One brand focus – The Body Shop Hemp

The Body Shop Hemp

Преди година получих като подарък продуктите на The Body Shop от серията с коноп за много суха кожа и от тогава съм се отдала на активно тестване, за да мога да ви споделя дали ми харесват нещата на марката или не. В днешната публикация ще ви представя част от продуктите, за които вече имам ясно изградено мнение, а останалите ще видите много скоро. 

The Body Shop е английска марка, чийто продукти са с предимно натурални съставки. Може би най-популярното за този бранд е, че не тестват върху животни. Най-известният продукт е техният боди бътър, който през годините беше често споменаван в блоговете и форумите.

Продуктите, които аз тествах и за които ще ви поговоря в тази статия са кремът за ръце, маслото за тяло и кремът за лице от серията Hemp.

Крем за ръце за много суха кожа с коноп

Използвам го активно от миналата зима и не съм доволна. Знам, че много хора го прехвалиха в интернет, но при мен и моята суха кожа не видях никакъв хидратиращ или подхранващ резултат. Формулата е гъста, мазна и тежка. Оставя предпазен филм върху повърхностния слой. При нанасяне се усеща неприятно и доста често искам да си измия ръцете след това. Ако използвам малко по-голямо количество, той започва да лепне. Подходящ е по-скоро за зимните месеци, за лятото гарантирам, че няма да ви хареса. Трябва много да внимавате да не си пипнете косата след използването му, защото шансът да я омазните е много висок. 

The Body Shop Hemp Крем за ръце
The Body Shop Hemp Крем за ръце

Кремът съдържа богатото на мастни киселини масло от конопено семе, което е предназначено да хидратира, успокоява и предпазва ръцете, но аз забелязах резултат само по отношение на защитата от пресушаване. И то само в моментите, когато кремът е нанесен върху ръцете ми. Случи ми се на няколко пъти да ми изсъхнат ръцете и използвайки този крем не усетих никакво успокояване или подобряване на кожата. По-скоро ефектът беше на мазен слой, който ме брани от потенциално допълнително изсушаване. Не хидратира в дълбочина и може би най-неприятното от всички неща е неговият аромат. Мирише ми на гардероба на някоя баба от средата на миналия век. Ароматът е твърде силен, за да го игнорирам и все още не успявам да свикна с него. 

The Body Shop Hemp Крем за ръце
The Body Shop Hemp Крем за ръце

Плюсът е, че опаковката е много компактна и го нося постоянно със себе си в по-малките дамски чанти, но веднъж щом го изхарча, едва ли бих го поръчала пак. Може би по някое време бих взела някоя друга серия, но тази не ми хареса.

Крем за лице за много суха кожа с коноп

Предназначен е за много суха кожа, като обещава интензивна хидратация и незабавно успокояване на сухите участъци. Защитава кожата при екстремни метеорологични условия.

The Body Shop Hemp Крем за лице
The Body Shop Hemp Крем за лице

Това е вторият продукт, който не ми хареса от тази серия. Точно както при крема за ръце, така и тук формулата е твърде мазна и оставя неприятно усещане върху лицето. В същото време не хидратира в дълбочина и не е достатъчно подхранващ за много суха кожа. Забелязах, че към средата на деня се появява допълнително омазняване след употребата му. Със сигурност няма да е подходящ за комбинирана към мазна кожа.

The Body Shop Hemp Крем за лице
The Body Shop Hemp Крем за лице

Плюсовете при този крем са, че успява да подхрани повърхностния слой отчасти, не дразни сухата и чувствителна кожа. Използвах го няколко седмици и тук-там ми се появяваше по някоя пъпка, но не съм имала проблем с образуването на комедони. Добра основа за грим е, получих кир ефект само веднъж и то при продукт, който след това се оказа, че в комбинация с какъвто и да е друг крем за лице, винаги даваше такъв резултат.

Честно казано се справя прилично с предпазването от външни влияния, но очаквах много по-сериозно подхранване и хидратация. Дори със серум отдолу, при по-студено време, не усещах кожата си достатъчно хидратирана. За разлика от крема за ръце, този мирише много приятно.

Масло за тяло с коноп

Не случайно споменах по-нагоре, че е един от най-популярните продукти на марката. Формулата е мазна, тежка и попива бавно, но ефектът след употреба е за мека и подхранена кожа.

Съдържа есенциални мастни киселини, Омега 3, 6 и 9. Възстановява влагата и защитава много сухата кожа. Използвах го предимно в много студеното време и при продължителна употреба усещах предимно зоната на краката си много по-хидратирана. 

The Body Shop Hemp Масло за тяло
The Body Shop Hemp Масло за тяло

Негативното при този продукт е, че е мазен и си е предизвикателство да изчакате да попие. За разлика от крема за ръце, при маслото няма лепкаво усещане. При обуване на тесни дънки имах голям проблем. Но ако го използвате вечер, на сутринта ще се радвате на мека и нежна кожа.

The Body Shop Hemp Масло за тяло
The Body Shop Hemp Масло за тяло

Ако тази статия ви е била интересна и искате да разберете повече за други марки, които съм тествала, можете да погледнете поредицата One Brand Focus.