Ревю: Коректор Trend it up Camou

Коректор Trend it up Camou

В средата на август ви показах новите си придобивки, сред които бе и един коректор на сравнително новата марка на DM Drogeriemarkt, a именно Trend it up. Дълго време преглеждах продуктите на марката и нищо не ми хващаше окото, но най-накрая се реших да тествам поне един от продуктите им и се насочих към коректорите, които предлага марката. Както вече съм споменавала, захванала съм се с амбициозната задача да открия перфектния дрогериен коректор и за това посегнах именно към този продукт от Trend it up. След дълго разглеждане и суочване на различните им серии коректори се насочих към този от серията Camou.

Без много, много да увъртам ще пристъпя към ревю на коректора Camou, за да разберем дали си заслужава или не?!

Коректор Trend it up Camou
Коректор Trend it up Camou

Според общата информация, която може да бъде открита за коректора, той обещава силно покритие, което да прикрие несъвършенствата и зачервяванията по кожата.

Опаковката на коректора Camou е от стабилна прозрачна пластмаса, която се усеща много по-тежко и луксозно от голяма част от останалите дрогерийни коректори. Отличителното на този коректор е апликаторът, който е със значително по-тесен връх, което го прави изключително удобен за нанасяне на по-тесни участъци като например очертанията на горната устна. Недостатък е, че апликаторът е малко по-груб и е възможно да раздразни чувствителната кожа под очите.

Опаковка и апликатор на коректора Camou от Trend it up
Опаковка и апликатор на коректора Camou от Trend it up

Що се отнася до консистенцията, коректорът Camou адски много наподобява на коректора на Aura – Correct Me!. Формулата е кремообразна, но за разлика от коректора на Aura, този не изсъхва толкова бързо и се работи с него много по-лесно. Блендира се лесно както с гъбка, така и с четка или пръсти. От към покривност обаче не е нищо особено. Въпреки, че уж трябва да е със силно покритие, реално коректорът е със средно покритие и върши идеална работа за озаряване, но що се отнася до тъмни кръгове не може изобщо да се говори за прикриването им. Ако трябва отново да сравня покритието му с друг коректор, то е по-слабо от покритието на Correct Me!, но пък консистенцията е по-приятна за работа.

Консистенция и суоч на коректора Trend it up Camou
Консистенция и суоч на коректора Trend it up Camou

И тъй като говорим за продукт, който нанасяме в близост до очите няма как да пропуснем да споменем състава. Съставът на коректора може да бъде открит единствено в немския сайт на DM, което аз лично отчитам като минус. За заинтересованите прилагам пълен състав: Aqua, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Glycerin, Polyglyceryl-4 Isostearate, C11-12 Isoparaffin, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Isoamyl Laurate, Silica, Trimethylsiloxysilicate, Titanium Dioxide (Nano), Hydroxyoctacosanyl Hydroxystearate, Magnesium Sulfate, Sorbitan Isostearate, Phenoxyethanol, Polypropylsilsesquioxane, Dimethicone Crosspolymer, Panthenol, Hydroxyethylcellulose, Lauroyl Lysine, Tocopheryl Acetate, Disteardimonium Hectorite, Dimethiconol, Ethylhexylglycerin, Hydrolyzed Xanthomonas Campestris Polysaccharide, Alumina, Talc, Benzoic Acid, Diamond powder, Dehydroacetic Acid, Alcohol Denat, Simethicone, CI 77891, CI 77163, CI 77492, CI 77491, CI 77499.

Както се забелязва от състава,  коректорът съдържа парафин и силикони, така че ако избягвате тези съставки това определено не е правилният за вас коректор. Иначе повечето от другите съставки са масово използвани в производството на коректори от дрогерийния клас.

Миризмата на коректорa е много лека, нито парфюмирана, нито химична, така че ако не понасяте продукти, които са прекалено парфюмирани или химични, то тогава този коректор би ви допаднал.

Коректорът Camou се предлага в два цвята – 010 и 020, като съответно 010 е по-светлият от двата, а другия по-тъмен. Аз лично се сдобих с по-тъмния и въпреки, че и той ми се стори доста светъл все пак след нанасяне изсъхва до няколко тона по-тъмен и се слива перфектно с кожата.

Коректор Trend it up Camou
Коректор Trend it up Camou

А що се отнася до мнението ми за този коректор то е леко на границата или по-скоро негативно. Коректорът има няколко плюса, сред които са консистенцията, лесното блендиране, удобната четка и естествено опаковката, но не мисля, че тези плюсове са достатъчно значими, че да ме накарат отново да посегна към него. Основните минуси са свързани на първо място с покривността на коректора, която е далеч от силна. Друго нещо, което не ми допада е съставът, както и издържливостта му.

В заключение ще кажа, че коректорът на Trend it up за мен е неуспешна находка, защото не успя по никакъв начин да покрие основните ми изисквания за успешен коректор, сред които са покривността, издържливостта и консистенцията. Както споменах малко по-горе, консистенцията на коректора е страшно приятна за работа, но все пак покривността е недостатъчна, за да мога да се влюбя в този коректор.

В крайна сметка продължавам с търсенето на перфектния дрогериен коректор, а това включва и останалите серии коректори от Trend it up.

Количеството на коректора Camou е 5 мл., а цената, за която може да бъде закупен е 6,69 лв.

А вие изпробвахте ли коректорите на Trend it up?