Ревю: Лавандулова вода Bulgarian Rose Karlovo

Лавандулова вода

Случвало ли ви се е да попаднете на продукт, към когото нямате абсолютно никакви очаквания и той се окаже един от любимите ви?

При мен се получи с лавандуловата вода. Чела съм доста за ползите от нея, но не вярвах, че ще има някакъв резултат. Преди съм експериментирала с розова вода и маточина, но не бях впечатлена. Не очаквах лавандуловата да е по-различна. Взех я основно, за да впръсквам нещо освежаващо, когато почувствам кожата си суха и дехидратирана. Оказа се доста по-ефективна от предвиденото. Защо? Ще ви разкажа в редовете по-надолу.

Лавандулова вода от Bulgarian Rose Karlovo
Лавандулова вода от Bulgarian Rose Karlovo

Нека първо да ви я представя. Лавандуловата вода на Bulgarian Rose Karlovo е натурален продукт, получен чрез дестилацията на цъфтящите съцветия на лавандулата. Предназначена е за успокояващ и релаксиращ тоник с подхранващ ефект за нормална към мазна кожа. Освежава и придава здрав вид на лицето. Може да се нанася с памучен тампон на почистено лице.

Опаковката е пластмасова, стандартна и здрава. Няма опасност да се отвори в багажа ви или да пропусне. В горната част на капачката има малък отвор, през който можете да си напоявате тампончето. Аз лично моята вода я прехвърлих в опаковка от друг спрей и я впръсквам върху лицето, вместо да я нанасям като тоник.

Състав на лавандулова вода от Bulgarian Rose Karlovo
Състав на лавандулова вода от Bulgarian Rose Karlovo

Съставът е съвсем изчистен. Единствените 3 съставки са самата дестилирана лавандулова вода, феноксиетанол и линолол. Вторият служи като стабилизатор и консервант. Ограничава развитието на бактериите. А последният по-скоро за ароматизант.

Лавандулова вода
Лавандулова вода от Bulgarian Rose Karlovo

За формула няма смисъл да ви говоря. Но пък ще ви споделя, че водата впива в рамките на няколко минути и не оставя абсолютно никакви лепкави следи. При моята суха и дехидратирана кожа не съм имала проблем с допълнително омазняване.

Ако се чудите защо ми стана толкова любима, то това се дължи на факта, че след като започнах да я използвам, кожата ми засия и я усещам далеч по-хидратирана от обикновено. Забелязах, че оказва добър ефект и върху възпалени участъци и акне. Нанасям я вечер като финална стъпка след маслото за лице, за да спомогна за неговото проникване по-дълбоко в кожата. Сутрин я използвам за освежаване и успокояване, а след като се гримирам – като фиксиращ спрей, за да премахна напудрения ефект. Много добре се справя с успокояване на обриви или ако имате някакво ухапване. Забелязвам, че ми действа много релаксиращо вечер и донякъде ми помага да заспя по-бързо, но това може и да е плацебо. Когато го впръсквам върху маслото за лице, то попива по-бързо и след това самото то не стои толкова мазно. Впръсквайки го след нанасяне на грим, той се разтапя по-добре върху лицето и изглежда естествено. Проблем ми е създавало само, ако използвам твърде много след нанасяне на спирала. При спиралата на LÓreal Air Volume ми се е случвало да се размаже леко, но тя лесно се разтапя при всяка ситуация.

Лавандулова вода от Bulgarian Rose Karlovo
Лавандулова вода от Bulgarian Rose Karlovo

Тествах и розова вода на друг бранд, но не виждам толкова добри резултати. Въпреки, че лавандуловата вода се препоръчва повече при мазна кожа, за разлика от розовата, която е предназначена за суха и чувствителна, при мен ефектът е обратен. Първата ми успокоява кожата, а при втората имам леко щипещо усещане. При лавандуловата усещам на сутринта кожата си много по-здрава и хидратирана.

Лавандулова вода
Лавандулова вода от Bulgarian Rose Karlovo

Успях да я използвам и при слънчеви изгаряния. Резултатът е успокоена кожа, без усещане за опъване. Не съм сигурна дали спомогна за по-лесното възстановяване на кожата, но е факт, че на следващия ден нямах толкова активно зачервяване и болка.

Лавандулова вода от Bulgarian Rose Karlovo
Лавандулова вода от Bulgarian Rose Karlovo

След всички тестове, мога да я препоръчам за суха и чувствителна кожа или ако си търсите освежаващ тоник за лице, който да е с натурален състав. При мен се отразява наистина добре – успокоява и хидратира. Не омазнява и не дразни. Служи за добър фиксиращ спрей, без лепнещ ефект.

Количество е 400 мл, а цената е около 4 лв. Моят го закупих от Лидл. Не съм го срещала в дрогерийте.

Вие ползвате ли флорални води и какви?