One brand focus – BIO:VEGANE SKINFOOD

BIO:VEGANE SKINFOOD Серия със зелен чай за чувствителна кожа

Отскоро въведох нова рубрика в блога – фокус върху бранд и ето, че е време за поредната статия. Днес ще ви представя натуралната марка – BIO:VEGANE SKINFOOD и по-специално серията с био зелен чай за чувствителна кожа.

Преди да започна с отделните продукти, ще спомена, че брандът е 100% натурален, подходящ за вегани и е сертифициран с Natrue®, което означава, че козметиката не съдържа синтетични аромати и оцветители, нефтопродукти или силиконови масла.

Но нека да пристъпим и към продуктите, които ще ви представя днес.

Крем за лице с органичен зелен чай за чувствителна кожа*

Започвам първо с продукта, който харесах най-много – кремът за лице или т.нар. 24-часова грижа. Той е предназначен за чувствителна кожа, като я успокоява и намалява зачервените зони. Формулата му е обогатена с екстракт от зелен чай, сладък корен (женско биле) и органична гинко билоба. Защитава лицето от вредните фактори на околната среда и подхранва сухите зони. Освен това възвръща естествения баланс и предотвратява загубата на влага в кожата.

Крем за лице BIO:VEGANE SKINFOOD със зелен чай за чувствителна кожа
Крем за лице BIO:VEGANE SKINFOOD със зелен чай за чувствителна кожа

Кремът е с много лека формула, която попива бързо и не лепне. Не дразни чувствителните зони, както и не щипе и люти на очите. Съставът му е натурален и е обогатен с растителни екстракти, без алергени, но се забелязва наличие на парфюми. Подходящ е за вегани и не е тестван върху животни!

Формула на крема за лице BIO:VEGANE SKINFOOD със зелен чай за чувствителна кожа
Формула на крема за лице BIO:VEGANE SKINFOOD със зелен чай за чувствителна кожа

Честно казано, първоначално нямах много очаквания за този крем, но мнението ми бързо се промени. Попива добре в кожата, успява да хидратира сухите петна по лицето ми и не оставя мазно усещане. Също така е много икономичен, заради леката си формула, от която буквално ви е необходимо супер малко количество, за да покриете цялото лице. Кремът се справя много прилично и като основа за грим, защото оставя лицето видимо хидратирано. Използвах го около два месеца и забелязах, че състоянието на кожата ми се подобри значително – раздразненията намаляха, както и сухите участъци. Дали се дължи само на крема не мога да гарантирам, но със сигурност е добър вариант за чувствителна кожа.

В заключение мога да го препоръчам, особено за по-нежна кожа, защото е много деликатен като формула, но имайте предвид, че ароматът може и да не ви допадне, тъй като е много „растителен“.

Измиваща пяна за лице с органичен зелен чай за чувствителна кожа*

Признавам си, че имах много големи очаквания към пяната, но не останах особено впечатлена. Като човек, който обича да почиства лицето си само с една стъпка, мога да споделя, че при тази пяна е необходима допълнителна стъпка, за премахване на тежък грим. Почиства перфектно цялото лице, с изключение на спирала и дълготрайно матово червило. Точно това е и причината да не я наредя сред най-любимите си продукти, но ако се използва мицеларна вода преди или след нея, би свършила чудесна работа.

Съставът й натурален и е подходяща за вегани. Не е тествана върху животни. Не съдържа парабени, парафини и SLS/SLES. Не дразни кожата и не люти, ако попадне в очите.

Измиваща пяна за лице BIO:VEGANE SKINFOOD със зелен чай за чувствителна кожа
Измиваща пяна за лице BIO:VEGANE SKINFOOD със зелен чай за чувствителна кожа

Самата формула не е много гъста, заради което, продуктът не е икономичен. Необходими са около 2-3 помпички, за да почистя лицето си, както трябва.

Общо взето препоръчвам пяната, ако търсите натурален продукт, който да е подходящ за вегани, но задължително се снабдете с опаковка мицеларна вода за премахване на очен грим.

Лист маска за лице с органичен зелен чай за чувствителна кожа*

Маската за лице също е предназначена за успокояване на кожата и при честа употреба би трябвало да укрепи естествената защитна бариера на епидермиса.

Самият лист е добре напоен и има предпазен слой, който се премахва при поставяне на маската. Честно казано не очаквах да има такъв и не го намирам за „улеснение“ при слагане, но предполагам, че може да служи и за равномерно поддържане на влагата в листа.

Лист маска за лице BIO:VEGANE SKINFOOD със зелен чай за чувствителна кожа
Лист маска за лице BIO:VEGANE SKINFOOD със зелен чай за чувствителна кожа

Формата на маската ще ви призная, че не е най-добрата. Отворите за очите са много малки и прекалено приближени и при поставяне създават дискомфорт. Листът е целулозен и прилепва плътно за лицето, без да пада или да се приплъзва.

Нещо, което ми направи голямо впечатление при отварянето на маската е силният алкохолен аромат. Имайте го предвид, ако сте с прекалено суха кожа, въпреки че не би трябвало да ви повлияе. Тук ще спомена, че въпреки силния алкохолен аромат, маската изобщо не дразни околоочната зона. Съставът на маската е изчистен от парабени и парафини. Подходяща е за вегани и не е тествана върху животни.

За да бъда максимално обективна ще ви кажа, че не мога да ви препоръчам маската от едно ползване, тъй като не видях кой знае какъв ефект, а и не мога да очаквам такъв от еднократна употреба. Като цяло хидратира кожата и я оставя мека и нежна, но при продължително използване може и да се представя много по-добре.

Вие тествали ли сте продукти на BIO:VEGANE SKINFOOD?

* Продуктите са ми предоставени от марката за тестване. Публикацията не е обвързана със заплащане! Мнението и оценката са изцяло базирани на лични тестове и впечатления!