Заслужава ли си: Garnier Hyaluronic Aloe Jelly?

Хидратиращ гел за лице Garnier Hyaluronic Aloe Jelly

Ерата на класическите кремове за лице отдавна приключи. Все повече и повече компании се ориентират към това да представят на потребителите иновативни продукти, които да ги впечатлят, освен със своето действие, също и с най-модерната формула и дизайн. През последните години станахме свидетели на най-различни интерпретации на декоративни гримове под формата на желе като най-популярни може би станаха прочутите хайлайтъри Jellybeam на Farsali и ружовете на Rimmel London. Но ако си мислите, че бялата козметика остава по-назад – грешите. Дрогерийните брандове също се ориентираха към иновативните продукти и въпреки, че част от „модерните“ такива са трудно достъпни за нашите географски ширини, то сигурно сте забелязали през последните няколко месеца рекламите на Garnier Hyaluronic Aloe Jelly. 

Рядко се подвеждам да си закупя нещо само заради рекламата, но когато видях новото желе не се замислих и го грабнах. Винаги са ме привличали подобни леки формули, защото комбинираната ми кожа рядко понася стандартните кремове за лице и в повечето случаи след няколко часа, то се омазнява значително. 

Днес, след като го тествах повече от три месеца, реших да споделя моето мнение за него и дали си заслужава покупката според мен.

Хидратиращ гел за лице Garnier Hyaluronic Aloe Jelly
Хидратиращ гел за лице Garnier Hyaluronic Aloe Jelly

Ще започна с описание на продукта. Garnier Hyaluronic Aloe Jelly е хидратиращ гел под формата на желе, подходящ за нормална и комбинирана кожа. Съчетава в себе си хидратиращите свойства на алое вера и хиалуроновата киселина. Може да се използва по три различни начина – за дневна грижа, нощна или като маска за лице. Обещава интензивна хидратация на кожата в продължение на 48 часа. 

Иновативното при този гел е неговата формула. Тя буквално наподобява на желе, което нежно се разтапя върху кожата. Това от своя страна не го прави икономичен, защото трудно можете да контролирате количеството, което нанасяте, тъй като то впива много бързо в пръстите на ръцете. Едно нещо, което не ми хареса в този гел е, че ако използвате по-голямо количество, той оставя лепнещо усещане върху кожата. Формулата е направена така, че да впива моментално и след нанасяне, лицето не изглежда мазно.

Формула на хидратиращия гел за лице Garnier Hyaluronic Aloe Jelly
Формула на хидратиращия гел за лице Garnier Hyaluronic Aloe Jelly

Гелът е подходяща основа за грим, заради по-лепнещата си формула. Въпреки това ви съветвам да не го използвате с матиращ фон дьо тен, защото рискувате кожата ви да изглежда адски суха. Ако искате да избегнете този ефект ще ви се наложи да използвате допълнителен хидратиращ продукт.

Опитах се да го използвам като маска за лице, но отново ще ви призная, че не забелязах никакъв ефект от него. В състава му се открива „Alcohol Denat“, което може би е една от причините за недостатъчната хидратация. Ако сте със супер суха кожа ви препоръчвам да пропуснете този продукт, защото при ежедневна употреба може да доведе до допълнително изсушаване. Иначе съставът е сравнително изчистен. Не се откриват парабени, парафини и силикони. Подходящ е за вегани и съдържа 96% съставки от естествен произход. 

Състав на хидратиращия гел за лице Garnier Hyaluronic Aloe Jelly
Състав на хидратиращия гел за лице Garnier Hyaluronic Aloe Jelly

Тествах Garnier Hyaluronic Aloe Jelly в продължение на три месеца и честно да си призная – не ми хареса. Очаквах доста по-добра хидратация, но в действителност не получих такава. При нанасяне кожата изглежда овлажнена, но веднага след като отмиете продукта от лицето си, то отново се връща в началното си положение. Ефектът от употребата му е само временен, което аз определено не търся. Ако се нуждаете от хидратация в дълбочина, то по-добре се ориентирайте към друг продукт.

В заключение ще кажа, че за моите нужди, гелът не си заслужава покупката, но ако сте с нормална кожа и не търсите хидратация, то той може и да ви допадне.