Ревю: Kat Von D Shade & Light палитра

Палитра Kat Von D - Shade & Light

Началото на годината винаги ни връхлита със студения и мрачен януари, но започне ли февруари, нещата се променят. Месецът на любовта ни потапя в романтика и макар за кратко ни кара да забравим, че навън температурите все още са отрицателни и остава още много време до началото на пролетта. Но освен това, февруари е любим на мнозина и заради подаръците, които могат да разменят с половинката като жест и символ на любовта помежду им.

Няма да споменавам в колко комерсиален празник се е превърнал Свети Валентин, защото това не е темата на тази публикация, а ще ви покажа една чудесна идея за подарък, с която можете да насочите вашата половинка, ако все още не сте си разменили нищо за празника на любовта или за приближаващия 8-ми март.

Днешното ревю е за една прекрасна палитра, която въпреки, че използвах доста малко предната година, ми стана много любима и която смятам за абсолютно задължителна в козметичната чантичка на всяка жена – Kat Von D Shade & Light.

Палитра Kat Von D - Shade & Light
Палитра Kat Von D Shade & Light

Shade & Light е може би най-известната след Urban Decay Naked и със сигурност е бестселърът на Kat Von D. Съдържа 12 сенки в неутрално-натуралната гама и цветовете са предимно с матов финиш.

Палитрата пристига в картонена кутия, която я предпазва от нараняване. На гърба са показани всички цветове с имената им, както и информация за производителя, сериен номер, срок на годност и баркод. Върху една от страните на кутията се открива пълния състав на всяка сянка, а вътре е поставено картонче, с коeто ви показват как можете да постигнете различни визии.

Самата палитра е изработена от тежка и стабилна пластмаса, която се усеща доста луксозно в ръката. Трябва да призная, че не съм фен на релефния надпис върху капака, но пък е една чудесна препратка към името Shade & Light, защото погледната под различен ъгъл, олицетворява точно светлината и сянката. В долната част на палитрата също се откриват имената на цветовете, информация за производител, както и грамаж на всяка сянка, така че можете да изхвърлите картонената кутийка без притеснения. Размерите й са 19см х 9,8см х 1,5см, което я прави малко голяма за пътуване, но пък ви предоставя всички цветове, от които се нуждаете за различни визии и бонус – достатъчно голямо огледало, за да не носите друго.

Картонена кутия и опаковка на палитрата Kat Von D Shade & Light
Картонена кутия и опаковка на палитрата Kat Von D Shade & Light

Съставът на палитрата е изписан върху картонената опаковка. Съдържанието е за всеки отделен цвят. Не се откриват минерални масла и парабени. Не е тествана върху животни и е подходяща за вегани. Прилагам пълен състав за заинтересованите:

Състав на палитрата Kat Von D Shade & Light
Състав на палитрата Kat Von D Shade & Light

Нека да преминем към цветовете в палитрата. Shade & Light съдържа 12 сенки – 10 матови и 2 перлени. Групирани са в 3 цветови комбинации – неутрални тонове, студени и топли. Формулата на сенките е леко маслена, но се разнасят лесно и изглеждат много естествено върху клепача. При допир с четка се разпрашават леко, но нанесени върху клепача не мърдат цял ден и не падат прашинки под окото. Трябва да имате предвид, че сенките са много пигментирани, затова ги нанасяйте с лека ръка и задължително изтупвайте четката. Цветовете могат да се надграждат и се постига, както ежедневен грим, така и по-тежък вечерен. Но нека ви разкажа малко повече за тях.

Цветове на палитрата Kat Von D Shade & Light
Цветове на палитрата Kat Von D Shade & Light
Цветове на палитрата Kat Von D Shade & Light
Цветове на палитрата Kat Von D Shade & Light

Както споменах, палитрата е разделена на три отделни сегмента, като цветовете в тях се комбинират според тона. Това не трябва да ви притеснява, защото независимо от това дали са в топлата или студената гама, сенките в цялата палитра се съчетават прекрасно помежду си. Тук ще добавя и един интересен факт за имената на цветовете – всички са латински и светлите тонове започват с „L“ (от „Light“), а тъмните започват със „S“ (от „Shade“). Това е едно интересно хрумване, което допълва цялостната тематика на палитра и я прави още по-специална. Но нека да преминем по-подробно представяне на цветовете.

Първият сегмент включва четири неутрални сенки. Три са матови, а последната с перлен финиш. Предполага се, че тази комбинация се използва за по-лек грим, заради по-светлите цветове, но ако наслойте „Solas“ се получава и по-тежък.

Shade & Light Swatches
Суочове на първата четворка в палитрата Shade & Light. Неутрални цветове. От ляво на дясно – Laetus, Samael, Solas, Lucius.

Laetus е матов светло жълт към бял цвят с неутрален подтон. Подходящ е за основа на клепача или за озаряване под веждите.

Samael го определям като перфектния цвят за преливка. Представлява неутрален светло кафяв цвят със студен подтон. Финишът е матов и може да се използва, както за сгъвката на окото, така и за нанасяне върху целия клепач. Честно казано го изпробвах и като цвят за контуриране на лицето и мога да кажа, че се справя супер успешно с тази задача, но изисква малко повече време за разнасяне.

Solas също е с матова формула и неутрален тон. Цветът е малко по-тъмен от предния, но е много пигментиран. Позволява наслояване, с което се постига по-драматична визия.

Lucius е първата перлена сянка в палитрата. С нея може да се подчертае линията под веждите или да се нанесе като акцент във вътрешния ъгъл на окото.

Вторият сегмент е в студената гама. Сенките могат да се използват самостоятелно или да се съчетаят с останалите от палитрата. Заради наличието на черен цвят се предполага, че тази комбинация е подходяща за постигане на тежък опушен или арабски грим.

Суочове на втората четворка в палитрата Shade & Light. Студени цветове. От ляво на дясно - Lazarus, Saleos, Shax, Liberatus
Суочове на втората четворка в палитрата Shade & Light. Студени цветове. От ляво на дясно – Lazarus, Saleos, Shax, Liberatus

Lazarus представлява много светъл кафяв цвят в комбинация със студен сив цвят. Финишът е матов и става за основа на клепача или като преливка при по-нежен грим.

Saleos е един от интересните нюанси. Комбинация е от тъмен студен кафяв цвят с маслено зелен подтон. Може да се използва, както за опушване, така и за преливка при по-драматичен грим. Позволява наслояване, но нанесен с лека ръка изглежда много нежно и естествено.

Shax пък е звездата в Shade & Light. Според мен всяка палитра се нуждае задължително от черна матова сянка, но са малко тези, които притежават такава. Това е един от най-големите плюсове на тази. Цветът е перфектния черен със студен подтон. Подходящ е както за опушен грим, така и за очна линия, а аз дори го използвам за запълване на веждите. Най-важното е, че с времето цветът не избледнява. Блендира се лесно и може да се наслоява.

Liberatus е бял мат със студен подтон. Чудесен е за вътрешната част на клепача при лек ежедневен грим или за акцент в ъгълчето на окото.

Последната комбинация е от четири цвята в топлата гама. Подходящи са за по-нежен грим, но отново споменавам, че при наслояване могат и да се използват за тежък.

Суочове на последната четворка в палитрата Shade & Light. Топли цветове. От ляво на дясно - Ludwin, Succubus, Sytry, Latinus
Суочове на последната четворка в палитрата Shade & Light. Топли цветове. От ляво на дясно – Ludwin, Succubus, Sytry, Latinus

Ludwin е светъл прасковен цвят. Идеален е за основа на окото, за нанасяне в сгъвката на клепача или за преливка. Пигментиран е, позволява надграждане и се блендира лесно.

Succubus е може би най-любимият ми цвят от цялата палитра. Представлява комбинация от топъл кафяв и студен червен цвят. Перфектен е за опушване и нанасяне под окото. Разнася се чудесно върху клепача и е много пигментиран. Позволява наслояване, без да изглежда прекалено напудрено. Може да се използва и като самостоятелна сянка върху целия клепач.

Sytry е перфектния тъмно кафяв цвят с топъл подтон. Както и останалите цветове, така и този е с матов финиш и е супер наситен. Блендира се лесно, може да се наслоява и не се разпрашава. Подходящ е както за ежедневен грим, така и за по-драматична визия.

Latinus е последният цвят в палитрата и представлява слонова кост с перлен финиш. Перфектен е за нанасяне във вътрешния ъгъл на окото или върху целия клепач. Също така може да се използва и за подчертаване на линията под веждите, но според мен „Lucius“ е по-добър за тази работа. При този финишът е по-подходящ за акцент върху подвижната част на клепача.

Суочове на цялата палитра Kat Von D Shade & Light с едно нанасяне с пръст
Суочове на цялата палитра Kat Von D Shade & Light с едно нанасяне с пръст
Суочове на цялата палитра Kat Von D Shade & Light с няколко повтаряния с пръст
Суочове на цялата палитра Kat Von D Shade & Light с няколко повтаряния с пръст

Сега е време и да ви кажа какво е мнението ми за палитрата Shade & Light. Няма да ви учудя, ако кажа, че съм абсолютен фен и според мен, тя е задължителна за всяка дама, която е любител на сенките за очи. Цветовете са пигментирани и честно да ви кажа на суочове няма да ви впечатлят, но нанесени върху клепачите изглеждат страшно добре и в никакъв случай прашливо. Тествах ги с и без основа и буквално не мърдат цял ден. Друго, което много ми допада в палитрата е, че въпреки „скучния“ избор от цветове, можете да ги комбинирате по такъв начин, че винаги да постигате различна визия (нещо, от което се оплакват много дами притежаващи UD Naked Heat). Въпреки, че цената е доста висока – тя напълно си заслужава. Ако се сдобиете с нея няма да са ви необходими други палитри, а може би само някоя единична брокатена сянка, с която да създавате още по-различни и разчупени визии.

В заключение ще ви кажа, че горещо препоръчвам Shade & Light независимо дали сте професионалист или любител, защото е лесна за употреба и с много високо качество, а цветовете са подходящи за абсолютно всеки цвят и тон кожа.

Количеството на трите сенки на първия ред е по 2,3 гр., а на останалите по 1,1 гр. Палитрата може да бъде открита в Sephora на цена около 95 лв.

Пробвали ли сте сенките на Kat Von D?