Ревю: Biotrade Pure Skin Озаряващ дневен крем SPF50

Biotrade Pure Skin SPF 50

В последните години изключително много започна да се говори за прословутия озаряващ дневен крем Pure Skin на българската марка Biotrade. Мненията за него варират, но основно преобладават положителните сред тях. Реших и аз да се включа като го тествам и споделя дали си струва всичкият този шум около него.

Biotrade Pure Skin SPF 50
Biotrade Pure Skin SPF 50

Хидратацията и слънцезащитата са сред основните фактори за добре изглеждащата млада кожа. Често се ровя из блогове за повече информация за нови и интересни продукти и така попаднах на дневния крем със слънцезащитен фактор. Реших да го пробвам, предвид че съчетава точно тези неща, от които най-много се нуждая. Насочих се към аптеките, защото знам, че там се предлага марката biotrade и го открих. Изненадах се от цената, защото ми се стори ниска, а тъкмо ми беше свършил слънцезащиятният крем и се чудех какъв негов заместител да си взема. Причината е, че ми запушваше порите и се образуваха комедони. Прецених, че формулата на Pure Skin ще е далеч по-лека от нормалните слънцезащитни кремове и го взех за тест.

Biotrade Pure Skin SPF 50
Biotrade Pure Skin SPF 50

Дали останах доволна и как повлия на чувствителната ми кожа ще ви споделя по-надолу, но нека първо ви разкажа повече за самия него.

Biotrade Pure Skin е дневен крем, който се бори с първите признаци на стареене. Формулата е обогатена с хиалуронова киселина, която хидратира и подобрява еластичността на кожата, както и ниацинамид, грижещ се за възстановяването на плътността и придаване на блясък. Съдържа UVA и UVB слънцезащитни филтри. Предпазва кожата от вредните слънчеви лъчи и хидратира в дълбочина.

Biotrade Pure Skin SPF 50
Biotrade Pure Skin SPF 50

Кремът пристига в картонена кутийка, върху която е поместен съставът и описание на продукта, както и информация за производителя, срок на годност и номер на партида. Самият крем е в пластмасова опаковка с помпичка. Капачката в горната част се затваря стабилно и досега не ми се е отварял в козметичната чанта. Лесно можете да контролирате количеството, което използвате.

В съставa се откриват активни съставки като ниацинамид, хиалуронова киселина и транексамова киселина. Последната се грижи за избистряне на тена, премахване на слънчевите петна и заглаждане на кожата. Откриват се емолиенти и силикони, които превръщат крема в страхотна основа за грим. Има още органични и химични UVA и UVB филтри предпазващи от вредните слънчеви лъчи. За заинтересованите прилагам пълен състав:

Biotrade Pure Skin SPF 50
Biotrade Pure Skin SPF 50

Формулата е доста интересна. Първоначално си мислех, че е с изтекъл срок на годност, защото кремът изглеждаше пресечен, но след като си взех втора опаковка осъзнах, че му няма нищо. Преди употреба разклащам добре, за да избегна този проблем. Иначе текстурата е много нежна, разнася се лесно и впива в кожата за минута. Не оставя мазно или лепкаво усещане след нанасяне.

Biotrade Pure Skin SPF 50
Biotrade Pure Skin SPF 50

Използвам озаряващия крем на biotrade от над половин година и съм изключително доволна от качеството. При нанасяне не образува кир ефект, а попива в кожата и я оставя хидратирана и свежа. Има съвсем лек озаряващ ефект без блестящи частици. Можете да погледнете снимките отдолу за справка. Не дразни чувствителната или разранена кожа. Не образува комедони и не запушва порите. Служи за перфектна основа за грим. Любимото ми съчетание е с ББ крема на Missha. Използвани заедно придават много натурален вид на лицето, но за мазна кожа може да очаквате допълнително лъщене.

Biotrade Pure Skin SPF 50
Biotrade Pure Skin SPF 50

Самият крем не оставя бели следи върху кожата. Относно слънцезащитата не съм много сигурна, че е подходящ за плаж, но за останалата част от годината или за градска употреба ще ви свърши работа. Аз лично бих заложила на друг крем за предпазване, особено ако планирам да съм активно изложена на слънчеви лъчи. Иначе някакви сериозни недостатъци не съм открила въпреки, че го ползвам през последните три сезона. За лятото е чудесен и лек, не омазнява, не се усеща тежко. За зимата пък подхранва сухата кожа и я поддържа хидратирана и свежа.

Biotrade Pure Skin SPF 50
Biotrade Pure Skin SPF 50

В заключение ще кажа, че се присъединявам към дамите, които са доволни от този крем и с удоволствие ще продължа да го използвам. За много мазна кожа може и да не е подходящ, но за суха към нормална и дори комбинирана, мисля че ще върши чудесна работа.

Цената, за която го взех беше около 18 лв, а количеството е 50 мл.

Вие използвали ли сте продуктите на biotrade от серията Pure Skin?