5 Любими продукти за октомври 2017

Любими козметични продукти за октомври 2017

Въпреки, че вече сме средата на месец ноември, все пак реших да ви споделя кои бяха любимите ми продукти за отминалия октомври. Последната публикация за любимци беше през юли (можете да я видите тук), а от тогава до сега успях да тествам доста нови продукти, сред които намерих и фаворитите си за изминалия месец.

Октомври бе месецът, в който започнах да подготвям кожата и косата си за настъпващата зима. Миналата година изобщо не обръщах внимание на нуждата от хидратация и почти през целия зимен сезон страдах от много суха кожа, която на места стигаше до кървящи рани. Точно поради тази причина, тази година реших от доста по-рано да се подготвя, за да не се чудя след това как да се боря с дехидратирания епидермис. Също така не пропуснах и да се порадвам на есента с продукти от декоративната козметика в есенни цветове. А ето и кои бяха любимите ми продукти през месец октомври:

Първият продукт, с който ще започна е възстановяващият лосион за след слънце Protect AH на A-Derma*. Първоначално през лятото като го изпробвах изобщо не ме впечатли, тъй като при нанасяне все имах усещането, че количеството е недостатъчно и също ми създаваше „кир“ ефект. Ако пък ползвах по-малко продукт, той изобщо не успяваше да хидратира кожата ми и за това го захвърлих на дъното на шкафа без да го използвам повторно. И така до миналия месец, когато ми свърши другият лосион за тяло и преоткрих този отново. Не знам дали се дължи на нуждата от хидратация, но в момента все едно използвам съвсем различен продукт. Сега при нанасяне епидермиса буквално го поглъща за броени минути и не създава „кир“ ефект. Лосионът успява да хидратира достатъчно добре и прави кожата много мека. Относно предназначението му не мога да говоря, тъй като така и не го изпробвах за след слънце, но определено ми върши страхотна работа за този сезон и си го използвам с най-голямо удоволствие. Единствен недостатък намирам в цената му, която като за ежедневен лосион е малко висока, но имайки предвид, че е продукт предназначен за след слънце е сравнително нормална.

A-Derma Protect AH Възстановяващ лосион за след слънце
A-Derma Protect AH Възстановяващ лосион за след слънце

Вторият ми любимец за октомври е маската за коса с арганово масло и кератин на Kerabrazil. Въпреки, че наскоро я включих към публикация с нови придобивки, всъщност я имам от началото на октомври и от тогава я ползвам при всяко измиване на косата. Нанасям я един път седмично като маска за коса, която оставям да преседи минимум 1 час, а през останалото време я използвам като заместител на балсам за коса и определено забелязвам ефект, особено по отношение на блясък и хидратация. След нея косата ми не е суха както обикновено и се разресва много по-лесно.  Друг бонус е, че мирише страшно приятно, а съотношението цена-количество е повече от удовлетворяващо.

Kerabrazil Маска за коса с арганово масло
Kerabrazil Маска за коса с арганово масло

Сред любимците ми се озова и сянката Art Couleurs от Catrice в цвят 070 Ashton Cooper. Както маската за коса, така и тази сянка беше част от публикацията с последните ми нови придобивки, но за много кратко време успях да се влюбя в нея. Формулата е суха към леко мазна и силно пигментирана. Почти не се разпрашава и се работи доста лесно с нея. Подготвям публикация, така че може да я очаквате скоро.

Сянка за очи Catrice Art Couleurs 070 Ashton Cooper
Сянка за очи Catrice Art Couleurs в цвят 070 Ashton Cooper

Друг любимец за октомври е течното червило NYX Liquid Suede в цвят 04 Soft-Spoken. Формулата е изключително нежна, нанася се лесно, не се впива в неравностите по устните и не ги изсушава. При изсъхване се задържа върху устните и след няколко часа започва да изчезва равномерно. Ревюто можете да откриете тук.

NYX Liquid Suede Lipstick в цвят 04 Soft-Spoken
Течно червило NYX Liquid Suede в цвят 04 Soft-Spoken

И последният ми любимец за отминалия месец е лакът за нокти Golden Rose Rich Color в цвят 05. Това е перфектният нюд за моя тон кожа, нито прекалено топъл, нито прекалено студен. Покрива от два слоя и издържа около седмица.

Golden Rose Rich Color лак за нокти в цвят 05
Golden Rose Rich Color лак за нокти в цвят 05

Това бяха любимите ми козметични продукти за месец октомври.

А кои бяха продуктите, които използвахте вие най-често през миналия месец?

Продуктът ми е предоставен от марката за тестване.

Публикацията не е обвързана със заплащане! Мнението и оценката са изцяло на база лични впечатления!