Заслужава ли си: Garnier Bio Argan подхранващ хидратиращ крем?

Garnier BIO Argan Nourishing Moisturizing Cream

В началото на пролетта се появи на пазара био серията на популярната марка Garnier, за която веднага прочетох множество суперлативи и реших, че трябва да пробвам. С голям интерес тръгнах към близката дрогерия да разгледам какво предлагат и за мое огромно съжаление, измиващият гел, към който се бях насочила беше изчерпан, така че трябваше да импровизирам.

Спрях се на подхранващия хидратиращ крем с био арган. През годините съм пробвала кремове за лице от марката и никога не съм била супер впечатлена от тях, но също и никога не съм оставала прекалено разочарована. Подходих с голям интерес към този след всички позитивни ревюта, но за съжаление той не изпълни нито едно от очакванията ми . По-надолу ще ви разкажа защо.

Garnier BIO Argan Nourishing Moisturizing Cream

Ще започна с малко информация за подхранващия хидратиращ крем на Garnier Bio Argan. Той е създаден за суха и чувствителна кожа, като съчетава в себе си силата на аргановото масло, биологично отгледаното алое вера и хиалуроновата киселина. Продуктът притежава сертификат за биологичен произход и 100% естествени аромати. Предназначен е да хидратира, подхранва и омекотява кожата моментално. Формулата е веган и съставките не са тествани върху животни.

Кремът пристига в картонена кутийка, която откровено смятам за излишна, но от друга страна разбирам, че са я добавили, за да поместят всички надписи върху нея. Интересното е, че опаковката е 100% рециклируема, но си признавам, че имам съмнения дали това се отнася за самия крем или само за картона.

Garnier BIO Argan Nourishing Moisturizing Cream

Формулата е стандартна като при повечето кремове, не е много течна, нито пък прекалено гъста. Проблемът е, че не се разнася лесно върху кожата и не впива добре. Веднъж нанесен, оставя силиконово усещане въпреки, че на първо четене не се открива съдържание на силикони. Друг проблем за мен е ароматът му. Той е прекалено силен и задушаващ. На опаковката пише, че е със 100% естествени аромати, но на мен ми е силно химичен и трудно го понасям върху лицето си.

Garnier BIO Argan Nourishing Moisturizing Cream

Използвах го в продължение на три месеца и не забелязах промяна в състоянието на кожата ми. Тя е нормална към суха в зоната около устата и за съжаление не успя нито да подхрани, нито да хидратира. Срещам голямо затруднение и с използването му като основа преди фон дьо тен. Независимо какви продукти използвам преди него и след него, независимо дали го поставям самостоятелно и отгоре нанасям само и единствено фон дьо тен – той винаги ми създава кир ефект. Освен, че остават частички от него по лицето, след поставяне на ББ крем например, кожата ми изглежда суха и далеч от мечтания ефект на хидратирана и добре изглеждаща.

Пробвах различни варианти за нанасяне и открих, че най-малко кир ефект се получава, ако съм само с този крем и отгоре нанасям много тънък слой ББ крем с мокра гъбичка. При използване на четка за фон дьо тен, кремът просто се размества по лицето и трудно можете да постигнете равномерно нанасяне. Тук трябва да добавя, че задължително изчаквам известно време, за да впие в кожата, преди да поставя друг продукт отгоре. Пробвах да го смеся с фон дьо тен, но при мен тази техника не беше много успешна, така че не ви препоръчвам да я тествате.

Garnier BIO Argan Nourishing Moisturizing Cream

В заключение ще ви кажа, че според мен този продукт изобщо не си заслужава. Не мога да открия за какъв тип кожа би бил подходящ, но за нормална към суха кожа, той определено е недостатъчен. Мисля, че при мазна кожа ще запушва порите, така че и за нея не препоръчвам. Но все още не съм изцяло отписала био серията на Garnier и мисля съвсем скоро да пробвам измиващия гел и олиото за лице. Надявам се, че поне един от тях ще ми хареса.

Вие изпробвахте ли вече био серията на Garnier?