Как да се погрижим за кецовете си в мокро време?

Bama Sneakers Спрей пяна за почистване и импрегнатор

Изминаха почти два дни, откакто навън има сняг, а аз вече се оплаквам, че е прекалено студено и мокро, за да си обуя любимите кецове. Ако някой ми беше казал преди 10 години, че ще изкарвам 90% от времето си в тях със сигурност щях да му се изсмея в лицето. Но ето, че нещата се променят и ако преди носех предимно обувки с ток, то днес предпочитам повече комфорта и удобството на спортните обувки.

Но проблемът при повечето кецове е, че не са подходящи за мокро и кално време, защото пропускат вода и се замърсяват изключително лесно. Или поне така си мислех, докато не се сблъсках с продуктите на Bama* за поддръжка и защита на кецове и маратонки.

Bama Sneaker Care

Sneaker Care е вторият продукт от колекцията на марката за грижа за обувките. Той представлява пяна за бързо и лесно почистване. Готиното при него, е че премахва замърсяванията повърхностно и не оставя кецовете мокри отвътре, което значи, че можете да ги обуете до няколко минути след като сте ги почистили.

Bama Sneaker Care почистваща пяна
Bama Sneaker Care почистваща пяна

Честно казано, преди да я пробвам нямах големи очаквания към пяната, тъй като съм ползвала подобни продукти и ефектът им бе сходен с почистване с помощта на мокра кърпа, но тази много бързо ми стана любима.

Преди време си взех маратонки за фитнес, върху които след няколко обувания, за съжаление се появиха петна, които се опитвах да премахна с какви ли не почистващи продукти и не успях. И тъкмо бях готова да ги изхвърля, когато реших да им дам един последен шанс с Bama Care. Да си призная, останах доста приятно изненадана, когато открих, че след не много усилия петната бяха напълно изчезнали и то в рамките на няколко минути.

Bama Sneaker Care Swatch
Маратонката в ляво е с петна, а в дясно е почистена с Bama Sneaker Care. Заради ярката светлина петната не се виждат много добре, но на живо се забелязват много ясно.

Нанасянето й е изключително лесно. Единственото усилие, което изисква е да впръскате пяната върху гъба или кърпа и с кръгообразни движения да я разнесете върху обувката. Не е необходимо изплакване. Нещо, което трябва да имате предвид когато я ползвате е, че тя може да промени цвета на кецовете ви, ако те са некачествено боядисани. Поради тази причина е добре да тествате пяната върху малка зона, която е по-трудно видима.

Друго, което ми допада при този продукт е, че удължава живота на обувките, тъй като ги третира повърхностно срещу замърсявания и не ви се налага да ги перете толкова често.

Bama Sneaker Care почистваща пяна суоч
Bama Sneaker Care почистваща пяна суоч

Bama Sneaker Protect

Другият продукт, който имах удоволствието да тествам е спрей-импрегнаторът за защита на обувките от петна, вода, сняг и сол. При него мога да кажа, че не забелязах съществена разлика от останалите импрегнатори, които се продават на пазара. Предпазва обувките от намокряне и е лесен за употреба.

Предпочитам да го нанасям един ден предварително, за да му дам възможност да изсъхне добре и да „запечата“ кецовете, но и около 15 минути са му достатъчни, за да ви предпази от намокряне.

Bama Sneaker Protect Спрей-импрегнатор
Bama Sneaker Protect Спрей-импрегнатор

Подходящ е за употреба върху всякакви материи, с изключение на лачена кожа и метални елементи и позволява на обувките ви да дишат. За по-добри резултати го използвам редовно, като преди да го нанеса винаги почиствам кецовете от прах и замърсявания. Тествах го и върху зимните ми велурени ботуши и не забелязах да увреди материята или цвета им.

Използвах продуктите на Bama в продължение на два месеца и мога да кажа, че съм повече от доволна от резултатите. Пяната се оказа откритието ми за тази година, защото ме улеснява значително в почистването на обувките, а също така е и много икономична. Колкото до импрегнатора – той също не ме разочарова, но както всички други такива продукти свършва доста бързо.

Вие как си поддържате обувките?

Продуктите са ми предоставени от марката за тестване. Публикацията по никакъв начин не е обвързана със заплащане! Мнението и оценката са изцяло базирани на лични тестове и впечатления!