Ревю: Измиващо олио за лице Palmer’s

Измиващо олио за лице Palmers

В месеца на баловете и сватбите е време да се замислим, освен какъв грим ще си направим за съответния повод, също и как ще го премахнем. За това днес ще ви представя един доста приятен и лесен за употреба почистващ продукт – измиващото олио за лице на Palmer’s.

По традиция ще започна с малко обща информация за почистващото олио на Palmer’s.  То предлага грижа за измиване, хидратиране и подхранване кожата на лицето, чрез ултра леката формула съчетаваща в себе си 8 висококачествени натурални масла. Олиото се превръща в нежна пяна при контакт с вода и се изплаква напълно. Формулата е създадена така, че да поддържа естествения баланс на влага в кожата, предпазвайки я от изсушаване.

Palmers Facial Cleansing Oil
Измиващо олио за лице Palmer’s

Oпаковка на олиото е супер удобна, благодарение на помпичката в горния край. Голям плюс е, че пулверизаторът се заключва, което от своя страна предпазва от разтичане/изтичане на продукта. Тук ще спомена и прозрачната бутилка, която позволява да следите останалото количеството.

Формулата е изцяло маслена, в резултат на което успява да свали целия грим от лицето, без да се налага да се използва допълнително количество продукт. Нанасянето му става посредством чисти ръце, като е важно да го втриете старателно в кожата, за да успее да почисти замърсяванията. След като разтвори грима ви, олиото се отмива с вода. Според описанието на етикета, при контакт с вода, то се превръща в нежна пяна, която аз така и не успях да постигна като резултат. Но въпреки това, олиото се отмива отлично от лицето без да оставя мазни следи само с помощта на вода.

Формула на измиващото олио за лице
Формула на измиващото олио за лице

Говорейки за това почистващо олио, няма как да не спомена и състава му. Това, което прави сериозно впечатление е комбинацията от натурални масла. Сред тях са включени: масло от кайсия, арган, соя, сусам, сладък бадем, гроздови семки, жожоба и оризово – кое от кое по-полезно за кожата. Също така ще добавя, че измиващото олио Palmer’s не съдържа парабени, фталати, оцветители, минерални масла и сулфати, което означава, че шансът да предизвика алергична реакция е почти никакъв (освен, ако не сте алергични към някое от горепосочените масла).

Съдържайки толкова много натурални масла, няма как да не се поинтересуваме и от това как мирише продуктът. Олиото притежава много деликатен аромат, в който превес вземат аргановото масло и маслото от сладък бадем. Тоест мирисът е приятно сладък, но не и прекален.

Измиващо олио за лице Palmers
Измиващо олио за лице Palmer’s

И ето, че стигнахме и до мнението ми за измиващото олио на Palmer’s. Първоначално ми беше доста трудно да възприема почистването на грим, чрез толкова „мазен“ продукт, но след като успя да свали тежък вечерен грим от първия път, се убедих в това колко е полезен и лесен за употреба. Друг голям плюс забелязах през зимния сезон, когато кожата ми бе доста чувствителна и се изсушаваше от почти всеки продукт. Използвайки олиото за измиване, успях да предотвратя прекомерното изсушаване и да подхраня кожата си, без да се налага използването на други продукти. През този сезон избягвах да използвам друг продукт след олиото, за да не дехидратирам лицето си. Но след като времето стана значително по-топло, изпитах нуждата от допълнителен продукт, чрез който да „доизчистя“ кожата си. Това се дължи изцяло на факта, че през лятото кожата ми започва да се омазнява много по-бързо и лесно и използвайки единствено олиото, оставам с мазно усещане, от което изпитвам нуждата да се отърва. И въпреки това оставам доста положително настроена към този продукт, защото ми спестява време и усилия за премахването на тежък и/или водоустойчив грим.

В заключение ще кажа, че препоръчвам този продукт за всяка дама, която обича да носи тежък грим, тъй като това олио ще се погрижи бързо и лесно да го премахне. Но честно казано за ежедневна употреба ми се струва малко прекален, така че за лек дневен грим – по-скоро се насочете към друг продукт.

Количеството на измиващото олио е 192 мл, което ще ви стигне за доста дълго време, тъй като е сравнително икономичен продукт. А що се отнася до цената – тя е около 19,99 лв.

А вие почитатели ли сте на олиата за премахване на грим?