Ревю: Colourpop Yes, Please! палитра

Палитра Colourpop Yes, Please!

Макар лятото все още да не е официално започнало, жегата през последните дни ме накара да извадя всички бронзови и брокатени сенки и да запретна ръкави за цветните и блестящи визии, от които странях през по-студените месеци.

В цялата какофония от металик, злато и шимър извадих и една палитра, която от доста време исках да ви покажа, но заради топлите си цветове, чаках отново да дойде лятото, за да разкрия целият й потенциал – Yes, please! на американската компания Colourpop.

Тези от вас, които ме следят отдавна знаят, че имах големи проблеми с доставката, както и със support центъра на марката – имайте го предвид, когато поръчвате, но днес няма да ви занимавам с тези неприятни ситуации, а ще ви представя самата палитра.

Палитра Colourpop Yes, Please!
Палитра Colourpop Yes, Please!

Yes, please! със сигурност е най-разпознаваемата палитра на Colourpop. Създадена през не много далечната 2017 година, тя бързо се промъкна в колекцията на всеки make-up junkie. За разлика от „Give it to me straight“, която е наслада за очите с нежните си тонове и може да бъде използвана през цялата година, „Yes, please!“ направо крещи ЛЯТО! Цветовете са вдъхновени от „Златните часове“ на деня, когато слънцето нежно обагря хоризонта в златисти и бронзови нюанси.

Палитрата съдържа 12 сенки в топлата жълто-бронзова гама. Повечето цветове са с матов финиш, но има и няколко брокатени.

Yes, please! пристига в жълта картонена кутийка, която загатва за нюансите в палитрата. В задната част се намира информация за цветовете и производителя, но трябва да ви предупредя, че никъде върху опаковката не открих информация за състава. Това ме кара все още да се съмнявам в автентичността й, нищо че е поръчана от официалния сайт на производителя.

Опаковка на палитрата Yes, Please! на Colourpop
Опаковка на палитрата Yes, Please! на Colourpop

Палитрата е сравнително малка с размери 12,7 см х 10 см х 1 см и е чудесен вариант за пътуване, тъй като няма да повлияе съществено на обема на багажа ви. В нея няма огледало, но не мисля, че това е голям минус, тъй като и самата опаковка е картонена и постоянно се движи, което прави трудно използването на огледалото, особено ако оставите палитрата върху повърхност, където тя през цялото време ще се затваря (обратен пример – Shade + Light на Kat Von D, където можете спокойно да си използвате огледалото заради стабилната пластмасова опаковка, която може да бъде оставена наполовина отворена).

Състав, както споменах не открих, но пък за сметка на това има обозначение, че продуктът не е тестван върху животни. Това е известен факт за компанията, за което мога само да ги аплодирам.

Цветова схема на палитрата Colourpop Yes, Please!
Цветова схема на палитрата Colourpop Yes, Please!

Цветовете, както вече казах са с различни финиши, но и с много различна консистенция помежду си. Част от матовите цветове са по-сухи, а останалите наподобяват кадифе. При металическите сенки, нещата стоят по подобен начин. Няколко от тях са с по-суха формула, а другите наподобяват на масло. Всички цветове в палитрата, с изключение на един са много пигментирани и позволяват надграждане. Но нека ви разкажа повече за тях.

Първият ред съдържа три матови цвята и един металически.

Суочове на първия ред – Full Zip, Big Cocktails, Champs & Bling.
Суочове на първия ред от палитрата Yes, Please – Full Zip, Big Cocktails, Champs & Bling. Суочовете са само с едно минаване с пръст!

Full Zip е неутрален мат в бежовата гама. Подходящ е за основа на клепача, фиксиране на основа за грим или за озаряване под веждите. Формулата му е по-суха, но въпреки това е много пигментиран. Нанася се еднакво добре както с пръст, така и с четка.

Big Cocktails е от проблемните цветове в палитрата. Представлява прекрасно узряла праскова с матов финиш. Цветът е супер ярък и наситен. Формулата е подобна на кадифе, но се разпрашава адски много. За разлика от горният цвят, при този е по-добре да го нанасяте с пръст и потупващи движения. Със суха четка ще имате невероятно главоболие от частичките, които падат върху цялото ви лице, а ако използвате мокра ще промените изцяло матовия ефект на сянката и няма да успеете да я блендирате добре (ще остане на линии).

Champs е с подобна формула като при Big Cocktails и също толкова много се разпрашава. Цветът е прекрасна бледа праскова, подходяща както за основа на целия клепач, така и за озаряване на вътрешния ъгъл на окото. При тази сянка отново препоръчвам нанасяне с пръст за по-добра пигментираност и разнасяне, но ако сте внимателни може и да използвате четка. При този цвят блендирането е много по-лесно и не остава на лентички/петна, а се разнася равномерно.

Bling е сред любимите ми сенки в палитрата. Представлява тъмен бронзов цвят с металически финиш. Формулата наподобява на масло и се разтапя върху клепача. Тази сянка можете съвсем спокойно да я нанасяте с четка, но ще загубите част от блясъка, въпреки че ще изглежда много по-естествено, аз лично предпочитам да използвам пръсти. Цветът е подходящ за акцент или за поставяне върху целия клепач.

Вторият ред от палитрата съдържа два металически и два матови цвята.

Суочове на втория ред от палитрата Yes, Please – Louie, Butter Cake, Spoiled, GNO.
Суочове на втория ред от палитрата Yes, Please – Louie, Butter Cake, Spoiled, GNO. Суочовете са само с едно минаване с пръст!

Louie е от интересните сенки в палитрата. Цветът мога да го определя като сьомга със златисти частички и металически финиш. Формулата е по-суха от на Bling, но не се разпрашава. Доста пигментиран е, но трябва да имате предвид, че е задължително да го разнесете, за да се слеят златистите частички с пигмента. Може да се нанася с пръсти, за по-добър акцент върху цвета или с четка за по-златист ефект. Интересното е, че с отделните похвати за нанасяне се постига различен резултат.

Butter Cake си признавам, че имах големи очаквания. Надявах се да създава ефект на „течно злато“, но той по-скоро е на златни прашинки посипани върху клепача. Същност това си е по-скоро брокат със златисти частички, отколкото „цветна сянка“. Формулата е малко по-маслена и се блендира много лесно, но имайте предвид, че ако се нанася с четка се разпрашава и частичките попадат под очите.

Spoiled е наситен тъмно розов към червен с топъл подтон и матов финиш. Подходящ е за опушен грим или за нанасяне под окото. Има адски много пигмент и се разнася чудесно, без да се разпрашава. Това е един от цветовете в палитрата, който изглежда по-добре нанесен с четка, отколкото а пръст.

GNO е вторият цвят, който препоръчвам да се нанася с помощта на четка. Представлява наситен керемиден цвят с матов финиш. Може да се използва като преливащ цвят в сгъвката на окото или за лек опушен грим. Пигментиран е и се блендира лесно.

Последният ред в палитрата има три матови цвята и един металически.

Суочове на третия ред от палитрата Yes, Please – Mischief, Note to Self, Chauffeur, French Kiss.
Суочове на третия ред от палитрата Yes, Please – Mischief, Note to Self, Chauffeur, French Kiss. Суочовете са само с едно минаване с пръст!

Mischief е сянката, която най-много ме привлече да си поръчам палитрата. Цветът е ярко жълт мат с много мека кадифеена формула. За съжаление пигментът не е най-наситеният, но позволява наслояване. Друг проблем е, че трябва да използвате основа за сенки в студен цвят, ако искате да постигнете същия нюанс какъвто е в палитрата. Препоръчвам да се нанася с пръст и потупващи движения, защото с четка се губи голяма част от пигмента. Сянката не се разпрашава.

Note to Self най-много ме разочарова. Цветът е прекрасен тъмно бежов със студен подтон, който е перфектен за преливане в сгъвката на окото или за нанасяне по целия клепач. Но за съжаление не е много добре пигментиран и трудно се постига плътност. Формулата е много по-суха от на останалите сенки и не се блендира лесно. Не се разпрашава колкото останалите матови цветове, но въпреки това препоръчвам да се нанася с пръст за по-добър резултат.

Предпоследната сянка Chauffeur ме изненада супер много. Цветът е прекрасен наситен оранжев с миниатюрни златисти частички. Нанесен върху клепача изглежда страшно красиво. Формулата е много суха, но въпреки това не се разпрашава. Най-добре е да се нанася с пръст, защото с четка почти изцяло се губи пигментираността.

French Kiss е онази тъмна сянка, от която всяка палитра се нуждае. Представлява много наситен тъмно кафяв към червен мат. Формулата е мека и се разпрашава лесно. Цветът е плътен и позволява наслояване. Блендира се лесно и е подходящ за опушен грим.

Суочове на цялата палитра Colourpop Yes, Please! с едно минаване с пръст.
Суочове на цялата палитра Colourpop Yes, Please! с едно минаване с пръст.

Като цяло мнението ми за палитрата Yes, Please! е много поляризирано. Адски много харесвам избора на цветове, както и формулата на част от сенките, заедно с пигментираността. Но не ми допада цялостното „качество“ на палитрата. При другата, която ви показах си личи постоянството в качеството на всеки един цвят, докато тук е като игра на „тука има, тука няма“. Категорично мнение и позиция няма да изразявам, защото все още смятам, че е дефектна бройка, предвид качеството на Give it to me straight. 

В заключение ще ви посъветвам, ако ви харесват цветовете да я пробвате. Не е прекалено скъпа – даже напротив, супер достъпна е, а качеството на вашата бройка може и да ви изуми.

За финал ви оставям няколко снимки с визии, които успях набързо да направя с тази палитра.

Използвани цветове: Mischief, Butter Cake & Big Cocktails
Цветен грим. Използвани цветове: Mischief, Butter Cake & Big Cocktails
Натурален грим. Използвани цветове: Full Zip & Note to Self
Натурален грим. Използвани цветове: Full Zip & Note to Self
Лек опушен грим. Използвани цветове: Note to Self, Champs, French Kiss & Bling
Лек опушен грим. Използвани цветове: Note to Self, Champs, French Kiss & Louie

Количеството на всяка сянка е 0,85 гр., а цената е 16 щатски долара, ако поръчвате от официалния сайт на марката.

Какво е вашето мнение за палитрите на Colourpop?