Ревю: Крем за ръце с масло от авокадо Seamantika

Минерален крем за ръце с масло от авокадо Seamantika

Само, ако знаете откога отлагам ревюто на този крем за ръце…

Първо, че все не намирах време да го напиша. Второ, че картата памет със снимките се форматира и те изчезнаха. А накрая за капак на всичко, след като бях готова да я пусна, получих студено изгаряне на едната ръка, с което се борех доста дълго време. Но въпреки всичко намерих един позитив – възможност да тествам крема за ръце при по-екстремни условия.

Накратко казано, днес ще ви представя дългоочакваното ревю на минералния крем за ръце на Seamantika. В самото начало ще поясня, че получих първия крем за тест още през август, но след това успях да си взема и да изхарча още 2 опаковки и поради тази причина няма да маркирам тази статия като PR колаборация.

Минерален крем за ръце с масло от авокадо Seamantika
Минерален крем за ръце с масло от авокадо Seamantika

Започвам направо с малко обща информация. Кремът за ръце е с натурален произход и е обогатен с минерали от Мъртво море и масло от авокадо. Предназначен е за дълбоко хидратиране и предоставяне на меко и гладко усещане при допир.

Опаковката е тип тубичка, изработена от пластмаса и е стилно издържана в емблематичните за марката цвят и дизайн. Върху нея е обозначен срокът на годност, състав и информация за производителя.

Както вече споменах, съставът е предимно растителен и е обогатен с минерали от Мъртво море. Кремът не съдържа SLS, SLES, парабени и петролни продукти. За заинтересованите прилагам пълен състав:

Състав на минерален крем за ръце с масло от авокадо Seamantika
Състав на минерален крем за ръце с масло от авокадо Seamantika

Минералният крем на Seamantika притежава много приятна формула, която бързо попива в кожата и не оставя лепкаво или мазно усещане. Той е по-гъст от стандартните кремове на Ziaja или Cold Cream на Avene, заради което ви е необходимо и много по-малко количество. От друга стана ще спомена, че кремът на Seamantika поддържа кожата хидратирана, което пък от своя страна премахва нуждата от повторно нанасяне.

И когато говорим за подобен тип продукти е важно да споменем и миризмата. При този крем се усеща един луксозен аромат, който аз лично винаги свързвам с израелска козметика. Малко ми е трудно да го опиша, но се усещат нотки на растителни масла, примесени с нещо свежо. В никакъв случай не наподобява на арабски тежък аромат, напротив, ухае много чисто и приятно.

Минерален крем за ръце с масло от авокадо Seamantika
Минерален крем за ръце с масло от авокадо Seamantika

А сега вече ще ви разкажа малко повече за моя опит с този крем и защо ми стана абсолютен любимец.

Първо ще започна с това, че имам адски суха кожа на ръцете, която през зимата стига до кървящи ранички. Това е основната причина да използвам крем почти през цялата година. До този момент съм тествала повечето дрогерийни брандове, както и няколко от аптеката, но те не са имали особено добро действие. Проблемът е, че имат петролни продукти в състава си, които създават усещане за хидратация отвън, но реално не проникват в дълбочина и в резултат като си измиете ръцете, те отново са сухи. При крема на Seamantika не забелязах такъв проблем. Нанасям го два пъти дневно – сутрин и вечер, преди да си легна и смея да твърдя, че прониква в дълбочина, защото сутрин като се събудя кожата ми е супер свежа и мека. Освен това, не оставя мазно усещане и не се притеснявам, че през нощта ще си пипна косата и ще я омазня.

Минерален крем за ръце с масло от авокадо Seamantika
Минерален крем за ръце с масло от авокадо Seamantika

В началото на публикацията ви споменах, че през зимата получих „студено изгаряне“ на ръката, защото точно един път не си сложих ръкавиците и ръцете ми измръзнаха, а тогава не бях нанесла и никакъв крем за хидратация. Пробвах да оправя положението след това с нанасяне на крем, но се оказа твърде късно и получих сериозно раздразнение, съпроводено от изпръхнала кожа и сърбящо-болящи петна. Пробвах известно време да се самолекувам с крема за ръце, но действието му се оказа недостатъчно и по препоръка на дерматолог започнах терапия с много, ама наистина много мазни домашни кремове и дори използване на зехтин, масло от гроздови семена и други. Оказа се, че при такъв проблем трябва нещо, което да действа основно върху повърхностния слой на кожата така, че от гледна точка на супер дехидратирана кожа – кремът идва недостатъчен, но за ежедневна употреба е перфектен.

Като заключение мога да споделя, че съм повече от доволна от крема на Seamantika и заради това вече съм на финала на поредната опаковка. Хидратира кожата в дълбочина, не оставя мазно усещане и мирише прекрасно. Горещо го препоръчвам за всички, които търсят крем за ръце с лека и немазна формула.

Количеството е 75 мл., а цената му около 26,40 лв. Може да бъде закупен от онлайн магазина на марката: https://seamantika.eu/

Какво ви е мнението за натуралната козметика?