Ревю: Автобронзиращ лосион за тяло Lavera

Lavera Автобронзиращ лосион за тяло

Лятото е в разгара си, температурите варират между „сварих се в тая жега“ и „днес направо се изпържих навън“, а зачервените от жаркото слънце рамене, чакат спокойно още няколко минути, за да ни дадат възможност да спим на удобна закачалка.

Допреди известно време обожавах да си правя слънчеви бани и дори не използвах слънцезащита, но времената се промениха. Имам чувството, че последните няколко години, слънцето стана доста по-агресивно и вече вместо да хващам тен, придобивам само болезнено усещане от ярките лъчи. Това, съвместно с работата ме накараха все по-рядко да се препичам и цветът на кожата ми започна постепенно да изсветлява и избледнява. А както добре знаете, особено ако сте с много светла или бяла кожа – хващането на тен повторно, може да се окаже екстремно преживяване.

За да не се отклонявам много от темата, приключвам с увода тук и започвам с ревюто на един продукт, който тествам от известно време – автобронзиращия лосион за тяло на Lavera*, за който ще ви споделя моя опит и мнение. Досега съм имала само един експеримент с подобен продукт, но той се оказа неуспешен и честно казано ми беше интересно да пробвам този, най-малкото, че би трябвало да е по-качествен от споменатия. Ето и с какви впечатления останах от автобронзанта на Lavera.

Lavera Автобронзиращ лосион за тяло
Lavera Автобронзиращ лосион за тяло

Първо ще ви дам малко обща информация. Според описанието, лосионът е предназначен да осигурява равномерен тен нанесен с лекота. Подхранва интензивно кожата и създава лек слънчев загар със сияен блясък. Подходящ е за суха и чувствителна кожа. Съдържа 100% растителни бронзиращи активни съставки получени от захар.

Опаковката е класическа тубичка, направена от мека пластмаса, която ви позволява да използвате цялото й съдържание. Капачката се затваря плътно и дори да натиснете силно тубичката, няма опасност тя да се отвори и разлее. На гърба е поставена информация за продукта, производителя, както и за самото съдържание.

Съдържанието на автобронзанта е предимно растително, като основната бронзираща съставка е „dihydroxyacetone“, която се среща в почти всички такива продукти и се получава по химичен път или от естествени източници като захарна тръстика, както е в конкретния случай. Не съдържа парабени и парафини и е подходящ за вегани. За заинтересованите прилагам пълен състав:

Състав на автобронзанта на Lavera
Състав на автобронзанта на Lavera

Формулата е като на класически лосион за тяло. При нанасяне се усеща малко по-тежко, но в никакъв случай не мога да кажа, че лепне. Впива много бързо в кожата и за много кратко време можете да се облечете, без да се притеснявате, че ще ви оцвети дрехите. Изпробвах го с носене на бяла тениска и нямах никакви проблеми с петна или следи.

Едно от нещата, които трябва да спомена е миризмата. Ако не сте използвали автобронзанти, имайте предвид, че след няколко часа, когато започне действието им – те си променят аромата и кожата ви започва да мирише на „изгоряло“. Това е стандартно за повечето такива продукти и не трябва да ви притеснява, но на мен лично тази миризма не ми понася и за това рядко ги използвам. Ще отбележа, че след първата баня, аромата не е толкова силен, но все пак ако си подушите ръцете ще го усетите със сигурност.

Lavera Автобронзиращ лосион за тяло
Lavera Автобронзиращ лосион за тяло

Време е да ви споделя и моя опит. Първоначално очаквах шоколадово-портокалов тен, вдъхновен от чуждестранните Инстаграм инфлуенсърки и подходих много плахо, нанасяйки лосиона върху малка част от бедрото, но за мое щастие не заприличах на прегорял тиган. Същност ефектът от този продукт е много лек и лично при мен променя цвета с не повече от тон-два. По-скоро ми харесва това, че придава сияние на кожата и по този начин подчертава тена. Друго нещо, което ме притесняваше е, че всички „гурута“ препоръчват подобни продукти да се нанасят със специални ръкавици, но аз го използвам без и не виждам да има някакъв проблем с равномерното нанасяне. Ефектът става видим след около 5 часа, като пак повтарям, че не прави кожата от млечно бяла на мулатска, а просто придава един по-здравословен слънчев загар. При мен се задържа около 2 дни и след това започва да пада равномерно, без да има някакви резки граници.

В заключение ще кажа, че бих го препоръчала за дами, които избягват слънчевите бани и солариумите, но желаят да се сдобият с красив лек загар. При по-светла от моята кожа, може и да има по-силен ефект, но според мен този продукт е най-подходящ за подобряване на тена и подхранване на кожата. Също така имайте предвид, че ако го нанасяте редовно най-вероятно ще даде отражение в по-наситен и видим тен. Ако не търсите някакъв главозамайващ шоколадов загар все едно сте били две седмици на море, а нещо по-деликатно, с което да не се притеснявате, че ще си оставите петна по любимата бяла блуза или чаршафи, то може да го пробвате.

Количеството на автобронзанта е 150 мл, а цената, за която може да бъде закупен е около 20-25 лв.

Продуктът ми е предоставен от PR за тестване. Публикацията по никакъв начин не е обвързана със заплащане! Мнението и оценката са изцяло базирани на лични тестове и впечатления!