Заслужава ли си: Бюти гъбката на Real Techniques?

Real Techniques Base Sponge

В последното десетилетие блендиращите гъбки насъбраха толкова голяма популярност, че вече почти не съществува бюти бранд, който да не е пуснал своя версия на пазара. Но когато говорим за тези аксесоари, най-ясно в съзнанието ни се откроява популярният по цял свят – the original Beauty Blender. Преди известно време ви показах моите впечатления от него в статия, която можете да откриете тук, и от тогава до сега съм в търсене на по-бюджетен, но също толкова качествен негов заместител.

Пробвах най-различни версии на дрогерийни марки, китайски имитации, гъбки от Джъмбо и какво ли още не, докато не попаднах на също толкова популярната Miracle Complexion бюти гъбка на Real Techniques. Да си призная честно, нейната цена е на горната ми граница за „бюджетен“ вариант, но след повече от половин година тестове съм готова да ви споделя цялостния ми опит с нея и в заключение да ви кажа дали си заслужава повече от the original Beauty Blender, за който ви споделих, че въпреки доста високата си цена, за мен е оправдана инвестиция.

Real Techniques Base Sponge
Real Techniques Base Sponge

П.С. Знам, че е хубаво бюти гъбките да се сменят на максимум 3 месеца, но моята идея беше да се опитам да я тествам колкото е възможно по-дълго, за да мога да бъда максимално обективна в оценката си. Не използвах гъбката всеки ден, а и давах възможност да изсъхне между използванията и изпиранията.

Нека започна с малко обща информация за Real Techniques Base Sponge. Това е бюти гъбка, предназначена за по-лесно разнасяне на фон дьо тен и коректор. Може да се използва както суха, така и мокра, в зависимост от търсения ефект. Когато се намокри тя абсорбира много по-малко количество от продуктите, които се опитвате да разнесете с нея и създава много „по-мокър“ (dewy) и натурален завършек на лицето. Може да се използва също и за нанасяне на пудра или други сухи продукти.

За разлика от бюти блендъра, гъбичката на Real Techniques не е с класическата яйцевидна форма, а долната част е изрязана, като по този начин имате една изцяло плоска страна. Тя е удобна за използване върху по-широките части на лицето, като бузите, скулите и челото, където не се изисква особена прецизност при разнасяне. Тази страна може да се използва за нанасяне на пудра или фон дьо тен. Горната част на гъбката е леко заострена, което я прави изключително подходяща за разнасяне на коректор в зоната под очите или за прецизно нанасяне на течен хайлайтър върху скулите. Друга разлика, която откривам между двете гъбки е, че тази на Real Techniques е една идея по-голяма от бюти блендъра. За част от вас това може и да е без значение, но на мен ми спестява време за разнасяне, заради по-голямата площ, която мога да „обработя“ с нея.

RT Base Beauty Blender
RT Base Beauty Blender

Самата структура на гъбката е много по-различна от тази на the original Beauty Blender. Другата е по-пореста, като по мои лични наблюдения бюти блендъра, дори хубаво намокрен, абсорбира малко повече от продуктите, отколкото тази на RT. Тя пък от своя страна е направена от много нежна пяна, която има съвсем мънички пори, които при хубаво напояване с вода, почти не абсорбират нищо. Като мекота, мога да кажа, че BB е много по-нежен и мек от RT, но гъбичката на Real Techniques пък е много по-мека от всички останали дрогерийни варианти на пазара.

Real Techniques Base Beauty Sponge
Real Techniques Base Beauty Sponge

Тествах гъбката в продължение на 8-9 месеца и мнението ми беше доста поляризирано. На четвъртото използване и изпиране след това, гъбката получи първите си наранявания. Използвах натурален сапун, с какъвто пера и бюти блендъра и въпреки цялото внимание, тя получи първите си две дупчици и в единия край на плоската част се разкъса (можете да видите висящото ъгълче на гъбката върху снимките). Това честно казано много ме обезкуражи и си представях, че до 2-3 седмици гъбичката ще се разпадне или пък съм попаднала на някаква имитация или дефектна партида. Оказа се, че съм сгрешила и въпреки тези леки дефекти, гъбичката след това не мръдна. Следващите наранявания започнаха да се появяват чак след четвъртия месец употреба, когато реално трябва и да замените гъбката с нова по хигиенични съображения. От своя страна пък искам да споделя, че бюти блендъра след 7-мия месец изцяло си измени структурата и се амортизира до толкова, че стана на пипане доста сух и ронлив и ме беше страх да го използвам. При гъбичката на RT не видяла все още някаква промяна, въпреки че съм я използвала поне 3 пъти повече пъти, отколкото BB.

Real Techniques Beauty Sponge Close-up
Real Techniques Beauty Наранявания след 8-9 месеца употреба и редовно изпиране.

Не съм забелязала някаква огромна разлика и в крайния резултат при разнасяне на фон дьо тен с нея или с beauty blender, единственото което ги различава е, че втория е малко по-мек и нежен към кожата, но това в никакъв случай не означава, че първата гъбка е груба и може да ви нарани. Това се получава само със супер евтините и скапани гъбки от Джъмбо.

Трудно ми е да ви го призная, но в заключение ще кажа, че за мен гъбичката на Real Techniques си заслужава една идея повече, отколкото бюти блендъра. Просто съотношението цена-качество я прави без конкурент на пазара към този момент. Тя ви предлага почти всичко, което можете да получите от the original Beauty Blender, но на почти тройно по-ниска цена. Аз ще продължа да тествам и други още по-изгодни варианти, но ако трябва да ви препоръчам качествена гъбка – за сега тя ми е абсолютен фаворит.

Вие какво мислите за Miracle Sponge на Real Techniques?