Заслужава ли си: Victoria Beauty Roses and Hyaluron околоочен крем?

Victoria Beauty околоочен крем

Отдавна търся околоочен крем, който успешно да се справя с хидратацията и предпазването на зоната под очите. Кожата ми в тази област е много деликатна и се нуждае от допълнително подхранване. Тъмните кръгове също са на лице, но те се дължат на тънка кожа и единственото спасение е използването на коректор.

Вдъхновена, че съществува продукт, който може да се справи с всички проблеми под очите, тествах „Светия Граал“ на it! cosmetics – Bye Bye under eye, често споменаван от чуждестранните бюти гурута като най-добрия продукт, но да си призная не останах впечатлена. Предвид високата цена, не забелязах никакво подобрение на околоочната зона и след като приключих опаковката, се пренасочих към нещо много по-достъпно, естествено с по-скромни очаквания към него.

Избрах да пробвам околоочният крем на Victoria Beauty с розово масло и хиалурон. Четох, че много дами са останали доволни от качеството на продукта и реших да го тествам и аз. След почти половин година използване, е време да ви споделя дали си заслужава и добра дрогерийна алтернатива ли е.

Victoria Beauty околоочен крем
Victoria Beauty околоочен крем с българско розово масло и хиалуронова киселина

Околоочният крем с българско розово масло и хиалуронова киселина e специално разработен за деликатната зона, като хидратира в дълбочина и успокоява. Обогатен с масло от българска роза, той подхранва и спомага за намаляване на бръчките. Хиалуроновата киселина възстановява еластичността на кожата и осигурява оптимална хидратация. Може да се нанася сутрин и вечер за максимален резултат.

Victoria Beauty Roses and Hyaluron пристига в удобна опаковка с помпичка. Лесно можете да регулирате количеството, което използвате. Честно да ви кажа, това беше един от най-големите недостатъци на гореспоменатия Bye Bye! under eye, а именно бурканчето, в което трябва да бръкнете, за да извадите продукта. Първо – не е хигиенично. Второ, че не можете да контролирате количеството на продукта. При околоочния крем на Victoria Beauty нямате такъв проблем, но имайте предвид, че към края ще остане известно количество в опаковката. С малка плоска четка ще можете да го изхарчите докрай 😉

Victoria Beauty околоочен крем
Victoria Beauty околоочен крем

Формулата е кремообразна, при нанасяне се усеща леко мазна. При разнасяне се долавя наличието на силикони. Не съм сигурна, че ще е подходящ за много мазна кожа, именно заради по-тежката консистенция, която застава върху повърхността на кожата. Но при суха и дехидратирана се справя много добре с подхранването. Не дразни нежната околоочна зона и не щипе, ако случайно попадне в очите. Ароматът е ненатрапчив, но въпреки това се усеща.

Съставът е изчистен от парабени, но се открива съдържание на парафини и силикони. Сред активните съставки са: вода от роза дамасцена, екстракт от лайка, масло от маслина, масло от бадем и хиалуронова киселина.

Victoria Beauty околоочен крем
Victoria Beauty околоочен крем

Използвах околоочния крем в продължение на половин година и мога да кажа, че ми допадна. Усещам зоната под очите много по-подхранена и нежна. Не съм имала проблем при съчетанието с друга грижа за кожата, но при много покривен коректор, се впива във фините линии. Кремове, фон дьо тени и коректори с лека формула не се влияят от него и се разнасят перфектно. Дългосрочно не съм забелязала подобрение на фините линии, нито намаляване на тъмните кръгове, но той така или иначе не е предназначен за борба с вторите. В края на деня усещам леко омазняване в околоочната зона, но не ми е направило впечатление да се размества коректора. Определено не бих го препоръчала за мазна кожа, защото има голяма вероятност лицето ви да лъсне до средата на деня.

Victoria Beauty околоочен крем
Victoria Beauty околоочен крем

При суха кожа мисля, че ще се отрази много добре, защото застава на повърхността и се превръща в страхотна основа за грим. Не лепне и не се усеща върху лицето. Лятото не го използвах толкова често, защото предпочитах да нанасям по-малко продукти и да наблягам на сериозна слънцезащита. В комбинация, двата продукта се усещат тежко и в големите жеги изпитвах желание да ги отмия от лицето. Но през зимата успях да се възползвам максимално от подхранващите и предпазващи свойства на околоочния крем. При големите студове не съм усещала изсушаване в тази зона. Тествах го и в зоната около устните, където имам проблем със сериозна дехидратация. Успяваше да предпази кожата от допълнително изсушаване.

Victoria Beauty околоочен крем
Victoria Beauty околоочен крем

Дали си заслужава?

Ако очаквате напълно да промени и подобри зоната около очите, то по-добре пропуснете този продукт. Но за цената от около 6-7 лв, не мисля че можете да попаднете на по-добър околоочен крем. Ако съм в грешка, ще очаквам вашите предложения в коментар.

Victoria Beauty Roses and Hyaluron си заслужава за дамите с нормална към суха кожа, които се нуждаят от подхранване на околоочната зона. Нанесен, той се справя отлично с предпазването и придаването на сияен ефект. Спомага за по-доброто нанасяне на коректор и освежава деликатната зона, без да причинява раздразнения.

Вие използвали ли сте продукти на Victoria Beauty от серията с българска роза и хиалурон?