Разочароващи продукти #4

Разочароващи козметични продукти 4

Изминаха няколко месеца от последните ми козметични разочарования и ето, че отново настъпи време да ви споделя поредната, но последна за тази година порция с продукти, които не успяха да ме впечатлят и не проработиха при мен, както обещават. А ето и кои са те:

Първият продукт, с който започвам е кремът за ръце на Ziaja с копринени протеини и провитамин B5. Взех си го в началото на август, заради сухата ми кожа в резултат на слънчевите лъчи и честно казано още тогава не го харесах, защото ми идваше малко мазен и неефективен. Реших да му дам шанс през по-студените месеци и започнах да го ползвам пак в началото на ноември, но отново не успя да ме спечели. При нанасяне оставя мазно усещане и въпреки, че на пръв поглед ръцете ми изглеждат хидратирани, в действителност след като отмия крема, те отново стават сухи и с изпръхнала кожа. Другото, което много ме разочарова е съставът му. В него се откриват както минерални масла и силикони, така и няколко парабена, което от своя страна обяснява защо външно кожата изглежда хидратирана. Единственото, което ми допадна в този крем е неговият аромат, който за разлика от повечето дрогерийни брандове е наистина страхотен.

Крем за ръце Ziaja с протеини от коприна и провитамин B5
Крем за ръце Ziaja с протеини от коприна и провитамин B5

Следващото ми козметично разочарование е от един непознат доскоро за мен бранд, който все по-често срещам на реклами в метрото и по улицата – Mellor & Russell. Става на въпрос за серумa с арганово масло Simply Essentials. Първо ще започна с това, че този продукт, според мен изобщо не може да се слага в категорията на серумите, тъй като формулата му е по-скоро кремообразна. Следващото нещо, което не мога да понасям в него е ароматът му, който е супер силен и натрапчив, а освен това и прекалено изкуствен. Използвах го няколко месеца и не забелязах никакъв ефект, но пък на няколко пъти ми се случи като нанасям фон дьо тен върху него, да се получи т.нар. „кир ефект“, което беше и катализаторът на това да го включа в групата на разочароващите продукти.

Simply Essentials Серум за лице с арганово масло
Mellor & Russell Simply Essentials Серум за лице с арганово масло

Друг продукт, с който не успях да се разбера е спиралата на Еssence Super Curl. Не знам дали аз нямам късмет или от марката са намалили качеството на продуктите си, но за пореден път оставам супер разочарована от тяхна спирала. Проблемът при тази е изцяло във формулата. В самото начало беше супер течна и с две нанасяния слепваше миглите прекалено много, както и оставяше следи в зоната под очите, а след като „поизсъхна“ започна пък да се рони неконтролируемо. Друго нещо, което също така ме изкарваше извън нерви е фактът, че уж миглите трябва да получат извит ефект, а в действителност стърчат напред, което не ми се е случвало с нито една друга спирала.

Спирала Essence Super Curl
Спирала Essence Super Curl

Следващият продукт, който попада в категорията на козметичните ми разочарования е течното червило на NYX Slip Tease в цвят Fire Dancer. Честно казано това е изненада дори за самата мен, защото много харесвам марката и любимото ми червило е именно тяхно – Liquid Suedeно при това нещата стоят по съвсем различен начин. Първо искам да кажа, че обожавам този цвят и нанесен върху устните изглежда повече от прекрасно, но… Първо трябва да внимавате как го нанасяте, тъй като може много лесно да излезете от очертанията на устните и в резултат на което да имате рязка граница между устните и лицето ви. Вторият проблем е, че то не позволява повторно нанасяне, тъй като размества долния слой и не се получава плътен цвят. Третото и може би най-ужасяващо нещо за това червило е, че е от типа на продуктите за устни, които в средата на вечерта се озовават върху цялото ви лице, коса и зъби. Независимо колко време му оставям да впие в устните, то накрая винаги се озовава върху останалата част от лицето ми. Единственият начин, по който успявам да го нося е като го фиксирам и матирам отгоре с пудра, но пък тя убива кадифения му ефект.

Течно червило NYX Slip Tease в цвят Fire Dancer
Течно червило NYX Slip Tease в цвят Fire Dancer

И последното ми разочарование е бързосъхнещият топ лак на Llums. Първите няколко пъти се справяше отлично със запечатването и бързото изсъхване на ноктите, но когато стигнах до средата на бутилката, той започна да не си върши работата. Формулата му много бързо изсъхна и стана толкова гъста, че беше почти невъзможно да се разнесе правилно върху ноктите. Също така започна да „размеква“ долните слоеве лак, в резултат на което да съсипва целия ми маникюр. Друго, което забелязах е, че някак течността вътре успя да се напълни с мини балончета, който след това се озоваваха върху ноктите ми, въпреки че никога не „разбивам“ лака си с агресивно блъскане, а обикновено въртя бавно бутилката, за да избегна точно образуването на подобни балончета въздух.

Llums Бързосъхнещ топ лак
Llums Бързосъхнещ топ лак

Това бяха последните ми козметични разочарования за тази година. Тук е моментът да споделя, че щом тези продукти не са проработили при мен, това не означава, че на вас няма да ви харесат. Мнението и оценката ми са базирани на лични тестове и впечатления, спрямо моя тип кожа и индивидуалните й нужди. Ако тази статия ви е харесала – не пропускайте да погледнете и предишните публикации от поредицата.

А кои са продуктите, които успяха вас да ви разочароват?