Моята тайна за перфектна лятна почивка

Перфектна лятна почивка с епилатор Panasonic ES-EL8A

Днешната публикация е предназначена, за онези от вас, които също като мен са една крачка напред в еволюционната стълбичка и чието физическо развитие е достигнало върха на самосъхранението, предпазвайки ни от високите градуси навън, чрез най-стария, познат ни от учебниците по биология метод – окосмението.

Да, говоря за всички дами, които не са надарени с перфектно гладки крака, издържащи по две седмици. Говоря за онези от нас, чиято най-голяма битка на суетата е борбата с нежеланото окосмяване.

До преди известно време си мислех, че съм една на милион жени, която трябва да почиства тялото си на няколко дни, защото в противен случай започвам да придобивам вид на еволюционните ни предшественици – горилите, но случая се оказа доста по-интересен. Захващайки разговори „по женски“, осъзнах че малцинството са онези, които не трябва да решават този проблем.

Panasonic ES-EL8A

Ако си мислите, че това не е болка за умиране – и сте прави, и не сте. Зимата е лесно. Чистиш краката веднъж на десетина дни, а през останалото време ходиш с естествена изолация срещу студа, но лятото… То е друга бира. Въпреки, че рядко ще ме видите с къси панталонки, да не кажа, че почти е невъзможно, предпочитам тялото ми да е перфектно гладко и дори най-малката поява на косъмчета ме влудява. И се започва едно непрестанно епилиране, което стандартно трае между час и два (включващо душ и почистване на банята), а ефектът е за около има-няма 3 дни.

Реша ли пък да ходя на море, купонът е още по-голям. Някои ще ме нарекат суетна, но най-мразя третия ден на плаж, особено ако съм си забравила целия арсенал от устройства за премахване на окосмяването. Случвало ми се е да седя под чадъра с тениска и дълга пола и да не искам да остана по бански, защото косъмчетата, които съм изчистила точно сутринта преди да тръгна на море, вече са се появили и са достатъчно дълги, че да ги мразя и да се стеснявам от тях. Колкото и да е неприятно – свиква се. Такава ми е генетиката и искам или не, трябва да се адаптирам към нея и да се постарая да открия всичко, което би ми улеснило живота.

В този ред на мисли е времето да ви разкажа за един продукт, който получих преди повече от месец за тест, без това да е обвързано със заплащане и който успя да ме впечатли дотолкова, че да искам да ви разкажа за него, защото може би ще се окаже полезен за много от вас, също както на мен ми влезе в чудесна употреба. Става въпрос за епилаторът на Panasonic ES-EL8A*. Причината, заради която реших да ви поговоря за него е, защото го намерих за супер удобен и ефективен за пътуване. Заема половината от мястото, необходимо за един сешоар и върши толкова много работа. Предвид предстоящите летни почивки, той е чудесен вариант, защото съчетава в себе си няколко уреда в един – епилатор, тример, самобръсначка и дори пила за пети.

Епилатор Panasonic ES-EL8A
Епилатор Panasonic ES-EL8A

Ще ви разкажа първо за най-важната му функция, а именно тази на епилатор. Без да се превъзнасям ще кажа, че все още си обичам 10-годишния ми стар епилатор, от чийто кабел постоянно ме бие ток, но някак си удобството на новия ме кара почти постоянно да посягам към него. Кое му е по-специалното?

Има двойна епилираща глава със 60 пинсети и може да се използва под душа, а батерията му издържа около час преди отново да се наложи зареждане. Честно казано първия път го използвах само на сухо и чувството не беше много приятно, което ме накара да се съмнявам доколко е подходящ за хора с по-чувствителна кожа, но после се престраших и директно го вкарах под душа. Там открих истинската му сила. Епилирането става в пъти по-бързо, заради двата пъти повече пинсети, а удобството на това да го правиш в моя случай във ваната и да не се налага да миеш цялата баня след теб е просто върха. Устройството пристига и с малка глава с 9 пинсети за деликатните и по-трудно достъпни зони, но при мен да си призная не влиза в редовна употреба.

Приставка с двойна епилираща глава на Panasonic ES-EL8A
Приставка с двойна епилираща глава на Panasonic ES-EL8A

Тримерът е една от другите „функционалности“ на устройството. Аз го използвам предимно в областта на бедрата и задължително под душа, като резултатът след него е перфектно гладка кожа, без порязвания или „неподстригани косъмчета“. Ако сте с по-чувствителен епидермис или се притеснявате да не се нараните Panasonic ES-EL8A притежава и предпазна глава за тримера, което ще предотврати опасността от директен контакт с повърхността на кожата. За мен тази глава е по-ефективна за мъжки крака, примерно, но препоръчвам да я пробвате и ако се почувствате по-сигурни в себе си, да я премахнете.

Приставка на епилатора Panasonic ES-EL8A включваща самобръсначка и тример
Приставка на епилатора Panasonic ES-EL8A включваща самобръсначка и тример

Приставката за самобръсначка е може би най-любимата ми част от цялото устройство. За да бъда максимално откровена с вас, ще ви споделя, че никога през живота си не съм използвала механична самобръсначка с ножчета. Едва преди около година-две се престраших да използвам електрическа, за да премахвам окосмяването по ръцете и от тогава използвам само нея. Харесва ми това, че ми спестява адски много време, защото преди това използвах кола маска и както сами предполагате ми трябваха поне 30 минути, докато се разтопи восъка и още толкова, докато се почистя. Отново ще спомена, че използвам електрическата самобръсначка под душа, защото в противен случай при мен лично не успява да захване косъмчетата.

И за финал оставям втората най-важна приставка, поне за лятото – пилата за пети. Когато си говорим за почивка на морето, веднага се сещам как след втория ден на плажа, петите ми вече са се нацепили от пясъка и не приличат на нищо. Като малка много се ужасявах от госпожите над средна възраст, които носят много високи отворени платформи през лятото и когато се движеха пред мен не спирах да отвръщам поглед от тях, ако забележа старите им напукани пети. Да, но по онова време имаше само пемза и други ужасно твърди предмети, в които да си триеш краката, докато не станат отново гладки. Доколко бяха ефективни е спорно, но знам, че отнемаха страшно много време. Днес нещата стоят по друг начин. Пускаш електрическата пила за няколко минути, докато си пиеш кафето и излизаш с перфектно изглеждащи стъпала.

Приставка за пети на епилатора Panasonic ES-EL8A
Приставка за пети на епилатора Panasonic ES-EL8A

Накрая ще ви кажа, че перфектната лятна почивка не се корени в това да си облечен с последните модни тенденции, да си с безупречен грим или да си направиш най-невероятните селфита. Нейната същност е обвързана с хората, с които ще я прекараш, както и със самия себе си. Важното е да се чувстваш комфортно в кожата си, да не се притесняваш от това как изглеждаш и най-вече да се наслаждаваш на всеки миг от почивката, която така заслужаваш.

Продуктът ми е предоставен за тестване, но публикацията по никакъв начин не е обвързана със заплащане! Мнението и оценката ми за продукта са изцяло базирани на лични тестове и впечатления!