Ревю: Alverde Aqua Hydro Serum

Alverde Aqua Hydro Serum

Хидратацията на тялото е един от най-важните фактори за красив и здравословен вид. И въпреки, че жените обръщаме огромно внимание на кожата си отвън, ние често пренебрегваме да се освежим отвътре. Но след като ви накарах да грабнете бутилките с вода, ще ви посъветвам да не игнорирате напълно и да не забравяте за продуктите, които се грижат за овлажняването на кожата отвън.

Затова днес ще ви разкажа за един продукт, който много подценявах, но ми помогна да се преборя със сухата и дехидратирана кожа, както и възвърна свежестта на лицето ми – серумът на Alverde Aqua Hydro.

Alverde Aqua Hydra Serum
Alverde Aqua Hydra Serum

Започвам с опаковката, която е стандартна пластмасова тубичка и идва в картонена кутийка. На нея се открива съдържанието, описание на продукта, както и информация за производителя. Отворът на бутилката е малък и достатъчно удобен за лесно дозиране.

Съдържанието на серума е обогатено с морски и растителни екстракти и не съдържа парабени, парфини и други вредни съставки. Открива се наличие на парфюм, но от компанията подчертават, че той е от натурални есенциални масла. Продуктът е подходящ за вегани.

Състав на Alverde Aqua Hydro Serum
Състав на Alverde Aqua Hydro Serum

Alverde Aqua Hydro е с консистенция на серум, но за разлика от други подобни, този не оставя мазно усещане. Формулата е по-водообразна и е супер приятна за използване. При нанасяне трябва да се разнесе бързо, защото попива за секунди в кожата.

Серумът за съжаление има малко по-силен аромат, но той в никакъв случай не е натрапчив. Уханието е предимно билково-растително, но леко се усеща и „химична“ нотка. След известно време изчезва напълно така, че това не трябва да ви безпокой.

Формула на Alverde Aqua Hydro Serum
Формула на Alverde Aqua Hydro Serum

Честно да си призная това е първият продукт на Alverde, който харесвам толкова много. При нанасяне не оставя мазно усещане върху кожата, но въпреки това за кратко „лепне“, докато впие изцяло в епидермиса. Използвам го вече от година и малко, като изхарчих две опаковки от него и все още продължавам да го употребявам в рутината си. Разказвала съм ви, че през зимния сезон кожата ми е адски суха и дехидратирана и до миналата година постоянно ми се образуваха сухи петна по лицето, но откакто използвам серума нямам такъв проблем. Нанасям го на чиста кожа, като понякога (зависи от времето дали ще е много ветровито и студено) го запечатвам с крем или друг продукт за лице. Като основа за грим също върши страхотна работа, защото позволява по-лесно разнасяне на фон дьо тена. Честно казано, не съм забелязала да влияе върху омазняването на кожата, но въпреки това не ви препоръчвам да прекалявате с нанасянето му. При мен около 5-6 капки покриват цялото ми лице плюс шията. Използвам го сутрин и вечер и мога да се похваля, че зимния сезон го изкарах без сухи зони по лицето. Препоръчвам след нанасяне да изчакате 3-4 минутки, за да впие добре в кожата и след това да нанасяте друг продукт върху него.

Alverde Aqua Hydro Serum
Alverde Aqua Hydro Serum

В заключение мога да кажа, че този серум е един от най-добрите, които съм използвала в дрогерийния клас. За цена от около 6 лева, мисля че е повече от чудесен и го препоръчвам на дамите със суха и/или нормална кожа. При мазната кожа е възможно да го усетите леко „тежък“ и запушващ порите.

Количеството на серума е 75 мл. и може да бъде открит в дрогерийте DM на цена от около 6 лв.

Вие използвали ли сте продукти на Alverde и какво е мнението ви за тях?