Ревю: Почистваща пяна за лице Clarins с екстракт от памук

Clarins Gentle Foaming Cleanser

Почистването на кожата винаги е било изключително важна стъпка за мен, особено що се отнася до лицето.

В тинейджърските си години развих навик да се грижа за чистотата на кожата ми всяка вечер. Независимо дали ще се прибера от купон в четири сутринта или цял ден ще си седя вкъщи без грим, към измиването на лицето съм безкомпромисна. Признавам си, че когато ме домързи пропускам да хидратирам след това, но няма сила, която да ме накара да си легна с мръсна кожа.

Съответно използвам доста повече почистващи продукти, отколкото всякакви други. Трудно ми е все още да намеря перфектния за моите нужди, но през годините съм попадала на доста добри измивни решения.

Днес ще си поговорим за една пяна за лице, към която оставам със смесени чувства след повече от година употреба, а именно – Clarins Gentle Foaming Cleanser.

Clarins Gentle Foaming Cleanser
Clarins Gentle Foaming Cleanser

Започвам с повече информация за самия продукт. Почистващата пяна за лице на Clarins е обогатена с екстракт от памук за нежно почистване и запазване на водния баланс. Предназначена за нормална към комбинирана кожа, тя премахва замърсяванията и излишния себум, оставяйки лицето нежно и сияйно. Подходяща е за ежедневно ползване. Екстрактът от кокос подхранва и омекотява кожата, освежава и предотвратява изсушаването.

Clarins Gentle Foaming Cleanser
Clarins Gentle Foaming Cleanser

Опаковката е стандартна туба с малък отвор, чрез който можете да контролирате количеството, което излиза. При нанасяне образува обилна пяна, така че няма да ви е необходимо много от продукта, за да успеете да почистите кожата си добре. Това го прави и изключително икономичен, което донякъде оправдава по-високата цена.

Clarins Gentle Foaming Cleanser
Clarins Gentle Foaming Cleanser

Clarins Gentle Foam Cleanser съдържа екстракт от гипсофила, който се грижи за нежното почистване, екстракт от памук, спомагащ за подхранването на кожата и алфа-глюкан, чиято мисия е подсилване на защитните функции на епидермиса от влиянието на околната среда. За изненада се открива наличие на силикони и парафин. Ако избягвате тези съставки ви препоръчвам да пропуснете този продукт. Пълен състав можете да видите тук:

Clarins Gentle Foaming Cleanser
Clarins Gentle Foaming Cleanser

Формулата е гъста, но след нанасяне върху мокро лице се образува нежна пяна. Отмива се лесно и не оставя мазни следи върху кожата.

Използвам почистващата пяна от над година и все още съм със смесени чувства. Почиства отлично, но при честа употреба успява да дехидратира сухата ми кожа. Тествала съм я като самостоятелно измиващо средство и в комбинация с мицеларна вода. И в двата случая успява да премахне всякакви следи от грим без усилие, включително водоустойчива спирала. Проблем е, ако случайно попадне в очите, защото люти изключително много. При разранена кожа също оставя щипещо усещане.

Clarins Gentle Foaming Cleanser
Clarins Gentle Foaming Cleanser

За комбинирана или мазна кожа мисля, че ще е много подходящ, защото почиства перфектно, но при суха е най-добре или да го избягвате напълно или да го използвате един до два пъти през седмицата с добро хидратиране след употреба. В противен случай може да дехидратира и да причини дискомфорт на лицето.

Количеството е 125 мл, а цената, за която може да бъде открит между 42 и 50 лв.

Пробвали ли сте почистващите средства на Clarins?