Предизвикателство: Тествах маските на BIO:VEGANE SKINFOOD за един месец

BIO:VEGANE SKINFOOD Маска за лице за чувствителна кожа

Преди време ви споделих в Инстаграм, че ме предизвикаха от ТАОТА ЕООД, вносителят на BIO:VEGANE SKINFOOD за България, да тествам техните маски за лице за период от един месец и да вписвам в своеобразен план какъв ефект съм изпитала след всяка една от маските.

Направих този експеримент в началото на февруари като старателно си записвах в един тефтер резултатите от всяка маска, защото исках да бъда максимално обективна и полезна, когато седна да пиша за тях. Факт е, че се забавих много във времето с публикуването на статията, но смятам, че може да бъде полезна на много от вас, които са се чудили дали да ги пробват. Все пак цената им е по-висока сравнение с повечето шийт маски и аз лично бих направила проучване, преди да посегна към тях.

BIO:VEGANE SKINFOOD Маска за лице за чувствителна кожа
BIO:VEGANE SKINFOOD Маска за лице за чувствителна кожа

Тук ще направя една вметка, че аз имах възможността да тествам маската още преди 2 години, но както споделих и тогава, от една бройка нямаше как да изкажа категорично и много обективно мнение. За справка ви препоръчвам да погледнете статията ми за BIO:VEGANE SKINFOOD, за да видите дали тогавашните ми впечатления се разминават много с тези, които придобих след тестването им в продължение на цял месец.

BIO:VEGANE SKINFOOD Маска за лице за чувствителна кожа
BIO:VEGANE SKINFOOD Маска за лице за чувствителна кожа

За какво служи маската?

Маската е предназначена за успокояване и подхранване на сухата и чувствителна кожа. Богатата композиция от био зелен чай, екстракт от женско биле и био гинко се борят срещу вредните влияния на околната среда и укрепват естествената защитна бариера. Минимизират леките зачервявания и изглаждат сухите участъци.

BIO:VEGANE SKINFOOD Маска за лице за чувствителна кожа
BIO:VEGANE SKINFOOD Маска за лице за чувствителна кожа

Как се използва?

BIO:VEGANE SKINFOOD Organic Green Tea е лист маска, която се използва върху чиста кожа. След измиване на лицето се поставя целулозният лист, като се отстранява защитния слой фолио и се оставя да подейства в рамките на 15 минути. Когато времето изтече се премахва, а остатъците от течността се разнасят върху кожата. Не се нуждае от изплакване.

BIO:VEGANE SKINFOOD Маска за лице за чувствителна кожа
BIO:VEGANE SKINFOOD Маска за лице за чувствителна кожа

Моят опит

Първата маска я използвах в края на януари. Отново ми направи впечатление, че е силно напоена със серум и при следващите изцеждах част от него. При поставянето имах затруднения с наместването на маската, защото както споделих и в предното ревю (линк ще откриете по-нагоре) самият лист не е сред най-удобните. Дупките за очите са твърде близо една до друга и буквално целулозният лист стой върху външния ъгъл на окото. В зоната около носа, положението е сходно. Формата не е добре изрязана и при моето лице не успяваше да покрие както трябва.

BIO:VEGANE SKINFOOD Маска за лице за чувствителна кожа
BIO:VEGANE SKINFOOD Маска за лице за чувствителна кожа

Ефектът след първата маска беше в полза на хидратацията. Усещах лицето си средно хидратирано, както и малко по-свежо и сияйно. Записала съм си, че на следващия ден ми се е появил лек обрив на челото и лявата скула. Вечерта преди маската почистих лицето си с малко по-агресивен измиващ гел, а след маската не нанесох никакъв хидратиращ продукт. Тогава отдадох този ефект на пресушаване на кожата в дълбочина, заради почистването с ексфолиране.

При втората маска имах интересна реакция. Използвах я точно седмица по-късно. Времето на тест съвпадна с връщането ми от ски и най-вероятно кожата ми в този период беше пресушена и много чувствителна. В резултат при поставянето на маската започнах да изпитвам едно щипещо усещане, а при премахването на листа, лицето ми беше средно раздразнено и леко зачервено. Хидратацията беше почти неусетна, както и свежестта.

Притесних се малко, но реших, че ще продължа с останалите две маски, за да съм сигурна дали има алергична реакция или не, защото въпреки че са ми предоставени за тест съм готова както винаги да изразя откровеното си мнение, дори то да е негативно.

Третата маска я използвах 9 дни след предната. Исках да дам достатъчно време на кожата да се възстанови от сухотата и когато почувствах, че отново е в нормалното си състояние, реших да тествам следващата. Подходих с резерви към нея, като много внимавах дали ще се появи усещането за парене/щипане след поставянето ѝ. Такова не се появи. Изчаках си 15-те минути и премахнах листа. Оставих остатъчната течност да впие и отидох в банята да проверя резултатите. Кожата ми изглеждаше много сияйна и свежа. Хидратацията не беше толкова осезаема, както след първата маска, но пък лицето ми изглеждаше наистина добре.

Това беше преломният момент, който ме накара да използвам и последната. Още в самото начало при появата на раздразнението след втората, бях решила, че ако при следващата се появи същия резултат, няма да си причинявам неудобството да тествам четвъртата. Но за радост това не се случи и изпълних цялото предизвикателство.

Последната маска я използвах 8 дни по-късно. Записала съм си, че кожата ми в този момент е била леко раздразнена и чувствителна. Усещала съм я по-суха от обикновено. Поставих маската и изчаках почти 20 минути, което беше достатъчно за нея да изсъхне напълно. Използвах гуа ша, за да разнеса хубаво серума, пък и да се поглезня малко. След премахването ѝ чувствах кожата си наистина успокоена и много хидратирана. Видимо беше много по-бляскава и сияйна. Нямах зачервявания или усещане за раздразнение. Чувството на свежест не беше нещо особено на фона хидратацията.

Финално мнение

След месец тестове мога да кажа, че маската има по-добър ефект, ако се използва по-системно. При предишния ми опит забелязах почти същото, както при повечето други – временно подхранване, което по нищо не се различаваше от останалите маски на пазара. Но използвайки я в продължителен период, успях да видя как реагира кожата ми на нейното въздействие. Ако сте решили да я пробвате, то моят съвет е да не я прилагате в периоди, когато кожата ви е наистина много чувствителна и раздразнена. В такива моменти при мен даваше отражение в зачервяване. Аз си го обяснявам с наличието на алкохол в състава, който се усеща още при отваряне на маската.

BIO:VEGANE SKINFOOD Маска за лице за чувствителна кожа
BIO:VEGANE SKINFOOD Маска за лице за чувствителна кожа

Иначе като действие, успява да подхрани кожата и може би най-видимият резултат беше във възвръщането на сиянието. Наистина при последната бройка, лицето ми буквално беше свежо и блестящо. Ако трябва да говоря за хидратацията, то тя е само временно явление, докато не отмиете серума, но според опита ми, за да нямате суха и раздразнена кожа, трябва постоянно да се грижите за нея и да не разчитате само на един лист маска, че ще ви спаси.

Дали си заслужава, ще оставя на вас да прецените, а аз само ще направя кратко обобщение:

BIO:VEGANE SKINFOOD Маска за лице
BIO:VEGANE SKINFOOD Маска за лице