Ревю: Colourpop Give it to me straight палитра

Палитра Colourpop Give it to me straight

От край време си мечтаех да тествам продукт на американската компания Colourpop, но така и не се престрашавах да поръчам нещо, което може да влезе на митница. И след като най-накрая се реших да си взема няколко палитри, ето, че повиках злото – пратката отиде на митница. Изгубих доста време и нерви (за което ви разказах в Instagram Story), но след като отворих още първата палитра, честно казано бързо, бързо забравих за неприятното преживяване.

Казват, че хубавите неща могат да те накарат да забравиш за всичко лошо и точно това се случи с палитрата на Colourpop. Но нека ви разкажа малко повече за нея.

Палитра Colourpop Give it to me straight
Палитра Colourpop Give it to me straight

Give it to me straight е бестселърът сред продуктите на компанията. Палитрата съдържа 12 сенки в топлата бронзово-винена гама. Цветовете са комбинирани с различни финиши.

Палитрата пристига в светло лилава картонена кутия, върху която се намира надпис с името й, стилно издържан в розово злато. На гърба на кутията откриваме имената на сенките, както и пълен състав, плюс информация за производителя. Самата палитра е направена от гланциран картон в бледорозов цвят като върху нея отново имаме надпис Give it to me straight с розово злато. На гърба на палитрата също са изписани имената на отделните сенки, грамаж и информация за производителя, както и при картонената опаковка, така че ако желаете –  нея можете и да я изхвърлите. Палитрата е с размери 12,7см х 10см х 1см, което я прави перфектен избор при пътуване. Затваря се плътно, чрез магнити и въпреки, че е направена от картон няма опасност цялостта й да се наруши или да се отвори при пренасяне. Палитрата няма огледало, което за част от вас може да е минус, но аз го намирам за голям плюс, тъй като не се притеснявам, че може да се счупи.

Палитра Colourpop Give it to me straight
Палитра Colourpop Give it to me straight

Съставът на палитрата е изписан върху картонената опаковка, в която пристига. Съдържанието е за всеки отделен цвят. Прилагам го за заинтересованите:

Състав на палитрата Colourpop Give it to me straight
Състав на палитрата Colourpop Give it to me straight

Тук ще спомена, че продуктите на Colourpop не са тествани върху животни.

А сега нека да преминем и към цветовете. Както споменах малко по-горе, палитрата съдържа 12 сенки с матов и металически финиш. Формулата на матовите цветове е една идея по-суха, но се работи много лесно с нея и позволяват надграждане. При металическите сенки консистенцията наподобява на масло и отново са много лесни за работа. Всички цветове са пигментирани и позволяват надграждане, с изключение на два, за които ще разкажа малко по-надолу.

Цветова схема на палитрата Give it to me straight Colourpop
Цветова схема на палитрата Give it to me straight Colourpop

Първият ред съдържа един матов цвят, два металически и един мат с блестящи частички.

Суочове на първия ред - Matter of Fact, Up Front, Straight Up & BS
Суочове на първия ред – Matter of Fact, Up Front, Straight Up & BS. Суочовете са само с едно минаване с пръст!

Matter of Fact е прекрасен неутрален матов цвят, подходящ за основа на клепача или за озаряване под веждите.

Up Front е звездата на палитрата. Сянката е с металическа формула, а цветът е съчетание между слонова кост и злато и е подходяща както за акцент върху клепача, така и за хайлайт под веждите или върху скулите.

Straight Up също е с металическа формула. Цветът мога да го определя като перфектния бронзов цвят. Подходящ е за акцент върху клепача или като самостоятелна сянка. Цветът е супер пигментиран и блендиран върху окото изглежда повече от прекрасно.

BS e съчетание между кафяво и червено, наподобяващ цвят керемида. Сянката е с матов финиш, но съдържа блестящи частички, които почти не се забелязват. Цветът е подходящ за сгъвката на окото или за опушване, ако искате по-лек ежедневен грим.

Вторият ред съдържа два матови и два металически цвята.

Суочове на втория ред - Frank, Candid, Forthright & Downright
Суочове на втория ред – Frank, Candid, Forthright & Downright. Суочовете са само с едно минаване с пръст!

Frank без съмнение е любимата ми сянка. Цветът е кафяв със студен подтон и матов финиш. Блендира се лесно и позволява надграждане. Подходящ е както за сгъвката на окото, така и за самостоятелна сянка върху целия клепач.

Candid е другата звезда в палитрата. Цветът е медено с розов подтон. Сянката е с металическа формула и наподобява на масло. Подходяща е за акцент върху клепача.

Forthright също е с металически финиш, но една идея по-сух и се разпрашава. Необходимо е малко повече блендиране, за да се постигне равномерен цвят, в противен случай сянката седи на бучки. Цветът е бронзов с лилав подтон и разноцветни блестящи частички. Подходящ е за акцент върху клепача при вечерен грим. Препоръчвам да се нанася с мокра четка за по-плътен цвят.

Downright e бледоморав (mauve) мат с розов подтон. Подходящ е за вътрешната част на клепача при лек ежедневен грим. Блендира се лесно и позволява напластяване.

Последният ред съдържа три матови цвята и един металически.

Суочове на третия ред - Truth Hurts, Be Blunt, TMI & Actually.
Суочове на третия ред – Truth Hurts, Be Blunt, TMI & Actually. Суочовете са само с едно минаване с пръст!

Truth Hurts е другият ми любим цвят в палитрата. Представлява светло кафяв матов цвят с топъл подтон. Подходящ е за сгъвката на окото или във вътрешната част на клепача при ежедневен грим. Цветът е пигментиран, блендира се лесно и позволява надграждане.

Be Blunt е последният металик в палитрата в красив винен цвят. Формулата му е малко по-суха от на Up Front и Candid, но не чак толкова, колкото при Forthright. Блендира се лесно и изглежда повече от прекрасно. Подходящ е за акцент върху клепача и може да се използва както при по-лек грим, така и за по-драматична визия. Сянката е пигментирана и позволява надграждане.

TMI е едно от разочарованията ми в палитрата. Представлява прекрасен винен мат, но формулата му е много по-суха от останалите матови сенки. Блендира се по-трудно и по-трудно се надгражда цвета. Сянката е подходяща за сгъвката на окото или за външния ъгъл при опушен грим.

Actually е последният цвят в палитрата и за съжаление и той се оказа труден за работа. Цветът е прекрасен тъмен шоколад с матов финиш. Подходящ е за външния ъгъл на клепача или за опушване под окото. За съжаление формулата му е малко по-суха и поради тази причина се блендира доста по-трудно. Ако не се разнесе хубаво стои на черти/бучки.

Суочове на цялата палитра Give it to me straight с няколко минавания с пръст.
Суочове на цялата палитра Give it to me straight с едно минаване с пръст.
Суочове на дневна светлина на цялата палитра Give it to me straight с няколко минавания с пръст.
Суочове на дневна светлина на цялата палитра Give it to me straight с няколко минавания с пръст.

Време е да пристъпим и към мнението ми за палитрата Give it to me straight. Като цяло съм супер, супер очарована от нея. Имах доста по-ниски очаквания за палитра, която струва под 30 лв (без доставка).

Както вече споменах, цветовете са супер пигментирани, позволяват лесно блендиране и надграждане. Сенките буквално издържат цял ден, дори когато не слагам основа за грим. Друго нещо, което много харесвам е, че палитрата е много удобна за пътуване, заради малкия си размер. А заради цветовото си съчетание не ми се налага да нося допълнителни сенки. Палитрата е подходяща както за по-лек грим, така и аз по-драматична визия.

Цветове на палитрата Colourpop Give it to me straight

В заключение ще ви препоръчвам да тествате продуктите на Colourpop, защото качеството, което предлагат спрямо цената е повече от перфектно. И най-вече – горещо препоръчвам да пробвате палитрата Give it to me straight, защото съм сигурна, че ще ви стане толкова любима колкото и на мен.

Количеството на всяка сянка е по 0,85 гр., а цената на палитрата e 16 щатски долара.

Пробвали ли сте палитрите на Colourpop?