Заслужава ли си: The Body Shop Drops of Youth Серум за лице?

The Body Shop Drops of Youth Serum

Имам проблем с хидратацията и често ми се случва да се събудя я с много суха кожа, я с перфектно хидратирана или пък чувствителна и раздразнена. Проблемът се корени в това, че много често съм жертва на външни влияния и ако съм прекарала цял ден навън във ветровито или студено време, кожата ми на следващия ден е в ужасно състояние, независимо колко добре съм я подхранила предната нощ.

The Body Shop Drops of Youth Serum

Това е една от причините да тествам серума за лице Drops of Youth на The Body Shop, защото е предназначен да предпазва от външните фактори, като същевременно хидратира и прави кожата по-здрава.

Започнах да го използвам с голям ентусиазъм, тъй като бях чела доста позитивни ревюта за него. Сега след почти цяла изхарчена опаковка съм готова да ви споделя и моето мнение. Дали си върши работата и най-вече струва ли си не много ниската цена от 54 лева?

Продължете да четете и ще разберете 🙂

The Body Shop Drops of Youth Serum

Започвам с обща информация за серума Drops of Youth. Той е обогатен с растителни стволови клетки, масло от моринга и антиоксиданти, за да хидратира и изглади. Предпазва от ежедневните замърсявания и придава на лицето по-свежо излъчване и подобрява състоянието на кожата. Серумът е некомедоногенен, а 99% от съставките са с естествен произход.

The Body Shop Drops of Youth Serum

Продуктът пристига в стъклено шишенце с пипета. Дали заради консистенцията на серума или заради самата пипета, но забелязах, че всеки път използвам различно количество. Понякога пуска повече, понякога по-малко и не можете да дозирате правилно.

Формулата се води гел-серум. Какво значи това? Малко по-гъста и стегната е от стандартните серуми, които имат по-водниста консистенция. Точно тук възниква и проблемът с дозирането. Реално използвам една капка за цялото лице, но размерът ѝ никога не е еднакъв. При нанасяне върху кожата се усеща леко лепкаво, но в рамките на минута. След това серумът попива в дълбочина и не оставя никакви следи. Няма неприятен мирис. Ароматът е растителен, но той изчезва също толкова бързо, колкото усещането за лепнене.

The body shop Drops of Youth

Използвах серума в продължение на 5-6 седмици и забелязах промяна по отношение на здравината на кожата. Не веднъж съм споменавала, че е нормална към суха, а през зимните месеци суха и чувствителна. Периодът, през който тествах Drops of Youth съвпадна с лошите моменти за нея, т.е. студени и ветровити дни. През по-голямата част от времето, кожата ми бе дехидратирана и много чувствителна. Понякога се появяваха сухи участъци, предимно в зоната около устните.

The body shop Drops of Youth

Споменах ви, че промених грижата за кожата си и това даде голямо отражение в положителна посока. Вкарах тристепенна хидратация, но реших да изпробвам Drops of Youth като заместник на серума с хиалуронова киселина. Разликата забелязах в края на третата седмица. При серума с хиалуронова киселина усещах лицето си хидратирано и свежо. След употребата на Drops of Youth чувствах кожата си много по-здрава и все едно беше по-плътна. Хидратацията не беше на същото ниво, но пък не бе и дехидратирана или суха. Не съм имала проблем с кир ефект, когато го нанасям в дневната си грижа. На база опитът ми, не съм сигурна, че серумът ще е много ефективен, ако се използва без крем върху него, пък и не смятам, че подобни продукти са предназначени за самостоятелна употреба.

The body shop Drops of Youth

Използвах серума и в дни, когато кожата ми беше раздразнена и чувствителна. Не са се появявали възпаления или други проблеми, въпреки че на моменти усещах леко щипане, но то изчезваше веднага след като изсъхне.

Резултатът след 6 седмично ползване е по-здрава кожа със свеж вид и усещане за повече стегнатост.

The Body Shop Drops of Youth Serum

Дали си заслужава?

Ако усещате кожата си повяхнала, без свежест и леко отпусната, то според мен си заслужава. При просто суха и дехидратирана кожа има по-добри продукти на пазара и този няма да ви свърши много добра работа, по-скоро ще стабилизира състоянието на лицето ви, но няма да го направи по-хидратирано. Поне при мен беше така. Възвръщането на хидратацията беше на средно ниво, но нищо впечатляващо. За сметка на това, както споделих по-горе, усещах кожата си много по-плътна и здрава. Изчезна чувството на опънатост и не се появи омазняване от него.

Според мен за по-зряла кожа ще е чудесно решение, особено ако добавите и хидратиращ крем отгоре.

Използвали ли сте продуктите на The Body Shop?