръчала използването на този продукт при хора, които не нанасят грим в ежедневието и страдат от суха и чувствителна кожа. Измивният крем е изключително щадящ и не пресушава, а напротив, запазва влагата. Може да се използва и от жени, и от мъже. Подходящ е за прилагане и върху тялото, освен върху лицето. Аз лично го използвам активно през зимния сезон или след лазерна епилация, когато кожата ми е по-чувствителна от обикновено. Не ми е причинявал раздразнения.

Количеството е 473 мл, а цената около 28 лв.

Вие използвали ли сте продуктите на CeraVe и какво ви е мнението за тях?