Опияняващо ухание на YSL Black Opium

Дамски парфюм YSL Black Opium

Случвало ли ви се е да се влюбите в уханието на някой парфюм? Толкова да останете запленени от загадъчния му и нежно дразнещ сетивата характер, че с дни да се чудите какъв е този аромат?

Ако ви се струва познато – не сте единствени! Преди няколко години за първи път се докоснах до един подобен аромат и той просто се запечата в съзнанието ми с натрапчивия си, но силно опияняващ аромат – YSL Black Opium. 

След дълго умуване и чудене дали е моят аромат, въпреки че ми се беше ясно набил в съзнанието, най-накрая се реших и подложих на тест Travel селекцията на YSL Black Opium*, съдържаща в себе си парфюм и флуид за тяло.

Travel селекция YSL Black Opium с парфюм и флуид за тяло
Travel селекция YSL Black Opium с парфюм и флуид за тяло

ПАРФЮМЪТ

Лансиран през не-много-далечната 2014 година, Black Opium се превръща в емблематичен аромат за френската модна къща Yves Saint Laurent. Той се явява като интерпретация на оригиналното ухание Opium от 1997 година.

Дамски парфюм YSL Black Opium
Дамски парфюм YSL Black Opium

Парфюмът пристига в стилна квадратна черна бутилка с блестящи брокатени частици, която отразява неговият загадъчен, но готов за забавление характер. Елипсовидната му форма приляга перфектно в ръката и позволява лесно впръскване.

Самият аромат е перфектна комбинация между пикантни нотки и нежни плодови мотиви. Определя се като ориенталски, заради богатата комбинация от екзотични и упойващи миризми. При впръскване се разгръща пълният букет от ухания с преобладаващите пикантни нотки на розов пипер, докато се достигне до сърцевината на парфюма и опияняващия аромат на кафе. Нежният мотив се постига от връхните нотки на цвят от портокал и круша, комбинирани с флоралните нюанси на жасмин. А в основата на парфюма се откриват дървесните аромати на кедър и сладникавите нотки на пачули и ванилия.

Дамски парфюм YSL Black Opium
Дамски парфюм YSL Black Opium

Парфюмът е от онзи тип, който не става за употреба през цялата година, заради по-тежкия си ориенталски аромат, но пък перфектно се вписва за зимните месеци, когато искате да усетите онова силно опияняващо ухание. Аз лично предпочитам да го нося предимно вечер, тъй като понякога рано сутрин ме заболява главата от тежки миризми.

Издържливостта му е средно около 8 часа при едно впръскване в областта на шията и едно върху китките, като за това време се разгръщат всички аромати и накрая остават само базовите нотки и леко загатнатите ухания на кафе и жасмин.

ФЛУИДЪТ

Флуидът за тяло по нищо не може да се различи от парфюма. Ароматът е абсолютно сходен и позволява нанасяне, без да се получава сблъсък на ухания. Интересното тук е, че не е точно „лосион“, а е по-скоро флуид за тяло, което означава, че е с много по-течна формула от лосион, но с малко по-гъста от тази на серум. Разнася се лесно и попива супер бързо в кожата, но не я хидратира, както стандартните лосиони за тяло. Също така продуктът съдържа миниатюрни брокатени частици в тъмно лилав цвят, което го прави много ефектен за вечерни излизания и партита.

Флуид за тяло YSL Black Opium
Флуид за тяло YSL Black Opium

Съставът е „обогатен“ с различни алкохолни продукти, силикони и синтетични съставки, така че ако ги избягвате – този продукт не е за вас.

Но дали си заслужава покупката на флуида – и аз все още се чудя. Като цяло бих предпочела само използването на парфюма, но ако искате да подсилите уханието му, то тогава той определено ще ви допадне. Също така може би е добър дневен заместител на парфюма, тъй като уханието му е значително по-слабо и не се задържа толкова дълго време. Издържливостта му е около 2 часа, след което се налага повторно нанасяне.

ПОРЪЧКАТА

Продуктът ми беше любезно предоставен от „Венера Козметикс“ за тест и откровено ревю. Поръчката и комуникацията с техния екип мина изключително добре и отговориха на всичките ми запитвания, относно автентичността на продуктите и техният произход. Доставката отне два дни, като на втория ден пратката бе пред вратата ми. Продуктите бяха прилежно опаковани, така че да бъдат предпазени при транспортирането им, но се изненадах, когато открих в плика и малка книжка, обясняваща всичко за парфюмите. Това беше едно добро допълнение, което ми даде интересна и полезна информация за тези продукти.

Дамски парфюм YSL Black Opium
Дамски парфюм YSL Black Opium

И тъй като компанията има онлайн магазин за продажба на парфюми си признавам, че подложих автентичността на продуктите под съмнение. Но след дълго ровене в интернет, проверка на номера, бар кодове и щателно сравнение на снимки, мога да потвърдя, че парфюмът и флуидът за тяло са оригинални и произведени от YSL, за което искрено се радвам и се надявам от „Венера Козметикс“ да продължат да поддържат същото качество на услугата, че и дори по-добро.

Travel селекцията YSL Black Opium може да бъде закупена онлайн на: https://fragrances.bg/

Продуктите са ми предоставени от „Венера Козметикс“ за тестване. Публикацията по никакъв начин не е обвързана със заплащане! Мнението и оценката са изцяло базирани на лични тестове и впечатления!