Заслужава ли си: Lavera лосион за след слънце?

Lavera Sensitive Лосион за след слънце

Оставащите седмици от лятото ни дават последен шанс да се насладим на плажа. Знам, че много дами предпочитат месец септември за ходене на море и точно, заради това оставих тази публикация като финална за „плажния сезон“.

Тази година, както вече ви споделих в други постове, успях да намеря време да отида на море от близо 3 години насам. Липсата на витамин D се отрази много сериозно на кожата ми, която избледня и честно казано се притеснявах много дали няма „за първи път в живота си да изгоря на плажа“. Взех всички необходими средства и се запътих към дългоочакваната почивка. По време на първите дни плаж използвах слънцезащитния крем за чувствителна кожа на Lavera, а след това преминах на по-лекия слънцезащитен спрей на Nivea Protect & Bronze. Освен това включих в рутината си и хидратация след плаж.

Днес ще ви разкажа за продукта, които използвах за хидратиране – лосионът за след слънце на Lavera*, като ще ви споделя моите впечатления от него и най-вече ще ви кажа дали според мен си заслужава покупката.

Lavera Sensitive Лосион за след слънце
Lavera Sensitive Лосион за след слънце

Ще започна с описание на продукта. Lavera Sun Sensitiv е лосион предназначен да доставя охлаждащо, успокояващо и подхранващо усещане на кожата след излагане на слънце. Съдържа био алое вера и био масло от шеа. Осигурява 24-часова хидратация за по-дълготраен тен.

Формулата е на класически лосион за тяло, дори бих казала, че е малко по-течна от стандартното. Разнася се супер лесно, което е голям плюс особено, ако наистина сте изгорели на плажа и кожата ви е супер чувствителна. След нанасяне попива почти изцяло, но оставя един съвсем лек мазен слой. Това не трябва да ви притеснява, защото след като се разтърсих по темата, се оказва, че така продуктът предпазва епидермиса от дехидратация и агресивните външни фактори – слънце и вятър.

Опаковката е под формата на тубичка, която се затваря плътно. Върху нея се намира пълен състав, както и информация за производителя.

Опаковка и състав на Lavera Sensitive Лосион за след слънце
Опаковка и състав на Lavera Sensitive Лосион за след слънце

Едно от нещата, които забелязах е, че лосионът никак не е икономичен. За период от две седмици минах малко над половината опаковка, което честно казано ми се струва много, въпреки, че при използване не можете да усетите кога сте прекалили с нанасянето.

За времето, през което го използвах мога да ви се похваля, че не съм имала нито зачервяване на кожата, нито дърпащо или парещо усещане. За удължаване на тена – не мога да говоря. Трудно е при такъв тип продукти да се проследи ефекта, но най-важното за мен е, че не ми се обели кожата. Това, което трябва да ви кажа е, че реално кожата ми никога не се бели след излагане на слънце, но както ви споменах малко по-горе – отдавна не си бях правила слънчеви бани и кожата ми беше много, ама много избеляла.

Суоч на Lavera Sensitive Лосион за след слънце
Суоч на Lavera Sensitive Лосион за след слънце

Ако трябва да спомена някакъв минус, то той е цената, която е около 20 лв. Реално лосионът не е толкова скъп, колкото при други фармацевтични брандове, но все пак говорим за продукт със сезонно предназначение. Другото, което не ми хареса е, че ми идва малко слаб за дълбока хидратация.

В заключение ми е трудно да ви кажа дали лосионът за след слънце на Lavera наистина си заслужава. Ако разполагате със средства, тогава ви го препоръчвам, защото при мен проработи и нямах никакви проблеми при използването му. Но, ако сте на бюджет, то тогава бих ви препоръчала да инвестирате в качествена слънцезащита, защото тя е най-важна, когато се излагате на слънце.

Продуктът ми е предоставен от PR за тестване. Публикацията по никакъв начин не е обвързана със заплащане! Мнението и оценката са изцяло базирани на лични тестове и впечатления!