Ревю: Makeup Revolution London RELOADED палитра

Makeup Revolution London Reloaded Velvet Rose

Измина повече от половин година от последното ми ревю на палитра и въпреки, че се старая да не си вземам повече от необходимото, все пак при пътуването ми до Англия миналата година, не се сдържах и си взех няколко палитри, които смятам да ви представя малко по малко.

Започвам с първата, която тествам от приблизително три месеца. Тя е на така популярната и достъпна английска дрогерийна марка – Makeup Revolution London. Продуктите могат да бъдат открити в редица български сайтове, както и в магазините на Lilly Drogerie. Цените са супер изгодни, особено на класическите Reloaded палитри, но дали си заслужават ще ви разкажа в редовете по-долу.

Палитрата, която ще ви покажа днес е от популярната серия Reloaded в цвят Velvet Rose. Тя съдържа 15 сенки – от задължителните кафяви, през златните шимъри до бордо нюансите. Честно казано цветовата комбинация ми напомня за късната есен, когато природата подменя своята оранжево-златиста премяна с тъмно кафяви тонове.

Makeup Revolution London Reloaded Velvet Rose
Опаковка на палитрата Makeup Revolution London Reloaded Velvet Rose

Палитрата е изработена от евтина пластмаса, която е една от основните причини за ниската цена, но имайте предвид, че не е много устойчива на натиск и ако я пренасяте има голям шанс горният капак да се счупи. Цялата горна част е прозрачна и през нея се виждат всички цветове. На гърба на палитрата могат са се открият информация за производителя, както и състав.

Revolution Reloaded не е сред най-малките палитри на пазара, но може да бъде лесно пренасяна. Размерите й са 16,3 см х 8,3 см х 1,2 см. Тя не разполага с огледало, което в този случай аз отчитам като минус. Едно допълнително огледало би придало малко повече стабилност на опаковката и би я направило доста по-подходяща за пътувания.

Съставът на всяка една от сенките е изписан върху задната част на палитрата. Открива се наличие на парафини, силикони и парабени в почти всички цветове. Това може и да е проблем за дамите с по-чувствителна кожа. Палитрата не е тествана върху животни!

Makeup Revolution London Reloaded Velvet Rose
Makeup Revolution London Reloaded Velvet Rose

Сенките са с различни финиши – матови, блестящи и един брокатен. Матовите цветове са с формула, наподобяваща масло. Разпрашават се доста, така че е почти задължително да потупате излишното количество от четката, преди да посегнете към клепача. Забелязах, че част от цветовете все едно не са добре смесени при производството и трудно се разнасят равномерно. При блестящите цветове формулата е още по-мазна, но имат значително по-покривен цвят. При тях проблемът е, че е почти невъзможно да бъдат нанесени с четка. Брокатеният цвят за мен е абсолютно неизползваем. Нанася се изключително трудно, няма почти никаква покривност и ако го поставите върху друг цвят изглежда доста зле. Но нека ви разкажа малко повече за отделните цветове.

Първият ред съдържа три матови и един блестящ цвят, както и единствения брокат в палитрата.

Суочове на първия ред от палитрата Makeup Revolution London Reloaded Velvet Rose
Суочове на първия ред от палитрата Makeup Revolution London Reloaded Velvet Rose. Суочовете са с няколко минавания с пръст!

№1 е неутрален бежов мат, който е подходящ за фиксиране на основа за грим или озаряване под веждите. Формулата е кадифеена, но се усеща малко по-суха от на останалите матови цветове. Цветът на суоч с пръст е доста забележим, но не може да се каже същото при нанасяне с четка. Не е много пигментиран, но се разнася лесно върху клепача. Сянката не се разпрашава.

№2 е компресиран брокат в тъмно златен цвят. Както ви споменах малко по-горе, цветът е почти неизползваем, защото не позволява нанасяне и блендиране с четка, а с пръст трудно можете да го разнесете равномерно. Ако решите да го използвате самостоятелно върху клепача, при наслояване, за да постигнете хубав и плътен цвят, той става на нещо като „коричка“ и изглежда потресаващо зле. Формулата е мазна, но въпреки това се „разпрашава“ страшно много.

№3 е червеникаво-кафяв и е един от любимите ми в палитрата. За съжаление при него разпрашаването е доста значително, но пък при нанасяне се разнася лесно. Формулата е матова. Може да се използва за опушване или в сгъвката на окото, както и като самостоятелен цвят върху клепача.

№4 е маув (бледоморав). Той е доста пигментиран и може да се използва във вътрешния ъгъл на окото за озаряване. Не се разпрашава много и позволява наслояване. За по-плътен цвят препоръчвам да се използват пръсти.

№5 е блестящ златен с жълт подтон. Формулата е мазна и има добра покривност. Разнася се лесно и се не разпрашава. Може да се използва самостоятелно или като акцент върху клепача. С четка се нанася доста трудно, но с пръсти се постига хубав и плътен цвят.

Вторият ред в палитрата съдържа три матови и два блестящи цвята.

Суочове на втория ред от палитрата Makeup Revolution London Reloaded Velvet Rose
Суочове на втория ред от палитрата Makeup Revolution London Reloaded Velvet Rose. Суочовете са с няколко минавания с пръст!

№6 е червеникаво-кафяв, но доста по-светъл от този на горния ред. Формулата е по-суха, но има по-добра покривност колкото другия. Разпрашава се, но позволява наслояване и се разнася сравнително равномерно. Може да се използва самостоятелно или в сгъвката на окото за опушен вид. Може да се нанася с четка, но за по-покривен цвят е по-добре да използвате пръсти.

№7 е в светло оранжев към бежов цвят. Има сравнително добра покривност и не се разпрашава много, но не позволява наслояване. Подходяща е за озаряване във вътрешния ъгъл на окото.

Най-любима в палитрата със сигурност ми е централно разположената №8 сянка в блестящо розово злато. Нейната формула е мазна и много пигментирана. Трудно се нанася с четка и няма да успеете да постигнете плътен цвят, но ако използвате пръсти изглежда страшно красиво. Може да се използва самостоятелно или като акцент. Това е една от малкото сенки, които не се разпрашават и се блендира лесно.

№9 e втората блестяща сянка на този ред, но в тъмен бронз. Тя е с много подобна на предходната сянка формула. Пигментирана, не се разпрашава и позволява наслояване. При нея също препоръчвам използване на пръсти за по-добър цвят.

№10 е тъмен беж. Неговата формула е кадифеена, но за съжаление се разпрашава доста. Цветът е пигментиран и може да се нанася както с четка, така и с пръсти.

Последният ред в палитрата съдържа най-тъмните цветове – един блестящ, три матови и един мат с блестящи частички.

Суочове на последния ред от палитрата Makeup Revolution London Reloaded Velvet Rose
Суочове на последния ред от палитрата Makeup Revolution London Reloaded Velvet Rose. Суочовете са с няколко минавания с пръст!

№11 е много сходен с блестящия златен от най-горния ред (№5) с малката разлика, че тук подтонът е оранжев и сянката изглежда малко по-топла от другата. Формулата е абсолютно сходна.

№12 е прекрасен керемиден, който за съжаление се разпрашава адски много. Преди нанасяне върху клепача е задължително да премахнете излишното количество от четката. Като оставим настрани разпрашаването, сянката се блендира лесно и позволява наслояване.

№13 е в студен шоколадов цвят, но тя е една от най-трудните за нанасяне. Въпреки сравнително добрата си покривност, тя не позволява наслояване и не се блендира равномерно. Разпрашава се страшно много, така че трябва да се нанася с голямо внимание.

№14 е в светло кафяво със зелен подтон. Честно казано ми изглежда малко невзрачно, но пък като формула се представя отлично. Сянката е пигментирана и се разнася лесно. Може да се използва за лек опушен ефект или дори самостоятелно нанасена върху по-светла кожа.

№15 чак след първото ползване осъзнах, че не е класически черен мат, а съдържа и блестящи сребърни частички. Цветът не е много покривен, но позволява наслояване. Въпреки това трябва да се внимава при блендиране, защото не се разнася равномерно.

Makeup Revolution London Reloaded Velvet Rose
Makeup Revolution London Reloaded Velvet Rose

След повече от три месеца използване, мога да кажа, че въпреки ниската си цена съм леко разочарована от палитрата. Имах малко по-високи очаквания, но честно казано качеството на част от сенките е много, много ниско. Освен с лош състав и цветове, които трудно се нанасят, палитрата има и още няколко недостатъка. Първият, както споменах е цялостната изработка, но тя не е толкова голям проблем. Най-разочароващото е, че независимо дали цветовете са поставени върху основа за грим или не, и дали са фиксирани, сенките не се задържат върху клепача и след няколко часа гримът започва да избледнява все повече и повече.

Въпреки негативното ми мнение, бих препоръчала палитрата на всички, които тепърва навлизат в гримирането и искат да се учат и експериментират с палитра с много цветове на достъпна цена.

Количеството на всяка сянка е 1,1 гр., а цената на палитрата Revolution Reloaded е около 11 лв.

Вие пробвали ли сте сенките на Makeup Revolution London?