Разочароващи продукти #3

Разочароващи продукти #3

В живота на човек винаги настъпват моменти, които не предпочитаме или попадаме в ситуации, които не желаем, а понякога дори се срещаме с хора, които не искаме. И при козметиката нещата стоят по подобен начин. Понякога колкото и да искаме да харесаме един продукт – нещата просто не се получават и в резултат оставаме с неприятно чувство към него. А когато изпитаме това чувство, ни се иска да споделим с някого, за да ни отмине негативната емоция. И ето, че идва време за поредната публикация с продукти, които са ме разочаровали.

Измина повече от половин година от последните козметични разочарования като с ръка на сърцето мога да кажа, че за този дълъг период не успях да намеря кой знае колко неща, които да искам да изхвърля още след първото използване. Но макар и малко, все пак няколко от тях успяха да попаднат в „черния списък“. А ето и кои са те:

Първият продукт, от които останах силно разочарована е сухият шампоан Radical на Farmona. Показах ви го в новите си придобивки за април и още тогава не бях супер впечатлена от него. Шампоанът е подходящ за мазна коса, но въпреки това при мен я омазнява още повече и я прави да изглежда тежка и мръсна. Също така продуктът оставя бели следи в корените, които дори след изтриване с кърпа си личат. А най-неприятната за мен част е ароматът, които е прекалено натрапчив и задушаващ. Определено е продукт, от чиято покупка бих се въздържала.

Сух шампоан Farmona Radical
Сух шампоан Farmona Radical

Следващо, в списъка с козметични разочарования е маслото за топлинна защита при сушене Gliss Thermo-Protect Blow-Dry Oil. Използвам го основно при изправяне или къдрене на косата, а понякога дори при сушене със сешоар, но ефект така и не забелязвам. Краищата си седят сухи, ако не съм нанесла друг продукт, а ако попадне в корените пък успява да утежни и омазни косата. И въпреки, че съставът му е изчистен от към вредни съставки и е обогатен с 9 натурални масла, аз все пак го намирам за малко безсмислен продукт. Единствено забелязвам, че придава малко блясък в дължината на косата, но на границата на мазна коса. Ще продължа да го използвам през лятото, най-вече заради силното UV лъчение, но честно казано не съм въобще впечатлена от него.

Масло за топлинна защита при сушене Gliss Blow-Dry Oil
Масло за топлинна защита при сушене Gliss Blow-Dry Oil

Мисля, че поредицата с козметични разочарования е създадена, за да ви се оплаквам от фиксиращите спрейове, които тествам. В миналата публикация ви разказах за спрея на Llums, чиято силна миризма на алкохол едва понасях и който ми щипеше адски много на очите, дори когато избягвах тази зона. Днес пък ще ви се оплаквам от един коренно различен фиксиращ спрей, а именно Pro Fix на Makeup Revolution London. Ако при предишния се усещаше активно съдържанието на алкохол, то този е по-скоро като силно разтворен във вода. Миризмата му наподобява на зъболекарски кабинет, която се усеща известно време след нанасяне и от която ми се подвига. След впръскване, продуктът лепне, но въпреки това не успява да фиксира лицето. Това се забелязва особено много при фиксиране на пудра. Колкото и количество да нанесете от спрея, той не успява да „разтопи“ пудрата, за да я фиксира и да не изглеждате брашняно. Също така не съм забелязала грима ми да издържа по-дълго от обикновено след използването му. Единствено мога да похваля опаковката, чиято струя е супер фина и разпръсква продукта перфектно.

Фиксиращ спрей за лице Makeup Revolution London Fix Pro
Фиксиращ спрей за лице Makeup Revolution London Fix Pro

Следващи в списъка с разочарования са маските за лице на Balea Cool Camel. Въпреки, че се сдобих с тях едва миналия месец, те просто не работят. Нито хидратират кожата, нито я освежават. Имат много силен и натрапчив аромат на парфюм, който прави ползването им меко казано неприятно и трудно. Също така забелязах, че след използването им кожата ми се чувства раздразнена и на места дори леко ми щипе. Ще се въздържа от следваща покупка и ще се ориентирам към останалите маски-кърпи на марката, които работят много по-добре.

Маска-кърпа за лице Balea Cool Camel
Маска-кърпа за лице Balea Cool Camel

И последна в списъка остава любимата на редица чуждестранни блогъри/влогъри спирала на Essence Volume stylist. Въпреки че харесвам спиралите на марката, то тази просто ме влуди! Не знам дали се дължи на неправилно съхранение в магазина или възможност някоя дама да я е отваряла преди това (въпреки, че като я взех не беше изобщо суха), но тази спирала ми вгорчи живота. При нанасяне слепва миглите, а с всяко напластяване нещата стават по-зле. Ако пък успея да нанеса добре спиралата, тя след няколко часа започва да се рони под очите и да оставя черни следи. Като цяло горещо бих ви препоръчала да пропуснете ТОЧНО тази спирала и да се насочите към много по-добрата – maximum definition отново на същата марка.

Спирала Essence Volume Stylist
Спирала Essence Volume Stylist

Това бяха продуктите, които успяха да попаднат в козметичните ми разочарования. Ако тази статия ви е харесала – не пропускайте да погледнете и предишните публикации от поредицата.

За финал ще споделя, че щом тези продукти не са проработили при мен и не са ми допаднали, то това не означава, че и на вас няма да ви харесат. Всички сме с различен тип кожа, която се нуждае от индивидуална грижа и ако един продукт не действа при мен, той може да работи чудесно при вас.

А вие от кои продукти останахте разочаровани?