Заслужава ли си: Mario Badescu Спрей с алое, билки и розова вода?

Mario Badescu Facial Spray

Преди време бях попаднала на видеото на чуждестранна бюти ютубърка, която се оплакваше от суха кожа и твърдеше, че е открила решението в мист за лице. Ставаше въпрос за спрея за лице на Mario Badescu с алое, билки и розова вода. Беше ми странно как подобен продукт може да подобри състоянието на кожата, но въпреки това го проучих и видях доста положителни отзиви в чуждестранните блогове и ютуб канали. Признавам си, че дълго време мислих дали да не го поръчам, но винаги се отказвах, поради простата причина, че беше наличен само в чуждестранни сайтове. Докато не го заредиха и по нашите магазини. Щом го видях, го грабнах и започнах да тествам. Тъкмо кожата ми се нуждаеше от подобен тип грижа.

След почти година използване е време да ви споделя дали си заслужава според мен този продукт или е по-добре да се ориентирате към някой друг.

Mario Badescu Мист за лице с алое, билки и розова вода
Mario Badescu Мист за лице с алое, билки и розова вода

Спреят за лице Mario Badescu Aloe, Herbs and Rosewater е предназначен за успокояване на дехидратираната кожа и придаване на свеж и сияен вид. Съдържа билкови екстракти от гардения, мащерка и водорасли, които намаляват възпаленията и задържат влагата. Подходящ е за употреба преди или след грим за допълнителен блясък. Може да се използва върху лицето, деколтето и дори косата, ако е необходимо.

Mario Badescu Състав на мист за лице с алое, билки и розова вода
Mario Badescu Състав на мист за лице с алое, билки и розова вода

Започнах да прилагам спрея като финална стъпка след грим, но още в самото начало не ми хареса. Струята му е твърде силна и оставя пръски във фон дьо тена. Размазва грима на лицето и ако сте използвали повече продукт, може да повдигне фон дьо тена ви и да го „отмие“. Не ми хареса, че оставя лепнещо усещане след впръскване. Блясъкът, който придава по-скоро наподобява на омазняване, отколкото на свежо и хидратирано лице.

Mario Badescu Facial Spray
Mario Badescu Facial Spray

Реших да сменя тактиката и да го използвам във вечерната си рутина, без да нанасям грим върху него, но отново не ми допадна. При впръскване върху раздразнения, оставя щипещо усещане и зоната се зачервява. Ако случайно попадне в очите, започва да пари и трябва задължително да си изплакнете лицето с вода. По отношение на хидратацията се забелязва ефект, но само външно. Мистът не хидратира в дълбочина и ако искате по-силен ефект, то задължително трябва да се комбинира с друга грижа за лице. Хубавото е, че ако нанасяте крем върху него, той не прави кир ефект, но пък и не оказва кой знае какъв ефект върху кожата.

Mario Badescu Facial Spray with Aloe Herbs and Rose Water
Mario Badescu Facial Spray with Aloe, Herbs, and Rose Water

От всичките тестове, които направих с този мист за лице, мога съвсем спокойно да заявя, че не е незаменима стъпка в грижата за кожата. Аз лично не видях никакъв ефект от използването му и съм го оставила на съхранение в дъното на шкафа. Колкото и да ми се иска да го харесам, за мен той попада в онази категория на продукти, които съвсем спокойно можете да подминете.

Вие използвали ли сте продукти на Mario Badescu и какво ви е мнението за мистовете за лице?