Ревю: Сенки за очи H&M

H&M Eyeshadows

Сенките са един от любимите бюти продукти на всяка дама. Те могат магически да подобрят цялостната ни визията и да подчертаят чертите на лицето. За това е важно да открием подходящите за нас. Но с богатото изобилие на пазара е трудно да ”нацелим” правилните още от първия път и това е причината днес да ви представя сенките за очи на H&M.

Според oбщата информация, сенките H&M съчетават наситени пигменти с кадифено покритие за лесно нанасяне и дълготрайност. Предлагат се в богата гама от цветове и привличащи погледа финиши – от нежни матови до наситени бляскави и металически нюанси.

Днес ще си поговорим за две матови сенки – Gingerbread и Brownie Points. Но нека първо да започнем с външния им вид.

Сенки за очи H&M – Gingerbread и Brownie Points

Картонената опаковка, в която пристигат има залепен стикер с цвета и името, а на задната част на кутийката е изписано и съдържанието. След отваряне, вътре откриваме и самите сенки. Тяхната кутийка е стилно издържана в бяло и златно, като на капачето има прозрачен отвор, от който се вижда цвета. Честно казано не ми допада качеството на изработка на кутийката, защото пластмасата, от която е направена е твърде чуплива. Така, че трябва да имате предвид, че при едно изпускане е възможно да се счупи опаковката.

Консистенцията на сенките от H&M е суха и поради тази причина се разпрашават доста. Но въпреки това са лесни за работа. Блендират се супер добре и също така позволяват надграждане на цвета. Пигментацията им не е сред най-силните, но определено не е и сред най-слабите. Единствен проблем откривам в това, че ако не се добави основа преди използването им, има сериозен шанс те да бъдат „издухани”. Но ако се постави база се задържат дълго време върху очите.

Съставът няма да го коментирам на дълго и широко, а просто ще споделя, че се забелязва наличие на парафини, но също и на много натурални масла (маслиново, от ший, розмарин и др.). Така, че ако имате непоносимост към някоя от тези съставки, го имайте предвид.

Състав на сенките за очи H&M
Състав на сенките за очи H&M

Колкото до цветовете – така и не успях да намеря пълен списък с общия брой, които се предлагат. По мои скромни предположения, всеки сезон добавят нови цветове, а предните ги премахват напълно от асортимента си. И въпреки това на рафтовете винаги можете да откриете търсения от вас нюанс. Цветовете, на които аз се спрях са: Gingerbread  и Brownie Points.

Първият – Gingerbread – представлява топъл кафяв нюанс, който е перфектен за сгъвката на окото и като преливащ цвят /transition shade/. С него се работи супер лесно, като позволява много естествено надграждане. Пигментацията не е нещо впечатляващо, но както споменах цветът може да бъде подсилен с няколко повтаряния. Един от по-сериозните минуси на тази сянка е, че ако не се нанесе основа, която да я „задържи“ на място, тя след няколко часа изчезва почти напълно.

Сянка за очи H&M - Gingerbread

Сянка за очи H&M – Gingerbread

Brownie Points пък е перфектен за постигане на по-драматичен външен вид. Цветът е достатъчно тъмен, че да се използва и във вечерни визии. Като минус мога да отчета изключително сухата му формула, която се разпрашава адски много. Също така с този цвят се работи една идея по-трудно, отколкото с останалите сенки на марката. Това се дължи на по-лошото блендиране и по-тъмния цвят, в следствие на които не може да се постигне добре надграден цвят. Също ще споделя и че издържливостта на тази сянка след поставена база е около 4 часа, след което започва постепенно да избледнява.

Сянка за очи H&M - Brownie Points
Сянка за очи H&M – Brownie Points

Като цяло мнението ми за тези сенки е на двата полюса. Изключително много харесвам цветовете, също така съм впечатлена колко лесно се работи с тях и естествено дизайна на опаковката. Но не ми харесва това, че изискват задължително да се използва база, за да се задържат върху клепача. Другият минус е, че опаковката е твърде чуплива, което я прави трудна за пренасяне и пътуване.

В заключение мога да кажа, че според мен сенките не си струват парите, защото качеството им не е нещо невероятно, а е по-скоро приемливо. Също така, ако си направим най-проста сметка цената на H&M сенките е доста по-висока, отколкото на една сянка в палитрата Naked Heat на UD, например, където грамажът е по-малък, но качеството е много по-добро. И все пак, ако искате да пробвате сенките на марката най-вероятно ще останете доволни донякъде, но не и впечатлени. Изборът оставям на вас.

Количеството на сенките е 2 гр., а цената, за която могат да бъдат закупени е 11,99 лв.

Вие тествали ли сте сенките на H&M и какво ви е мнението за тях?