Ревю: Sephora GLY overnight glow mask

Sephora GLY Overnight Mask

От известно време използването на киселини в грижата за кожата се превърна в тотален хит и честно казано има защо. Те могат да са изключително полезни за подобряване на състоянието ѝ, ако бъдат използвани правилно спрямо личните ѝ нужди. Темата е доста обширна, а аз съм все още прохождаща в нея, но въпреки това през изминалата година тествах няколко продукта с различни киселини и днес смятам да ви разкажа за един от тях.

В миналото предпочитах пилингите за лице с едри частици, но с годините кожата ми се промени изключително много и от нормална, тя се превърна в суха и чувствителна. Заради това и реших, че е време за пълна промяна в почистването на лицето. Запознах се с идеята за химическите пилинги с киселини и реших да ги тествам, защото старите методи успяваха само да пресушат кожата ми и да влошат нейното състояние.

Взех си нощната маска за лице с гликолова киселина на Sephora GLY, която се оказа доста полезна за възвръщане на сиянието на лицето и справянето с по-малките несъвършенства. Но нека ви разкажа малко по-подробно за нея и за моя опит.

Sephora GLY е маска, съдържата гликолова и хиалуронова киселини и е предназначена за почистване на лицето и възвръщане на неговия блясък. Използва се през нощта, а сутрин се отмива само с чиста вода.

Интересното при опаковката е, че е направена от 65% пластмаса от остатъци от захарна тръстика и е декорирана с мастила на растителна основа. Бурканът се затваря плътно и няма опасност да се отвори при пренасяне.

Маската съдържа 93% продукти с натурален произход, като активните съставки са гликоловата и хиалуроновата киселини.

Гликоловата се използва за като химически ексфолиант за изравняване на тена, намаляване на белезите и пигментните петна и дори за почистване на пъпките при акне. Хиалуроновата киселина се грижи за възвръщане на хидратацията и блясъка на кожата.

Останалите съставки са следните:

Aqua (Water), Propylene Glycol, Butylene Glycol, Carbomer, Sorbitan Caprylate, Sodium Hydroxide, Vaccinium Myrtillus Fruit Extract, Parfum (Fragrance), Propanediol, Benzoic Acid, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Sodium Hyaluronate, Diethylhexyl Syringylidenemalonate, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, CI 42090 (Blue 1) CI 19140 (Yellow 5)

Продуктите от серията на Sephora не съдържат сулфати, парабени, формалдехиди, фталати, минерални масла и други.

Sephora GLY Overnight Mask
Sephora GLY Overnight Mask

Формулата на маската е гелообразна. Разнася се лесно върху кожата, но лепне, докато не изсъхне напълно, което отнема около 15тина минути. След това можете съвсем спокойно да си легнете и да не се притеснявате, че ще изцапате калъфката на възглавницата.

При първото използване го нанесох върху току-що измито лице и на около десетата минута, то се зачерви супер много, което ме стресна и веднага я отмих, но след това реших отново да я тествам. При второто нанасяне не бях много впечатлена, но забелязах, че изпръхналото петно до устните ми е значително намаляло. Продължих да използвам маската един път седмично, но след малко повече ровене в интернет открих, че някои дермотолози препоръчват да се нанася някакъв вид хидратиращ серум или емулсия, която да предпази вътрешните слоеве на кожата от пресушаване, а отгоре да се нанася гликоловата киселина, която да въздейства върху външния слой.

След тази малка промяна, забелязах че маската започна да ми се отразява много по-добре и да премахва мъртвите кожни клетки, разкривайки отдолу свежа и сияйна кожа.

Голяма част от пигментните петна от стискане на пъпки се изчистиха или намаляха значително. Аз не съм от хората с проблемно акне, но в даден период от месеца ми се появява по някоя друга малка пъпка, която успявам да изсуша с маската преди тя да е нарастнала. Но може би най-хубавото е, че маската не пресушава по никакъв начин и без това сухата ми кожа. Всяка сутрин след отмиването ѝ задължително нанасям хидратиращи продукти, а на следващата вечер използвам масло за лице, което да подхрани външния слой.

В заключение мога да ви препоръчам Sephora GLY mask, ако имате суха кожа и искате да замените грубия физически пилинг с много по-нежен такъв. От моя опит с нея, мога да кажа, че подпомага с намаляването на петната по кожата, както и изпръхналите участъци, но имайте предвид, че при всяко използване, кожата ми се зачервява, но нито боли, нито щипе.

Количеството на маската е 50 мл., а цената около 30 лв.

Коя е любимата ви маска на Sephora?